Είναι γνωστό πόσο διαφορετικά σκέφτονται και λειτουργούν οι άντρες από τις γυναίκες.

Advertisement

Σε θεωρητικό επίπεδο όμως… γιατί στην καθημερινότητα, οι γυναίκες το ξεχνούν και έτσι έχουμε συχνούς καυγάδες και συναισθήματα απογοήτευσης, θυμού, ματαίωσης ή θλίψης από την πλευρά των γυναικών που θεωρούν πως ο σύντροφός τους είναι πεισματάρης, εγωκεντρικός ή… αναίσθητος. Για να δούμε όμως τι γίνεται μέσα στο κεφάλι ενός άνδρα, πώς έχει προγραμματιστεί να λειτουργεί για να τους καταλάβουμε όλους καλύτερα, χωρίς να προσπαθούμε (μάταια) να τους αλλάξουμε…

1. Θέλει να έχει τον έλεγχο των πραγμάτων- Μπορεί να το έχετε διαπιστώσει ακόμη κι όταν βλέπετε μαζί τηλεόραση, να θέλει εκείνος ν΄αλλάζει τα κανάλια, κρατώντας το τηλεκοντρόλ. Να κάνει διαρκές ζάππινγκ για να χαλαρώσει και να είναι σίγουρος πως το πρόγραμμα που θα επιλέξει να παρακολουθήσει, είναι ο,τι καλύτερο απ΄ότι υπάρχει στην τηλεόραση. Αυτό είναι ένα μικρό παράδειγμα για να σας πούμε πόσο ανάγκη έχει να ελέγχει τα πράγματα. Το πώς θα οδηγήσει, προς τα που θα πάει και τόσα άλλα που σίγουρα σας είναι γνωστά.

2. Δεν είναι παρατηρητικός – Πήγατε στο κομμωτήριο και κόψατε τα μαλλιά σας. Αν δεν έχει γίνει μια φοβερή αλλαγή, όπως από μαύρα να τα βάψατε ξανθά κι από μακριά να τα κόψατε α λα γκαρσόν, το πιο πιθανό είναι να μην το παρατηρήσει. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν σας αγαπάει ή πως δεν ενδιαφέρεται για εσάς. Βάλτε στην κρεβατοκάμαρα ένα νέο φωτιστικό ή πίνακα. Ζητήστε την γνώμη του γι αυτό… Το πιο πιθανό είναι να σας πει πως δεν το είδε… καν.

Μήν χάσετε:

3. Το μυαλό του σκέφτεται μόνο τη λύση του προβλήματος- Εδώ μιλάμε για ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο που πολλές φορές εξελίσσεται σε πρόβλημα μεταξύ των ζευγαριών. Οι γυναίκες έχουν ανάγκη να μοιραστούν ένα πρόβλημα που μπορεί να προέκυψε για παράδειγμα στο γραφείο, στο σούπερμάρκετ, στο σχολείο του παιδιού. Θέλους απλώς να το πουν, να τις ακούσει ο σύντροφός τους. Από την δική του πλευρά ο άντρας, με το που ακούει ένα πρόβλημα, αναζητεί αμέσως τη λύση. Εσείς δηλαδή το μόνο που θέλετε είναι υποστήριξη ενώ εκείνος ψάχνει να το λύσει αυτομάτως. Μάλιστα του δημιουργεί αγωνία και άγχος το πρόβλημά σας κι αν η λύση δεν είναι στο μυαλό του.. τότε τα πράγματα δυσκολεύουν.

4. Δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα- Σε αντίθεση με τις γυναίκες που μπορεί να σιδερώνουν, να ακούν το μάθημα αρχαίων του παιδιού τους, ενώ μαγειρεύουν κοκκινιστό, οι άντρες όταν ασχολούνται με κάτι είναι προσηλωμένοι μόνο σ΄αυτό. Ο σύντροφός σας είναι μπροστά τον υπολογιστή; Ό,τι κι αν του πείτε δεν σας ακούει. Βλέπει τηλεόραση και του μιλάτε; Το ίδιο και το πιο πιθανό είναι όταν ακούσει το όνομά του, επειδή θα τον έχετε διακόψει απ΄αυτό που κάνει να θυμώσει κιόλας.

Όλ΄αυτά λοιπόν είναι γνωρίσματα του αντρικού μυαλού, οπότε μην το παίρνετε προσωπικά αν δεν σας είπε μια καλή κουβέντα για το καινούργιο σας φόρεμα ή αν δεν σας δίνει το τηλεκοντρόλ. Κι όταν θέλετε να μιλήσετε μαζί του γι αυτά που σας απασχολούν, κάντε του σαφές πως δεν αναζητάτε λύση, αλλά απλώς υποστήριξη.

womannow.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!