Τις έχουν δει όλοι. Είναι εκείνες οι γυναίκες, που το πρόσωπό τους ακτινοβολεί ευτυχία, το χαμόγελό τους φτάνει μέχρι τα αυτιά, η έκφρασή τους είναι ήρεμη και γαλήνια. Είναι εκείνες οι γυναίκες, που έχουν την πραγματική και ολοκληρωτική αγάπη ενός άντρα.

Advertisement

Το λεν’ και οι ψυχολόγοι. Οι άντρες είναι πιο συναισθηματικοί από τις γυναίκες, όταν έρθει η στιγμή και δουν πυροτεχνήματα, αστράψει το φλας μέσα τους και δοθούν σε μια γυναίκα. Η γυναίκα δίνεται εξ’ αρχής σώμα και ψυχή. Ο δε άντρας δίνει σώμα, αλλά όταν δώσει το είναι του είναι πιο σίγουρος και από οφσάιντ του ολυμπιακού. Οι άντρες όταν αγαπάνε, αγαπάνε πραγματικά.

Μπορεί να μη θυμηθεί την επέτειο του πρώτου φιλιού, τι φορούσε τη μέρα που τη γνώρισε ή ποια είναι η αγαπημένη της ταινία. Μπορεί τα γλυκόλογα να μην είναι το ατού του, οι εκπλήξεις του περιορισμένες και τα δώρα του με μηδενική φαντασία. Τι σημασία όμως, έχουν όλα αυτά;

Πραγματική αγάπη για τον άντρα είναι εκείνη, που υπερπηδά κάθε εμπόδιο στο δρόμο του. Που δεν τον νοιάζει ακόμα και να παιδευτεί, για να στρώσει το δρόμο με ροδοπέταλα. Κοπιάζουν οι άντρες για τις σχέσεις. Ακόμα και όταν όλα πάνε στραβά, θα σκαρφιστεί χίλια δυο τερτίπια, για να τα κάνει όπως θέλει και θα τα καταφέρει.

Μήν χάσετε:

Θέλει να τη κάνει βασίλισσα. Όχι με την υλική έννοια. Τη βάζει στο θρόνο της καρδιάς του και είναι η μία και μοναδική. Αγνοεί τις Σειρήνες και ξεφεύγει με μαεστρία από τα δίχτυα της Καλυψώς. Το τσουβάλιασμα όλων των αντρών σε άπιστους δεν ευσταθεί. Εκείνος που αγαπάει πραγματικά, όχι μόνο δε θα απιστήσει, αλλά θα την τιμά με κάθε ευκαιρία.

Μειώνει τον αντρικό του εγωισμό και την υπερηφάνεια του, για να είναι εκείνη καλά. Δυο αντρικά χαρακτηριστικά, που αποτελούν κυρίαρχα στοιχεία. Όχι από ανάγκη, όχι για να αποφύγει την παντόφλα και την κρεβατομουρμούρα. Είναι η επιλογή του και η σύντροφός του η προτεραιότητά του. Όλα τ΄άλλα ωχριούν μπροστά της. Υπάρχει άραγε κάποια μεγαλύτερη απόδειξη;

Είναι αυτές οι πράξεις που μετράνε. Ο άντρας που όντως γουστάρει δε θα βιαστεί να οδηγήσει τις καταστάσεις στο κρεβάτι, όσο κι αν το επιθυμεί. Θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να την κάνει να τον ερωτευτεί. Θα την πάει βόλτα στη θάλασσα, να φάνε παγωτό και να γίνουν χάλια σαν δεκάχρονα, θα την αφήσει να χαλαρώσει μαζί του. Το μεγάλο του στοίχημα είναι να νιώσει ζεστά κι οικεία. Θέλει να γεμίσει τις ώρες του μαζί της.

Θα διαιρέσει στα δύο ό,τι έχει και δεν έχει και θα της τα προσφέρει. Θα το κάνει από την ψυχή του κι ας ξέρει πως κάποια στιγμή ίσως μείνει στον άσσο. Δεν τον απασχολεί, δεν το σκέφτεται καν. Αρκεί να τα χαρίσει. Κι ας μη πάρει τίποτα. Του φτάνει ένα χαμόγελο. Θα θέλει πάντα να γίνει καλύτερος για εκείνη, να είναι ό,τι καλύτερο της έχει τύχει.

Μπορεί ο Ρούσσο να είπε πως οι γυναίκες αγαπάνε πολύ και σπάνια ενώ οι άντρες λίγο και συχνά, όμως η εμπειρία δείχνει, πως και οι άντρες ξέρουν να αγαπάνε και μάλιστα πολύ.

Το θέμα είναι όταν τύχει σε κάποια γυναίκα, να έχει τα μάτια ανοιχτά και να το καταλάβει. Τότε σίγουρα θα την κάνει ευτυχισμένη.

pillowfights.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!