Βαρέθηκες τις ανόητες, περιστασιακές γνωριμίες που δεν καταλήγουν πουθενά; Tips για άλλο μισό

Advertisement

Βαρέθηκες τις ανόητες, περιστασιακές γνωριμίες που δεν καταλήγουν πουθενά παρά μόνο σε απογοήτευση και χάσιμο χρόνου; Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί οι επιλογές που κάνεις να είναι λάθος για αυτό και να καταλήγεις σε αποτυχημένα φλερτ και σχέσεις που στο τέλος σου αφήνουν ένα μεγάλο κενό;

1. Αναγνώρισε τα προτερήματα αλλά και τα ελαττώματα της προσωπικότητάς σου!

Πριν ξεκινήσεις το «παιχνίδι» της αναζήτησης του ιδανικού ερωτικού συντρόφου, που θα σε καλύπτει σε όλους τους τομείς της ζωής σου, θα πρέπει πρώτα να γνωρίζεις πολύ καλά τον εαυτό σου! Αν είσαι σε φάση που νιώθεις ότι έχεις αποδιοργανωθεί, έφτασε η ώρα να πάρεις και πάλι τα πάνω σου και να έρθεις πιο κοντά σε ότι πιο πολύτιμο, στον εαυτό σου! Άφησε τους εγωισμούς στην άκρη και σκέψου κάποια πράγματα ρεαλιστικά. Αναγνώρισε ποια είναι τα προτερήματα και ποια τα ελαττώματα του χαρακτήρα σου. Δέξου τα λάθη που έχεις κάνει – ή που συνεχίζεις να κάνεις και προσπάθησε να βελτιωθείς σε ότι κρίνεις εσύ ο ίδιος (ή σου λένε), ότι είσαι λάθος! Αγάπησε τον εαυτό σου ακριβώς έτσι όπως είναι, δέξου όλα τα θετικά και τα αρνητικά της προσωπικότητάς σου και απέκτησε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση!

2. Σκέψου πώς θα θελες να είναι το ταίρι των ονείρων σου!

Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται πολύ «θεωρία», όμως ένας από τους βασικούς παράγοντες για να έρθεις ένα βήμα πιο κοντά στο άλλο σου μισό, είναι να μπορέσεις να κατανοήσεις τι είναι αυτό που θέλεις, τι αναζητάς, πώς θα θελες να είναι ο άνθρωπος που θέλεις να γνωρίσεις. Μπορεί κάποια πράγματα να είναι θέμα τύχης, ωστόσο στη ζωή εμείς είμαστε αυτοί που κινούμε τα νήματα. Για αυτό λοιπόν ανέλαβε δράση και κατέγραψε σε μία λίστα όλα αυτά που θα θελες να έχει ή να μην έχει ο άνθρωπος που θα γνωρίσεις.

Για παράδειγμα:

Το ιδανικό μου ταίρι θέλω να :

1. Είναι κοινωνικό, γενναιόδωρο, δραστήριο , ρομαντικό, τρυφερό

2. Να παίρνει πρωτοβουλίες και να μου δείχνει τα αισθήματά του

3. Να είναι επαγγελματικά και οικονομικά ανεξάρτητο

4. Να έχει μέτρια ως καλή εμφάνιση – όμως προτιμώ τα ψηλά και μελαχρινά άτομα που έχουν λεπτό και γυμνασμένο σώμα.

Δεν θα μπορούσα να έχω στο πλάι μου ένα ταίρι που :

1. Λεει ψέματα

2. Που έχει απότομη και νευρική συμπεριφορά

3. Που λειτουργεί με ασάφεια και αβεβαιότητα

4. Που έχει παραπανίσια κιλάκια και δεν φροντίζει την εμφάνισή του!

Κράτησε αυτή τη λίστα που θα δημιουργήσεις και στα αρχικά στάδια μιας γνωριμίας, διάβασέ την και προσπάθησε να διακρίνεις αν το άτομο που γνώρισες έχει κάποια από αυτά τα στοιχεία. Σίγουρα είναι δύσκολο να γνωρίσουμε το ταίρι των ονείρων μας, ωστόσο θα πρέπει να έχει τουλάχιστον τα περισσότερα στοιχεία που είχες καταγράψει!

3. Μην φοβάσαι να κάνεις λάθη, μόνο από αυτά μαθαίνεις!

