Ο Σίγκμουντ Φρόυντ είχε διατυπώσει πριν χρόνια ένα καίριο ερώτημα: Τι είναι, τελικά, αυτό που θέλει μία γυναίκα;

Advertisement

Στο συγκεκριμένο άρθρο αναφέρομαι στους άνδρες που επιθυμούν να κατακτήσουν μία γυναίκα συγκεκριμένα όχι για λόγους διάκρισης, αλλά επειδή σε αυτό το κείμενο απευθύνομαι στον άνδρα που βάλλεται από αυτή την απορία.
Τι θα μπορούσε , λοιπόν, να έχει ένας άνδρας για να κατακτήσει μία γυναίκα;

• Να αποπνέει αυτοπεποίθηση: Ένας άνδρας πρέπει να είναι σίγουρος για την αξία και την προσωπικότητά του. Στο πρόσωπό του μία γυναίκα θα πρέπει να βλέπει έναν άνθρωπο με πυγμή και σίγουρο για τα αισθήματά του, όχι έναν άνθρωπο ανασφαλή ο οποίος συνέχεια μεμψιμοιρεί. Έτσι, θα γεννηθεί στη γυναίκα το αίσθημα της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης και θα πιστέψει ότι έχει ένα λιμάνι για να μπορεί να νοιώθει σιγουριά.

• Θα πρέπει να δείχνει την αγάπη του, όχι απλώς να μιλάει για αυτή: Καλά τα λόγια, αλλά οι σχέσεις χτίζονται επάνω στις πράξεις. Αν αγαπάς πραγματικά, τότε πρέπει να το δείξεις έμπρακτα. Οφείλεις να μιλάς ανοιχτά για τα συναισθήματά σου και να παλεύεις γα αυτό που θέλεις. Ακόμα και αν εισπράξεις το ‘’όχι’’ ως απάντηση, θα ξέρεις ότι προσπάθησες και δεν κρύφτηκες στους φόβους και τα συναισθήματά σου. Δείξε την αγάπη σου ανοιχτά χωρίς φόβο και κόμπλεξ!

Μήν χάσετε:

• Να μη φοβάται να δείξει την ευαίσθητη πλευρά του: Δε θα μειώσει τον ανδρισμό σου να δείξεις ην ευάλωτη πλευρά σου που έχει αγαπήσει, δε θα σε προσβάλει να κλάψεις. Η γυναίκα εκτιμάει περισσότερο τον άνδρα εκείνο που δε δειλιάζει μπροστά σε τίποτα και τολμάει να είναι ο εαυτός του.

• Να έχει τρόπους: Είναι σημαντικό για έναν άνδρα να είναι ευγενικός, να έχει τρόπους και παιδεία. Καμία γυναίκα αλλά και κανένας άνθρωπος γενικώς, δε θα εκτιμούσε έναν άνθρωπο χωρίς παιδεία που δεν έχει τρόπους όταν μιλάει, καθαριότητα, παιδεία. Είναι σημαντικό ένας άνδρας να έχει ευγένεια και τρόπους και όχι να προσπαθεί να επιβληθεί με χυδαία πεσίματα, φθηνό λεξιλόγιο και απρεπείς χειρονομίες.

• Να δημιουργεί την αίσθηση ότι δεν είναι δεδομένος: Είναι σημαντικό να δείχνεις στο άλλο πρόσωπο ότι δε θα ανεχτείς εξαιτίας της καλοσύνης σου να περαστείς και για θύμα. Για να σε εκτιμήσει μία γυναίκα, πρέπει να νοιώσει ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να χάσει και ότι δε θα είσαι για πάντα εκεί να περιμένεις. Αγάπησε δυνατά, αλλά μην επιτρέπεις να χρησιμοποιούν και την καρδιά σου.

Θεωρώ ότι αυτά πρέπει να είναι βασικά γνωρίσματα κάποιου για να κερδίσει το αντικείμενο του πόθου του αλλά και τη δική του αξιοπρέπεια. Και όπως κάποτε είχε γράψει και ο Φρειδερίκος Νίτσε: ‘’ Ο πραγματικός άντρας χρειάζεται δυο πράγματα: κίνδυνο και παιχνίδι. Γι’ αυτό το λόγο χρειάζεται τη γυναίκα, σαν το πιο επικίνδυνο παιχνίδι.’’

Μαρία Σκαμπαρδώνη – healingeffect.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!