Αναστενάζετε, αμφιβάλλετε για τα συναισθήματά του. Του θέσατε μία ερώτηση στην οποία απάντησε με τη σιωπή του… Πώς να το ερμηνεύσετε; Πως μπορείτε να αποκωδικοποιήσετε τη στάση του, ή ακόμα καλύτερα, να τον κάνετε να εκφράσει τα συναισθήματά του;

Advertisement

Αναστενάζετε, αμφιβάλλετε για τα συναισθήματά του. Του θέσατε μία ερώτηση στην οποία απάντησε με τη σιωπή του… Πώς να το ερμηνεύσετε; Πως μπορείτε να αποκωδικοποιήσετε τη στάση του, ή ακόμα καλύτερα, να τον κάνετε να εκφράσει τα συναισθήματά του;

Γιατί είναι δύσκολο για έναν άντρα να εκφράσει τα συναισθήματά του;

Νομίζετε, ορθώς, πως ο σύντροφός σας έχει αισθήματα για σας. Αλλά η συμπεριφορά του, η σιωπή του σας κάνει να αμφιβάλλετε για τη σχέση σας.

Αισθάνεστε μια δυσφορία και θα θέλατε να σας εκφράζει συχνότερα το πόσο σας αγαπάει και τι αισθάνεται για τη σχέση σας.

Οι άντρες έχουν διαπαιδαγωγηθεί ώστε να είναι «σκληροί». Έχουν μάθει από πολύ νωρίς πως το να δείχνουν τα συναισθήματά τους υποδηλώνει αδυναμία και έλλειψη ανδρισμού. Ακόμα και σήμερα, σπάνια αποκαλύπτουν τις σκέψεις τους και συνεπώς τα συναισθήματά τους.
Φοβούνται να παραδεχτούν τα συναισθήματά τους

Το να κάνει το πρώτο βήμα απαιτεί από μόνο του τεράστια προσπάθεια εκ μέρους ενός άνδρα. Ο άνδρας, όχι μόνο φοβάται την απόρριψη αλλά αναρωτιέται και αν η επιλογή του είναι σωστή. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι το σημαντικότερο γιατί έχει πάντα επιφυλάξεις και αμφιβολίες, που δεν του επιτρέπουν να εκφράσει ανοιχτά τα συναισθήματά του. «Είναι άραγε η κατάλληλη στιγμή για να της εκφράσω τα συναισθήματά μου;», «Αυτό που αισθάνομαι για εκείνη είναι έρωτας ή μήπως είναι απλά μία έλξη;»

Σε αντίθεση με μία γυναίκα, ο άντρας δεν αφήνετε να τον πνίξουν τα συναισθήματά του γιατί έχει μάθει να τα ελέγχει ή να τα συγκρατεί. Μάλιστα, όσο πιο πολύ τα πνίγει, τόσο μεγαλώνει ο φόβος του. Παρόλα αυτά, εάν μπορούσε να αφεθεί ελεύθερος και να τα τιθασεύσει, θα μπορούσε να τα αποδεχτεί και κατά συνέπεια θα φοβόταν λιγότερο να τα εκφράσει.
Φοβάται να δεσμευτεί σε μία σχέση

Όταν έρχεται η στιγμή να δεσμευτεί για να επισημοποιήσει μία σχέση, ο άντρας αρχίζει να πολιορκείται από αμφιβολίες και αγωνίες. «Είναι αυτή η σωστή γυναίκα για να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου μαζί της;», «Μήπως κάνω λάθος;», «Μήπως πρέπει να περιμένω λίγο ακόμα πριν να καταλήξω;». Πίσω από αυτές τις αμφιβολίες, υπάρχει ο φόβος ότι θα χάσει την ελευθερία και την αυτονομία του. Ο άντρας επιλέγει τα συναισθήματά του από φόβο να μην φανεί ευάλωτος. Στο συλλογικό του υποσυνείδητο, ο άντρας δεν θα πρέπει να δείχνει τίποτα (εσωτερικά και εξωτερικά), για να μην φανερώσει τις αδυναμίες του και δείξει έλλειψη ανδρισμού.
Εκφράζεται μέσα από τις πράξεις του

Αδέξιοι ή ντροπαλοί, οι άντρες δυσκολεύονται να εκφράσουν ανοιχτά τα συναισθήματά τους. Εκτός, όμως, από την ανικανότητά τους να εκφραστούν, δεν χρησιμοποιούν τις ίδιες λέξεις με τις γυναίκες και ερμηνεύουν τις καταστάσεις με διαφορετικό τρόπο.