Τα λάθη σίγουρα προκαλούν σε όλους μας δυσάρεστα συναισθήματα. Ωστόσο όσο και να προσπαθήσουμε να τα αποφύγουμε, το βέβαιο είναι ότι δεν θα καταφέρουμε. Ποιος είναι αυτός που δεν έκανε ποτέ του μία λάθος γνωριμία, μία λάθος σχέση ή δεν συμπεριφέρθηκε με λάθος τρόπο σε δεδομένη στιγμή! Η μοναξιά και η εσωστρέφεια δεν είναι λύση, για να αποφύγεις τα λάθη. Δέξου το γεγονός ότι τα λάθη είναι μέσα στη ζωή και προκύπτουν για να πάρουμε κάποια μαθήματα αλλά και για να γνωρίσουμε καλύτερα τον ίδιο μας τον εαυτό! Μερικά από αυτά , μπορεί να είναι επαναλαμβανόμενα, μέχρι να πάρουμε το μάθημά μας !

4. Δείξε τον πραγματικό σου εαυτό και τα αληθινά σου συναισθήματα!

Δεν χρειάζεται να προσποιείσαι κάτι που δεν είσαι! Δεν είναι απαραίτητο να παριστάνεις ότι είσαι ευδιάθετος, χαρούμενος και ερωτευμένος, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να μην αισθάνεσαι έτσι! Άφησε τον εαυτό σου ελεύθερο, δείξε αυτό που πραγματικά είσαι και αυτό που όντως αισθάνεσαι τη δεδομένη στιγμή. Μην φοβάσαι να πεις την άποψή σου, έστω και αν είναι αντίθετη με το άτομο που συνομιλείς. Η ειλικρίνεια και ο αυθορμητισμός, είναι τα δύο «μαγικά κλειδιά» που θα σε φέρουν γρήγορα κοντά στο άλλο σου μισό! Ακόμα και αν κάποια από τα στοιχεία του χαρακτήρα σου δεν είναι και τόσο ελκυστικά, είναι βέβαιο, ότι κάπου εκεί έξω, υπάρχει κάποιος που θα τα λατρέψει!

Μήν χάσετε:

5. Φρόντισε την εμφάνισή σου!

Μπορεί εδώ και καιρό να μην έχεις ερωτικό σύντροφο και να έχεις χάσει το κέφι και την αισιοδοξία σου και να έχεις παραμελήσει λίγο τον εαυτό σου. Από σήμερα λοιπόν φρόντισε να κάνεις τα πάντα για να βρεις και πάλι την χαμένη λάμψη και γοητεία σου! Φροντίζοντας την εμφάνισή σου, θα καταφέρεις όχι μόνο να διατηρείς μία ελκυστική παρουσία και να γοητεύεις τους γύρω σου, αλλά θα νιώσεις και εσύ πολύ καλύτερα! Για αυτό λοιπόν, ξεκίνησε μία δίαιτα για να χάσεις τα λίγα παραπανίσια κιλάκια που έχεις τσιμπήσει, κάνε μία αλλαγή στο χτένισμά σου και γιατί όχι τόλμησε να αλλάξει λίγο το στυλ και ντύσιμό σου! Αν νιώθεις εσύ καλά με την εμφάνισή σου και έχεις αυτοπεποίθηση, σίγουρα οι κατακτήσεις σου θα αυξηθούν ακόμα περισσότερο!

6. Τέλος η «κλεισούρα» στο σπίτι, έφτασε η ώρα για έξοδο, διασκέδαση και κοινωνικές συναναστροφές!

Αν περιμένεις να σου χτυπήσει ξαφνικά την πόρτα του σπιτιού, ο μεγάλος έρωτας της ζωής σου, τότε σίγουρα θα πρέπει να περιμένεις αρκετά… Η κλεισούρα στους τέσσερις τοίχους του σπιτιού, εκτός από ότι σου δημιουργεί μελαγχολία, δεν σου δίνει την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθείς, να φλερτάρεις αλλά και να διασκεδάσεις. Για αυτό λοιπόν κανόνισε με φιλαράκια για βραδινή διασκέδαση, ξεκίνησε ένα νέο χόμπι (πχ γυμναστήριο), πάρε μέρος σε κοινωνικές ή φιλανθρωπικές εκδηλώσεις που σε ενδιαφέρουν και γιατί όχι κανόνισε ραντεβουδάκια μέσω ίντερνετ. Δεν είναι απόλυτο ότι τα άτομα που συναντάμε ή γνωρίζουμε, ότι είναι οι μελλοντικοί μας σύντροφοι. Πρέπει πρώτα να κάνεις γνωριμίες για να έχεις και το περιθώριο των επιλογών!

