Τέλος καλό, όλα καλά;

Advertisement

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Αμερικανοί ερευνητές μπορούν να προβλέψουν με μεγάλη ακρίβεια, μέσω ενός κουίζ, αν η σχέση δύο ανθρώπων θα έχει αίσιο τέλος ή θα καταλήξει σε χωρισμό!

Μήν χάσετε:

Στο πλαίσιο του τεστ, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Rochester της Νέας Υόρκης ζήτησαν από 50 ζευγάρια να συσχετίσουν το έτερον ήμισύ τους με θετικές ή αρνητικές λέξεις, το τεστ χρησιμοποιεί μια ψυχολογική τεχνική για να καταγράψει τι πραγματικά σκέφτεται ένα άτομο για το σύντροφό του. Όμορφες έννοιες, όπως ειρήνη, μοίρασμα και άσχημες έννοιες, όπως θάνατος, αρρώστια ή τραγωδία διασταυρώνονται ασυνείδητα, μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου, με το όνομα του εκάστοτε συντρόφου στην οθόνη ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, μαρτυρώντας έτσι κρυμμένα συναισθήματα.

Ποια ήταν τα αποτελέσματα; Από τους 116 εθελοντές που συμμετείχαν στο σχετικό πείραμα, οι 19 χώρισαν από τους μέχρι πρότινος αγαπημένους/ες τους, δικαιώνοντας απόλυτα τους ερευνητές που είχαν εκ των προτέρων υπολογίσει ότι το συγκεκριμένο ποσοστό θα κυμαινόταν περίπου στο 16%.

allyou.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!