Εάν ερωτευτείτε κάποιον χωρίς να τον ξέρετε, εάν δεν μπορείτε να σταματήσετε να σκέφτεστε κάποιον ή αν η διάθεσή σας εξαρτάται από το αν σας πήρε τηλέφωνο ή όχι, τότε μάλλον έχετε προδιάθεση για συναισθηματική εξάρτηση.

Advertisement

Είναι ένα χαρακτηριστικό πολλών ανθρώπων που δεν αγαπάνε αρκετά τους εαυτούς τους και νιώθουν πως χρειάζονται κάτι που δεν έχουν.

Οι συναισθηματικά εξαρτημένοι άνθρωποι βάζουν τον σύντροφό τους σε ένα βάθρο και χτίζουν όλη τους την ζωή γύρω τους. Και στο τέλος καταλήγουν να προσπαθούν να τον χειριστούν ή παίζουν το ρόλο του θύματος προκειμένου να πετύχουν αυτό που θέλουν.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 10 προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν από την αρχή μίας σχέσης πως υπάρχει τέτοια εξάρτηση. Μην πέσετε στην παγίδα των τοξικών σχέσεων.

10. Σκέφτεσαι αμέσως πως έχεις βρει τον έρωτα της ζωής σου.

Αφού γνωρίσετε κάποιον που σας κάνει να ενθουσιάζεστε τόσο, περιμένετε λίγη ώρα για να ηρεμήσετε και να δείτε πώς νιώθετε στην πραγματικότητα.

9. Εξιδανικεύετε τον σύντροφό σας.

Όλοι έχουμε τα μειονεκτήματά μας. Όταν κάποιος σου λέει από την αρχή πως είναι δύσκολος άνθρωπος, μάλλον θέλει να σε προετοιμάσει. Αυτές οι προειδοποιήσεις δείχνουν πως πιθανώς δεν είναι έτοιμοι να συμβιβαστούν με τους όρους σας.

8. Παραμελείτε τους φίλους για να ικανοποιείτε τον σύντροφό σας.

Στην αρχή μίας σχέσης είναι λογικό να επικεντρωνόμαστε σε κάποιον. Να θυμάστε όμως πως και οι φίλοι σας θέλουν χρόνο μαζί σας χωρίς να πρέπει να ακούνε συνέχεια για τον νέο σας φίλο.

7. Ξεχνάτε τα χόμπι σας.

Μην ξεχνάτε τις αγαπημένες σας ασχολίες. Ένα νέο άτομο θα πρέπει να κάνει την ζωή σας πιο ενδιαφέρουσα, χωρίς αυτό όμως να σημαίνει πως θα αφήσετε όλα όσα κάνατε μέχρι τώρα.

6. Κάνετε τα στραβά μάτια.

Να προσέχετε για τυχόν συναισθήματα, αμφιβολίες και υποψίες. Εάν κάτι σας ενοχλεί, μην διστάζετε να το συζητάτε. Μην περιμένετε να αλλάξει μόνος του ο σύντροφός σας και μην δικαιολογείτε τις πράξεις του.

Μήν χάσετε:

5. Εμπιστεύεστε ανεπιφύλακτα την άποψη του συντρόφου σας.

Εάν δείτε πως κάνετε πράγματα μόνο και μόνο επειδή σας το είπε ο σύντροφός σας, τότε κάτι δεν πάει καλά. Το να αλλάξετε τις απόψεις σας προκειμένου να μην χάσετε κάποιον άλλον, σημαίνει πως δεν είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας.

4. Νιώθετε τεράστια ζήλια για τα πάντα.

Το παρελθόν δεν θα πρέπει να επηρεάζει το παρόν σας. Ο λόγος της ζήλιας σας είναι υπαρκτός ή μήπως δημιούργημα της φαντασίας σας; Είναι πιθανόν να ζηλεύετε χωρίς ο σύντροφός σας να έχει κάνει τίποτα.

Κανείς δεν αντέχει την συνεχή δυσπιστία, ούτε θέλει να επιβεβαιώνει τον άλλον συνέχεια για την αγάπη του.

3. Δεν το αντέχεις όταν δεν είσαι μαζί με τον σύντροφό σου.

Είναι συνηθισμένο να περνάμε όλο τον ελεύθερο χρόνο με τον σύντροφό μας. Αλλά είναι σημαντικό να περνάμε και χρόνο χώρια. Δώστε του τον χώρο του γιατί αλλιώς μπορεί να νιώθετε πως πνίγεστε.

2. Δικαιολογείτε την τραγική του συμπεριφορά.

Όταν είμαστε ερωτευμένοι, τείνουμε να τυφλωνόμαστε σε ότι κάνει τον σύντροφό μας να μην φαίνεται τέλειος. Αλλά είναι σημαντικό να κοιτάμε τα σημάδια από νωρίς για να ξέρουμε τι άνθρωπο έχουμε απέναντί μας.

1. Δεν μπορείς να πεις, «Όχι.»

Δεν μπορείς να του πεις όχι; Δεν χρειάζεται να δέχεσαι όλα όσα σου προτείνει. Μην διστάσεις να αρνηθείς μία πρόσκληση αν δεν σε ενδιαφέρει ή δεν ταιριάζει στο πρόγραμμά σου.

tender.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!