7. Μην απορρίπτεις ποτέ με την πρώτη ματιά!

Μην περιμένεις τον κεραυνοβόλο έρωτα, που με την πρώτη ματιά θα σου δημιουργήσει τα παθιασμένα, εκρηκτικά συναισθήματα και θα σου κάνει το κλικ ότι είναι αυτό που πάντα αναζητούσες. Το άλλο σου μισό, μπορεί να είναι ένα άτομο, που ούτε καν μπορεί να σου περνάει από το μυαλό, ένα πρόσωπο που μπορεί στο παρελθόν να είχες απορρίψει, χωρίς να προλάβεις καλά καλά να το γνωρίσεις! Μην λειτουργείς με στενόμυαλο τρόπο, δώσε την ευκαιρία σε κάποια άτομα που σε προσεγγίζουν και που μπορεί αρχικά να μην σου έχουν κάνει μεγάλη εντύπωση, να σου δείξουν τι θέλουν, τι αναζητούν και πώς λειτουργούν στη ζωή τους!

Τα σημεία που πρέπει να προσέξεις!

Όσες καλές προθέσεις και να έχεις, όσες σωστές κινήσεις και να κάνεις σίγουρα δεν είναι αρκετές για να βρεις γρήγορα το άλλο σου μισό. Μπορεί να χρειαστεί να ψάξεις καιρό, να κάνεις πολλές αποτυχημένες γνωριμίες ή και σχέσεις και δεν αποκλείεται κάποιες στιγμές να έρθεις και σε απόγνωση και να αισθάνεσαι ότι κάνεις κάτι λάθος. Πώς θα αποφύγεις όμως τις αδιέξοδες καταστάσεις που σε φθείρουν , που «τρωνε» το χρόνο σου και σε καθυστερούν να βρεις αυτό που στα αλήθεια θα σε ολοκληρώσει; Μάθε τώρα τι πρέπει να προσέξεις και να αποφύγεις:

1. Τα άτομα που βιάζονται να προχωρήσουν μία γνωριμία, χωρίς να έχει δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος για να υπάρξει εξοικείωση. Όταν γνωρίζεις ένα άτομο που σου συμπεριφέρεται σαν να το πιέζει ο χρόνος για να βιάσει τα πράγματα, τότε οι περισσότερες πιθανότητες είναι ότι δεν επιθυμεί μία σταθερή σχέση!

2. Δείξε προσοχή στα άτομα που από το ξεκίνημα της γνωριμίας σας, προσπαθούν να θέσουν τα όρια τους ή καταπατούν τα όρια που εσύ με την στάση σου τους έχεις θέσει!

3. Καλύτερα να αποφύγεις άτομα που φαίνεται πως κρατούν κάποια μυστικά, που δείχνουν πως κρύβουν στοιχεία ή που δεν μιλούν αρκετά για τον εαυτό τους και τις προθέσεις τους. Σίγουρα η μυστικότητα, έλκει αρκετούς από εμάς, ωστόσο εδώ «κολλάει» η παροιμία «Φύλαγε τα ρούχα σου, για να έχεις τα μισά»! Δώσε ένα μικρό περιθώριο χρόνου, για να δεις αν το άτομο που σε ενδιαφέρει, αρχίζει να σου ανοίγεται και αν συνεχίζει να λειτουργεί με μυστικότητα, φρόντισε να το απομακρύνεις!

4. Αν το ένστικτό σου σε προειδοποιεί ότι μία γνωριμία ή ένα άτομο δεν είναι ότι καλύτερο για σένα, κράτησε τις αποστάσεις σου. Τις περισσότερες φορές, η εσωτερική μας φωνή, μας δίνει τα σωστά μηνύματα!

5. Ποιος μπορεί να αντισταθεί στα γλυκά, τρυφερά λόγια και στις ερωτικές εξομολογήσεις; Σίγουρα ΚΑΝΕΙΣ! Όμως να θυμάσαι πώς «Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι»! Για αυτό λοιπόν αν το άτομο που γνώρισες και έχεις δει 2-3 φορές, αρχίσει να κάνει μεγάλες δηλώσεις, να τάζει και να εξυψώνει λες και ζει το πρώτο και τον τελευταίο έρωτα της ζωής του… διατήρησε τις επιφυλάξεις σου!

parea.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!