Όταν ο έρωτας χτυπάει την πόρτα σας, δεν έχει σημασία η ηλικία. Αυτό που έχει σημασία είναι το πάθος για ζωή και ευτυχία.

Advertisement

Ο έρωτας σε μεγάλη ηλικία έρχεται απρόσμενα όταν είστε άνω των 50 ή 60 ετών. Η καρδιά σας χτυπάει σαν εφηβική και έχετε και πάλι πεταλούδες στο στομάχι.

Κάτι που όλοι γνωρίζουν είναι ότι η ηλικία δεν αντιστοιχεί απαραίτητα ακριβώς στην ψυχολογική και στη συναισθηματική ωριμότητα.

Όταν όμως οι δύο διαστάσεις είναι συγχρονισμένες, μπαίνετε στη χρυσή ηλικία, μια περίοδο κατά την οποία το πάθος επιστρέφει με ένταση, διαφορετικό και ικανοποιητικό.

Σας προσκαλούμε να σκεφτείτε πάνω σε αυτό, πάνω στον έρωτα που δεν πρέπει να αποκλείσετε ποτέ, την ικανότητα να ξεκινάτε από την αρχή και να αισθάνεστε πραγματική πλήρωση.

Όταν κλείνετε την καρδιά σας στον έρωτα
Έρωτας σε μεγάλη ηλικία
Μερικές φορές κλείνετε την καρδιά σας λέγοντας στον εαυτό σας ότι είναι καλύτερα να μην ερωτευτείτε ξανά, να μην ξεκινήσετε μια καινούργια σχέση. Λέτε στον εαυτό σας ότι έχετε πληγωθεί και απογοητευτεί υπερβολικά στο παρελθόν.

Θα μπορούσατε να πείτε ότι όλα όσα συνέβησαν ήταν μαθήματα της ζωής. Όμως, μερικές φορές απλώς αισθάνεστε κουρασμένοι και δεν θέλετε καν να σκεφτείτε το ενδεχόμενο να ερωτευτείτε ξανά.
Μόνο που μερικές φορές το πεπρωμένο παίζει μαζί σας και χαίρεται να σας δοκιμάζει προκειμένου να σας δώσει ακόμα μία ευκαιρία.
Σας προσκαλεί να ερωτευτείτε ξανά.

Το αν θα κάνετε το άλμα ή όχι εξαρτάται από εσάς και από το πόσο έτοιμοι νιώθετε. Πρόκειται για μια προσωπική επιλογή, χωρίς αμφιβολία, όμως θα πρέπει πρώτα να λάβετε υπόψη σας κάτι ουσιαστικό.
Μερικές φορές μετανιώνουμε περισσότερο για τις ευκαιρίες που χάσαμε παρά για τα λάθη που κάναμε.

Ένας καινούργιος έρωτας σε μεγάλη ηλικία είναι ίσως ο καλύτερος έρωτας
Σε μερικούς ανθρώπους αρέσει να συγκρίνουν τους έρωτες που έζησαν. Τείνουμε να το κάνουμε αυτό. Μας αρέσει να αποφασίζουμε ποιος ήταν ο καλύτερος έρωτας και ποιος ο χειρότερος. Αποφασίζουμε ποιος μας πρόσφερε τα περισσότερα και ποιος ήταν χάσιμο χρόνου, προσπάθειας και ενέργειας.

Μήν χάσετε:

Αντί να εμμένουμε στη σύγκριση των ερώτων μεταξύ τους, στην πραγματικότητα είναι καλό να κατανοήσουμε ότι κάθε έρωτας είχε τον χρόνο και την ευκαιρία του.
Τελικά, απλώς πήρατε αυτό που σας έδωσε η ζωή.

Μην μετανιώνετε. Ιδανικά θα πρέπει να αποδεχτείτε τα πράγματα ως έχουν και να καταλάβετε ότι τα καλύτερα πράγματα συμβαίνουν στο παρόν. Στο εδώ και στο τώρα ο νους σας ανοίγει και έχετε την ευκαιρία να είστε ευτυχισμένοι.
Ωραία λοιπόν… γιατί δεν δίνετε στον εαυτό σας ακόμα μία ευκαιρία; Ο έρωτας σε μεγάλη ηλικία μπορεί να δημιουργήσει ένα υπέροχο παρόν και να γίνει ακόμα και μέρος του μέλλοντός σας.

Ο έρωτας σε μεγάλη ηλικία σας εξελίσσει προσωπικά
Έρωτας σε μεγάλη ηλικία
Ο καλύτερος τρόπος να χτίσετε μια σταθερή, ευτυχισμένη σχέση είναι φροντίζοντας, πρώτα από όλα, για την προσωπική σας εξέλιξη, που είναι απαραίτητη για την ψυχολογική υγεία σας.

Το να θεωρείτε τον εαυτό σας δυνατό γνωρίζοντας ότι αξίζετε έναν ωραίο έρωτα και το να θεωρείτε ότι η προσωπικότητά σας χαρακτηρίζεται από θάρρος και ασφάλεια θα σας βοηθήσει να ζήσετε έναν καλύτερο έρωτα.
Και τότε θα βρείτε κάποιο άτομο εξίσου ψυχολογικά σίγουρο, ένα άτομο που θα μπορεί να σας σέβεται και να σας εκτιμά. Θα γνωρίζετε πώς να εξελιχθείτε μαζί, ως ομάδα, πάνω στο ίδιο μονοπάτι. Πρόκειται για κάτι που έχει πάντα μεγάλη αξία.
Κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάτε είναι ότι οι άνθρωποι εξελίσσονται συνεχώς. Η ηλικία σας, όσα αφήσατε πίσω σας ή οι εμπειρίες που είχατε στη ζωή σας μέχρι τώρα δεν έχουν σημασία.

Ο συνειδητός, ώριμος, γενναίος, ικανοποιητικός έρωτας σε μεγάλη ηλικία μπορεί να φέρει καινούργιο φως στην καθημερινότητά σας και πραγματικά να μετατρέψει αυτήν την περίοδο της ζωής σας σε μια υπέροχη εποχή.

Η ομορφιά του έρωτα σε μεγάλη ηλικία
Έρωτας σε μεγάλη ηλικία
Ο έρωτας σε μεγάλη ηλικία είναι ξεχωριστός, ωστόσο υποτιμάται.

Η κουλτούρα, οι ταινίες, ακόμα και η λογοτεχνία μας δίνουν έμφαση στον νεανικό έρωτα, στη συναισθηματική ένταση που φαινομενικά προορίζεται μόνο για τους εικοσάχρονους.

Όμως ο μεγάλος έρωτας μπορεί να έχει γκρίζα μαλλιά. Οι πιο παθιασμένοι έρωτες συχνά έρχονται σε μεγαλύτερη ηλικία, όταν το χαμόγελό σας μπορεί να συνοδεύεται από λίγες (ή περισσότερες) ρυτίδες.

Δεν έχει σημασία, επειδή τα συναισθήματα δεν έχουν ηλικία. Ο πιο όμορφος έρωτας μπορεί να έρθει στην εφηβεία σας, ξανά μετά τα είκοσι χρόνια σας και ξανά σε μεγαλύτερη ηλικία.

Το πάθος μπορεί να έρθει πολλές φορές στον δρόμο σας. Θα σας γεμίσει μόνο αν είστε έτοιμοι και αν αποφασίσετε οι ίδιοι ότι αξίζει τον κόπο να ζήσετε έναν έρωτα σε μεγάλη ηλικία.

meygeia.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!