Έρωτας! Αυτό που ψάχνει κάθε γυναίκα από τη στιγμή που ανακαλύπτει τον εαυτό της.

Advertisement

Θα περάσουν χρόνια κι αρκετοί (ή λιγότεροι) άντρες για να μάθει ποιος είναι ο έρωτας της ζωής της, αυτός ο ένας ( ή μήπως περισσότεροι;) που την κάνει να νιώθει κενή και μόνη όταν είναι μακριά του, που τα λεπτά γίνονται αιώνες όταν δεν τον συναντά και που η ώρα περνάει τόσο γρήγορα όταν είναι μαζί του.

Ο έρωτας, αυτός ο απόλυτος που ψάχνει η κάθε γυναίκα έχει μια μορφή εξάρτησης από τον άλλο, την κάνει να ζηλεύει με το παραμικρό, κάνει τα πάντα για να τον ευχαριστήσει κι οι στιγμές στο κρεβάτι είναι μαγικές. Κι όλα αυτά επειδή στον έρωτα, βλέπεις το αντικείμενο του πόθου σου ως το τέλειο!

Ποιος όμως είναι ο έρωτας της ζωής σου; Σύμφωνα με τους ειδικούς ο έρωτας σ΄αυτή τη μορφή της εξιδανίκευσης έρχεται για πρώτη φορά στα πολύ νεανικά χρόνια, γύρω στα 19 χρόνια. Τότε που χωρίς εμπειρία ζωής, “βουτάς” στην πιο υπέροχη και μυστηριώδη περιπέτεια, θέλοντας να περνάς κάθε στιγμή μ΄εκείνον, να τον αγκαλιάζεις, να τον κοιτάς στα μάτια, να είστε “ένα”. Έστω κι αν τελικά μπορεί να μην ταιριάζεις. Γιατί στον έρωτα, δεν υπάρχουν τέτοια κριτήρια. Γι αυτό και οι περισσότεροι γάμοι που ξεκινούν από έναν τρελό έρωτα αποτυγχάνουν.

Ο γάμος, χρειάζεται ανθρώπους που έχουν κοινά όνειρα και στόχους. Ανθρώπους που ξέρουν τι θέλουν και δεν χρειάζονται καυγάδες και ζήλειες για ν΄ανάψουν τη φλόγα του πάθους. Όχι πως μεγαλώνοντας σε μια τέτοια σχέση δυο άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν μια ζωή μαζί, απλώς είναι λιγότερες οι περιπτώσεις (επιτυχίας) που έχουν καταγραφεί. Γι αυτό εξάλλου ο έρωτας της ζωής σου ή ο έρωτας της ζωής του μένει για πάντα ανεξίτηλος, ό,τι κι αν έχει συμβεί, για πολλά χρόνια μετά.

Κι έπειτα, μετά τα 19 δεν ξαναερωτεύεσαι αληθινά; Φυσικά, απλώς έρχεται και η ερωτική απογοήτευση, η στιγμή που ο έρωτας της ζωής σου σε απορρίπτει, σε ρίχνει στα… πατώματα κι έχεις πολλά να μάθεις απ΄αυτό.

Μήν χάσετε:

Όσο μεγαλώνει μια γυναίκα αλλά κι ένας άντρας, λειτουργεί περισσότερο συνειδητοποιημένα. Με βάση δηλαδή τις ανάγκες και τις επιθυμίες του, σύμφωνα με τη ζωή που του αρέσει κι έτσι ερωτεύεται ανθρώπους που έχει μαζί του περισσότερα κοινά και ίσως και λιγότερο ρίσκο. Δε σημαίνει πως και αυτό δεν είναι έρωτας, εξάλλου η ωριμότητα μας βελτιώνει και μας εξελίσσει. Η τρίτη φορά που θα ερωτευτείς, σύμφωνα με τους ειδικούς έχει και τις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας, αρκεί ο έρωτας να μεταξελιχθεί σε αγάπη. Μάλιστα ο έρωτας αυτή τη φορά έρχεται εκεί που νομίζεις πως δε θα σου συμβεί.

Κι αφού έχεις πια μεγαλώσει, τέρμα ο έρωτας; Κι έρχεται μια ηλικία που αφού έχεις δημιουργήσει οικογένεια και τα έχεις καταφέρει μια χαρά, μπορεί να ξανά ερωτευτείς. Να έχεις παντρευτεί και χωρίσει ή τα κενά στο γάμο να είναι τόσο δυσθεώρητα που ο έρωτας να βρεθεί μπροστά σου! Και μάλιστα ο έρωτας να μοιάζει τόσο πολύ μ΄εκείνον τον πρώτο, τον νεανικό, τον αθώο, αφού δεν υπολογίζεις ούτε κοινωνικά εμπόδια, ούτε ηλικίες, ούτε τίποτε. Τι έχει συμβεί; Είναι απλό, θέλεις να ξαναζήσεις, γιατί ο έρωτας είναι ζωή. Θέλεις να βυθιστείς ξανά στα μάτια κάπου και να χαθείς, να νιώσεις το συναίσθημα που πίστευες πως δεν θα ξανά αισθανθείς. Ναι, είναι κι αυτός ο έρωτας της ζωής σου, που νιώθεις μια έλξη ακατανίκητη και που σε κάνει ξανά να νιώσεις παιδί.

Μπορεί κάποιος να ερωτευτεί δεκάδες φορές στη ζωή του; Η αλήθεια είναι πως “όχι”, ακόμη κι αν την κάθε χρονική στιγμή πιστεύει το αντίθετο, πρόκειται για έναν παρορμητισμό, για έναν μεγάλο ενθουσιασμό και μια ανάγκη να νιώσει έντονα συναισθήματα. Είναι η ανάγκη να καλυφθούν συναισθηματικά κενά, βρίσκοντας τον άλλο. Όμως ο αληθινός έρωτας, χτυπάει την πόρτα για τρεις με τέσσερις φορές το πολύ!

Τελικά δεν έχει και τόση σημασία ο αριθμός, αλλά το συναίσθημα, η ένταση, αυτό που νιώθεις, παίρνεις, μοιράζεσαι. Απλώς είναι ωραίο να ξέρεις πως ο έρωτας δεν τελειώνει με την πρώτη φορά!

womannow.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!