Ένας φίλος μου ήταν ο πρώτος που μου τόνισε τα «σήματα» που στέλνει το σώμα στους άντρες.

Advertisement

Μία μέρα μου είπε: «Είμαι σίγουρος ότι σου αρέσει να σε φιλάνε στον λαιμό» και όταν τον ρώτησα πως το κατάλαβε μου απάντησε ότι «Λίσα, είναι τόσο εμφανές. Όταν μιλάς, βάζεις τα χέρια σου κάτω από τα μαλλιά σου και πάνω στον λαιμό σου. Χωρίς να το καταλαβαίνεις, μου δείχνεις ότι σου αρέσει να σε αγγίζουν στον λαιμό.»

Κάθε φορά που είστε με έναν άντρα δίνετε σήματα ο ένας στον άλλον και μπορεί να μην το καταλαβαίνετε καν.

Θα ήθελα να μοιραστώ μερικά από αυτά μαζί σας γιατί όταν τα δείτε θα είναι σαν να έχετε έναν οδηγό για να καταλάβετε αν σας θέλει ή όχι.

Οι άντρες έλκονται από την προσωπικότητά σας, την φιλικότητά σας και την ζεστασιά που αποπνέετε.

Άρα, με ποιον τρόπο μπορείτε να δείξετε σε έναν άντρα ότι είστε μία υπέροχη γυναίκα με όμορφη προσωπικότητα;

Έχουμε την τάση να κλίνουμε προς τους ανθρώπους ή τα πράηματα που μας αρέσουν, οπότε όταν σας αρέσει κάποιος πρέπει να γυρνάτε ελαφρά το κεφάλι σας ή το σώμα σας προς το μέρος του.

Με αυτόν τον τρόπο φαίνεστε πιο φιλικοί και ζεστοί και δίνετε την αίσθηση ότι »πιστεύω ότι είσαι ενδιαφέρων και έχεις αρχίσει να μου αρέσεις».

Όταν απομακρύνεστε και κάθεστε πίσω στην καρέκλα σας, είναι σαν να λέτε ότι δεν περνάτε καλά.

Θέλετε να μάθετε αν ενδιαφέρετε για εσάς;

Εάν στέκεστε και μιλάτε, κοιτάξτε κάτω να δείτε σε ποια μεριά κοιτάνε οι μύτες από τα παπούτσια του. Εάν δείχνουν προς το μέρος σας, είναι ένα καλό σημάδι.

Αν δείχνουν μακριά από εσάς, μάλλον δεν θα υπάρξει δεύτερο ραντεβού μεταξύ σας.

Ένας ακόμα τρόπος για να δείτε αν δεν ενδιαφέρεται είναι αν το ένα πόδι του κοιτάει προς το μέρος σας και το άλλο προς την πόρτα. Αυτό σημαίνει ότι, μάλλον, είναι έτοιμος να φύγει.

Μήν χάσετε:

Και ένα προφανές. Αν είστε έξω σε ραντεβού, μην σταυρώνετε τα χέρια σας και βάζετε την τσάντα σας μπροστά από το σώμα σας.

Όταν το κάνετε, δίνετε την αίσθηση ότι είστε «κλειστοί», δηλαδή δεν είστε ούτε φιλικοί, ούτε ζεστοί.

Αν έχει τη δικά του χέρια σταυρωμένα, είναι πιθανό να κρατά μία απόσταση και να προστατεύει τον εαυτό του με κάποιον τρόπο. Όταν δείτε να συμβαίνει κάτι τέτοιο προσπαθήστε να μάθετε περισσότερα πράγματα για εκείνον και για όλα όσα τον ενδιαφέρουν και προσπαθήστε να τον κάνετε να ανοιχτεί. Αν έχει τα χέρια του σταυρωμένα πάνω από το στήθος του, μάλλον το ραντεβού σας δεν θα σας βγάλει πουθενά, οπότε αρχίστε τις διαδικασίες εξόδου και ασχοληθείτε με κάποιον που δείχνει ότι ενδιαφέρεται για εσάς.

Μην μπείτε στον προσωπικό χώρο κάποιο με το να καθίστε πολύ κοντά του τη στιγμή που τον γνωρίσετε εκτός αν σας προσκαλέσει εκείνος.

Έχετε μπει ποτέ στο ασανσέρ και έχετε αισθανθεί ότι κάποιος είναι πολύ κοντά σας; Δεν είναι κάπως άβολο; Είναι σαν κάποιος να προσπαθεί να εισβάλλει στον προσωπικό σας χώρο.

Το διάστημα ανάμεσα στα 12 με 45 εκατοστά θεωρείται ως προσωπικός χώρος και είναι η τέλεια απόσταση για να βρίσκεται κανείς όταν είναι σε μία σχέση και αναζητά την οικειότητα, αλλά αν μόλις έχεις γνωρίσει κάποιον καλύτερα να μείνεις λίγο πιο μακριά, εκτός αν σας δώσει το σήμα.

Το «καθρέφτισμα» των κινήσεων του σώματος δίνει την αίσθηση ότι τον καταλαβαίνετε.

Όταν έρχεται προς το μέρος σας, πηγαίνετε και εσείς και όταν απομακρύνετε, απομακρύνεστε κι εσείς. Προσοχή, όμως, μην κάνετε τις ίδιες κινήσεις εάν ο άνθρωπος που έχετε απέναντί σας δείχνει επιθετικότητα ή θυμό. Θα το δει ως απειλή.

Το άγγιγμα είναι σημαντικό.

Όταν ένας άντρας λέει μία ιστορία και εσείς συμφωνείτε μαζί του, ακουμπήστε τον ελαφρά στο χέρι σαν να δείχνετε ότι καταλαβαίνετε τι λέει.

Οι περισσότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν το άγγιγμα και ανταποκρίνονται θετικά σε αυτό. Αυτό συμβαίνει επειδή το άγγιγμα μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα και ότι είμαστε ξεχωριστοί. Και όλοι θέλουμε να νιώθουμε ξεχωριστοί, έτσι δεν είναι;

Την επόμενη φορά που θα βρίσκεστε σε ραντεβού, αρχίστε να παρατηρείτε τα «σήματα» που λαμβάνετε και στέλνετε.

huffingtonpost.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!