Αν ποτέ αισθανθείτε σωματικό πόνο, και δεν γνωρίζετε τον λόγο, μπορούν να φταίνε τα αισθήματά σας; Η απάντηση είναι μάλλον θετική…

Advertisement

Το σώμα και το μυαλό μας είναι συνδεδεμένα, αυτό είναι ήδη γνωστό. Όλοι και περισσότεροι ειδικοί συμφωνούν πως πολλές σωματικές ασθένειες μπορεί να επηρεάζονται και από ψυχολογικά αίτια. Πώς εξηγείται αλλιώς όταν αισθανόμαστε ξαφνικά έναν σωματικό πόνο όταν είμαστε θλιμμένοι, ή βιώνουμε κάποιο άλλο δυσάρεστο συναίσθημα; Τουλάχιστον, υπάρχουν σίγουρα άνθρωποι που φαίνεται να πιστεύουν αυτή την θεωρία, και εμείς σας την παρουσιάζουμε—τα συμπεράσματα, όμως, δικά σας…

Ας ρίξουμε μια ματιά στις περιοχές που επηρεάζονται από τα αρνητικά συναισθήματα…

Αυχένας
Αν νιώθουμε πόνο στον αυχένα, τότε ίσως να φταίμε οι ίδιοι. Αυτός ο πόνος σχετίζεται κυρίως με την ανικανότητα (σκόπιμη, πάντα) να δούμε μια κατάσταση από όλες τις πλευρές. Αν είμαστε, λοιπόν, πεισματάρηδες, ο αυχένας μας πιάνεται.

Ώμοι
Το άγχος και η ανικανότητα να βάζουμε τις θετικές εμπειρίες πιο πάνω μας κάνουν κυριολεκτικά να αισθανόμαστε ένα βάρος στους ώμους, μια κούραση.

Σπονδυλική στήλη
Ανάλογα την περιοχή που θα νιώθουμε τον πόνο, κάτι διαφορετικό μας “τρώει”. Συγκεκριμένα, όταν ο πόνος βρίσκεται ψηλά, νιώθουμε πως μας στηρίζει κάποιος, ότι μας λείπει αγάπη και επικοινωνία. Προς το κέντρο, βρίσκουμε τις ενοχές και τις εμμονές με το παρελθόν. Κι όταν ο πόνος βρίσκεται στην περιοχή της μέσης, είμαστε πολύ αγχωμένοι για τα οικονομικά μας.

Αγκώνες
Ο πόνος στους αγκώνες δείχνει την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για τις αλλαγές που βιώνουμε. Όσο πιο εύκολα αποδεχόμαστε τις νέες εμπειρίες μας, τόσο πιο άνετα θα νιώθουμε τα χέρια μας.

Γοφοί
Αυτό είναι αρκετά ξεκάθαρο: Τα πόδια μας είναι για προχωράμε μπροστά, και όταν είμαστε ανίκανοι να το κάνουμε (μεταφορικά) και να πάρουμε μεγάλες αποφάσεις, το σώμα μας αρχίζει στην κυριολεξία να δυσκολεύεται να κινηθεί.

Γόνατα
Όπως και ο αυχένας μας, ο πόνος στα γόνατα συμβολίζει ότι είμαστε… δύσκαμπτοι, ότι δεν μπορούμε να ξεπεράσουμε τον εγωισμό μας—και ίσως ότι φοβόμαστε.

in2life.gr via  Centripetal Force Studio

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!