Για παράδειγμα, αν και είναι πιο εύκολο να πουν στη σύντροφό τους «σ’ αγαπώ», της δίνουν τα κλειδιά του σπιτιού τους, εννοώντας πως «αφού σου δίνω τα κλειδιά του σπιτιού μου, σημαίνει ότι σε δέχομαι ευχαρίστως στην προσωπική μου ζωή.»

Μήν χάσετε:

Ο άντρας είναι των πράξεων και όχι των λέξεων, σε αντίθεση με τις γυναίκες. Πίσω από αυτά που θεωρεί αυτονόητα, η γυναίκα θα πρέπει να αποκωδικοποιήσει τα πραγματικά του αισθήματα. Αν και η γυναίκα ζητά κατανόηση, προσοχή και υποστήριξη από το σύντροφό της, ο άντρας θεωρεί πως κρίνεται από και για τις πράξεις του. Γι’ αυτό και αναζητάει σε μία γυναίκα εμπιστοσύνη και αποδοχή, ενθάρρυνση που θα του δώσει κίνητρο και θα τον κάνει να ξεπεράσει τον εαυτό του (τόσο για τον ίδιο όσο και για τη σχέση σας).
Πως επικοινωνεί ένας άντρας με μία γυναίκα

Για να κατανοήσει μία γυναίκα τα συναισθήματα ενός άντρα θα πρέπει επίσης να ενδιαφερθεί για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί όταν ξεκινάει μία συζήτηση ή μία νέα σχέση. Η σιωπή του άντρα είναι η πηγή έμπνευσής του. «Κλείνεται στην σπηλιά του» για να λύσει τα προβλήματά του, να ξεφύγει από το άγχος του, και δεν θέλει σε καμία περίπτωση να τον ενοχλήσουν όταν βρίσκεται σε αυτή τη φάση.

Πόσες φορές έχετε νιώσει να βγάζει μία απόμακρη στάση; Πόσες φορές έχετε νιώσει ότι μπορεί να τον χάνετε; Γιατί νιώθει την ανάγκη να κρατήσει τις αποστάσεις του;

Αυτό πολλές φορές ονομάζεται «σύνδρομο του ελαστικού άντρα»: αφήνει προσωρινά τη γυναίκα εκτός και στη συνέχεια την ξαναφέρνει κοντά του όταν εκείνος το αποφασίσει. Η τακτική του αυτή αντιστοιχεί στην ανάγκη του για ελευθερία αλλά και σε μία ανάγκη να βάλει μία τελεία στα αισθήματά του, ώστε να μπορέσει να τα αξιολογήσει εις βάθος.

Από τη στιγμή που θα εμφανιστεί η αίσθηση της έλλειψης, ο άντρας έχει ανάγκη να ξαναβρεί τη σύντροφό του. Όσο παράξενο και αν ακούγεται, η μετάπτωση αυτή είναι απαραίτητη για τον άντρα και εν τέλει πιο καθησυχαστική για τη συνέχεια. Με τον καιρό και την εμπιστοσύνη που θα δείξει η γυναίκα από μέρους της, οι αποστάσεις αυτές θα γίνονται ολοένα και πιο μικρές σε διάρκεια, ενώ θεωρούνται απαραίτητες για το ζευγάρι.

Το μυαλό του άντρα είναι κυρίως συνθετικό. Οι άντρες πάνε απευθείας στο στόχο. Γι’ αυτούς, τα λόγια είναι ένα μέσο πληροφόρησης και όχι έκφρασης των συναισθημάτων.

Τους αρέσει να είναι αυτόνομοι, καθώς με τον τρόπο αυτό αποδεικνύουν ότι είναι υπεύθυνοι για τις επιλογές τους και αυτό το επιβεβαιώνει. Παρόλο που δρουν χωρίς να συμπεριλαμβάνουν τις συντρόφους τους, εντούτοις αναζητούν την επιδοκιμασία τους, καθώς θέλουν να ξέρουν ότι τους υποστηρίζουν, ανεξαρτήτως της απόφασής τους.

Οι άντρες δρουν προσεκτικά, σαν να ζυγίσουν την κάθε τους λέξη. Κάθε μία τους κίνηση έχει σημασία και αξία στα μάτια τους.

newpost.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!