Είναι δύσκολο να το πιστέψετε. Ενώ σας έλεγε πόσο σας αγαπάει και περνούσατε υπέροχα μαζί, ο άντρας που είστε ερωτευμένη φεύγει… Κι εσείς μένετε πίσω να διαβάζετε τα μηνύματά του, να κλαίτε στο τηλέφωνο με τις φίλες σας, προσπαθώντας να καταλάβετε τι έχει συμβεί. Ποιοι είναι οι λόγοι που κάνουν έναν άντρα να φύγει και να χωρίσει ενώ σας έλεγε πως σας αγαπάει;

Advertisement

1. Δεν ήταν η σωστή στιγμή

Οι άντρες προσδιορίζονται από τη δουλειά και την οικονομική τους κατάσταση. Και σε αντίθεση μ΄εμάς τις γυναίκες, περνούν περιόδους που όλο τους το «είναι» είναι στραμμένο μόνο στη δουλειά χωρίς να τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο. Αν λοιπόν τον πετύχατε σε μια τέτοια φάση, ναι δεν είναι δικαιολογία, δεν ήταν η σωστή στιγμή. Θέλησε να δουλέψει απερίσπαστος για να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει. Επίσης μπορεί να έχει ένα σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα, ένα πρόβλημα υγείας ή αν είναι διαζευγμένος σοβαρά προβλήματα με την πρώην γυναίκα του. Όλ΄αυτά θέλει τον χρόνο του για να τα λύσει.

2. Ο μήνας το μέλιτος δεν κρατάει για πάντα

Στην αρχή είσαστε κι οι δυο πολύ ερωτευμένοι, δεν ξεκόλλαγε ο ένας από τον άλλο, μιλούσατε 25 φορές στο τηλέφωνο μέσα στη μέρα. Κάποια στιγμή φυσικά όλο αυτό τελειώνει, η ζωή βρίσκει τους κανονικούς της ρυθμούς κι αν μάλιστα συζείτε θα έχετε κι άλλα πρακτικά θέματα να επιλύσετε. Φυσικά ο έρωτας με τον καιρό αντικαθίσταται από την συντροφικότητα, όμως δεν είναι όλοι οι άντρες έτοιμοι να το αποδεχθούν αυτό. Θέλουν λίγο ακόμη… Δεν είναι ώριμοι να προχωρήσουν τη σχέση, να προχωρήσουν τον ίδιο τους τον εαυτό κι έτσι… φεύγουν.

Μήν χάσετε:

3. Δεν είναι ερωτευμένος

Ναι σας αγαπάει και σας το δείχνει. Μπορεί όμως να μην νιώθει τον έρωτα και το πάθος που θα ήθελε να ζήσει. Είναι σκληρό ναι, μη ρίχνετε όμως το φταίξιμο στον εαυτό σας, γιατί ίσως κι εσείς μέσα σας ξέρετε πως συνέβαινε κάτι τέτοιο και μήπως ήταν τελικά αμοιβαίο; Οι άντρες μένουν σε σχέσεις που νιώθουν καλά, οικεία, φιλικά, ίσως κι από συνήθεια. Κάποια στιγμή όμως μπορεί να ξυπνήσουν και ν΄αναζητήσουν τον έρωτα και το πάθος. Μήπως βρήκε μια άλλη γυναίκα; Δεν αποκλείεται, όμως δεν έχει και τόση σημασία, αφού η σχέση αυτή σε ερωτικό επίπεδο είχε προφανώς τελειώσει.

4. Θέλει να γνωρίσει κι άλλες γυναίκες

Μπορεί ήδη να σας το είπε, μπορεί να θέλησε να το κρατήσει για τον εαυτό του. Είναι όμως ανθρώπινο, αν μάλιστα είχατε απλώς μια σχέση, χωρίς να έχετε κάνει οικογένεια. Ειδικά αν είναι σε μικρή ηλικία ο άντρας, θέλει να ζήσει και να γνωρίσει κι άλλες γυναίκες. Κι αν μαζί σας έμεινε για πολύ πολύ καιρό, νιώθει πως έχασε την ελευθερία του και θέλει ν΄ανοίξει τα φτερά του για την… εργένικη ζωή.

5. Δε μπορεί να διαχειριστεί την ένταση των συναισθημάτων του

Το έχετε ακούσει και φαίνεται σαν δικαιολογία, είναι όμως αλήθεια… Μπορεί να μην σας το είπε καν, όμως υπάρχει μια μερίδα ανδρών που νιώθει τόσο έντονα και πρωτόγνωρα συναισθήματα για μια γυναίκα, που όχι μόνο δεν μπορεί να τα διαχειριστεί αλλά φοβάται κιόλας πως αν τον εγκαταλείψει εκείνη, θα… πεθάνει. Έτσι αποφασίζει να φύγει πρώτος, θεωρώντας πως είναι μια απόφαση δύναμης που θα τον λυτρώσει από τα συναισθήματα ζήλειας, πάθους και κτητικότητας που ένιωθε τόσο καιρό. Είναι ένας μηχανισμός αυτοπροστασίας, του άντρα.

womannow.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!