Στερεοτυπική άποψη λέει πως οι γυναίκες ψάχνουν έναν άντρα να τον »τυλίξουν». Τρελαίνονται να βρουν την αγάπη και βγαίνουν έξω σχεδόν με τις ρόμπες και τις παντόφλες αν περάσει ένας »άντρας της προκοπής» κάτω από το μπαλκόνι τους.

Advertisement

Οι άντρες από την άλλη μεριά, είναι εκείνα τα όντα που παρουσιάζονται ως πιο σκληρά, λογικά και αποστασιοποιημένα από τις έννοιες »αγάπη, έρωτας, σχέση».

Βέβαια όλοι όσοι έχουμε υπάρξει σε σχέσεις, ξέρουμε πως τίποτα απ’ αυτά δεν είναι απόλυτα, και βασικά για την ακρίβεια πρόκειται για μια παρεξήγηση η οποία πρέπει σχεδόν να αντιστραφεί για να συναντήσει την αλήθεια.

Σύμφωνα με τη Marissa Harisson, μια ψυχολόγο από το παν/μιο Pennsylvania State, οι γυναίκες είναι πολύ πιο προσεκτικές και συγκρατημένες στα… ζητήματα καρδιάς, απ’ ότι οι άντρες.

Ρώτησε λοιπόν ένα δείγμα 172 φοιτητών αν έχουν ερωτευτεί ποτέ. ΌΤαν η απάντηση ήταν »ναι», η επόμενη ερώτηση ήταν »Πόσο καιρό σου πήρε να πεις »σ’αγαπώ»;» Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι άντρες λένε αυτή την τεράστια λεξούλα πολύ γρηγορότερα από τις γυναίκες, δηλώνοντας τα συναισθήματά τους μόλις σε μερικές εβδομάδες, σε αντίθεση με τις γυναίκες που συνήθως τους παίρνει κάποιους μήνες να το κάνουν.

Η απορία που προκύπτει μετά από αυτά τα δεδομένα, είναι φυσικά το »γιατί;». Γιατί αυτά τα ψυχρά αρσενικά, που φημολογείται ότι λατρεύουν την εργένικη ζωή και είναι σκληροί κι αμείλικτοι, γίνονται ξαφνικά τόσο γρήγορα και τόσο πολύ, έρμαια μιας γυναίκας;

Μήν χάσετε:

1. Σε όλη τους τη ζωή καταπιέζουν τα συναισθήματά τους

Σκέψου όλα αυτά τα χρόνια που »στοιβάζουν» όσα νιώθουν, προσπαθώντας να εκφράσουν την εναντίωσή τους στην μητρική καθοδήγηση και την πίεση για »σωστή» ανατροφή. Θυμήσου τις κοινωνικές νόρμες που θέλουν τον άντρα »πολλά βαρύ», να μην συγκινείται με ταινίες, να μην κλαίει για το κορίτσι του στο σχολείο και να είναι το αλάνι του σχολείου που δεν έχει αδυναμίες;

Μόλις βιώσουν την ανακούφιση του να μπορείς να δείξεις πώς νιώθεις, δε μπορούν ποτέ ξανά να συγκρατήσουν τα συναισθήματά τους, με αποτέλεσμα να γίνονται »μάνικες αγάπης».

2. Δεν αναρωτιούνται γιατί νιώθουν έτσι

Σε αντίθεση με εμάς που σκεφτόμαστε υπέρ του δέοντος το παραμικρό που μπορεί να νιώσουμε (»τώρα τον γουστάρω ή απλά μου άρεσε το κοπλιμέντο του;», »μήπως είμαι ερωτευμένη;», »μήπως το παρακάνω;»), οι άντρες δεν έχουν τέτοιες εσωτερικές διερωτήσεις. Απλά χρησιμοποιούν το ένστικτό τους και του δίνουν και καταλαβαίνει.

Δεν έχει χρειαστεί ποτέ να εξηγήσουν γιατί νιώθουν έτσι ή αν όντως αυτό που νιώθουν είναι αγάπη ή έρωτας, επειδή ποτέ δεν τους είπε κανείς ότι αυτά τα αισθήματα μπορεί και να είναι λάθος. Οπότε δεν χρειάστηκε ποτέ να αναγνωρίσουν τη διαφορά ανάμεσα στην αγάπη, τον ενθουσιασμό ή την ανάγκη για μια νέα περιπέτεια.

Συνεπώς οι άντρες δεν έχουν δεύτερες σκέψεις όταν είναι ερωτευμένοι.

3. Δεν έχουν ξαναζήσει αυτού του είδους την επαφή

Οι γυναίκες έχουμε πιο »αγαπησιάρικες» και συναισθηματικές σχέσεις και με τις φίλες μας. Οι φιλίες μεταξύ των γυναικών, όταν είναι αληθινές, είναι βαθιές, ουσιαστικές και παθιασμένες. Οι άντρες απ’ την άλλη μεριά, δεν είναι εκφραστικοί και δε δείχνουν πάντα πόσο ανάγκη έχουν τους κολλητούς τους.

Δεν λένε »σ’ αγαπώ» ή »μου έλειψες», γιατί είναι άντρες. Δε μοιράζονται μυστικά κι επιθυμίες, ενώ σπάνια λένε τα πραγματικά τους προβλήματα και ζητούν λύση. Όταν όμως γνωρίσουν την άλλη όψη του νομίσματος, από τη σχέση τους με μια γυναίκα, δύσκολα θα την αφήσουν να φύγει.

4. Θέλουν να είναι άντρες, αλλά χρειάζονται και τη μητρική φροντίδα
Ναι μεν, έχουν σαν πρότυπο αυτό του πατέρα, του άντρα – αρχηγού της οικογένειας, αλλά οι άντρες θα βιώνουν αιώνια, έστω και ενδόμυχα ένα κάποιο οιδιπόδειο με τη μαμά τους.

Αυτό σημαίνει ότι τώρα βλέπουν στο δικό σου πρόσωπο, όχι μόνο τη γυναίκα που θα σταθεί δίπλα στον »κύρη του σπιτιού», αλλά κι εκείνη που θα τον »κακομάθει», θα τον χαϊδέψει και θα τον φροντίσει με την ίδια αγάπη και στοργή που το έκανε η μαμά τους. Θέλουν πάντα να νιώθουν τα μικρά αγοράκια που τα φροντίζουν.

5. Έχουν δύο κεφάλια
Οι γυναίκες, ακόμα κι όταν διεκδικούμε σεξουαλικά έναν άντρα, σκεφτόμαστε με το μυαλό μας, πώς θα τον κάνουμε να μας θέλει και πώς θα τον διεκδικήσουμε στο κρεβάτι. Πάνω – κάτω η λογική μας είναι ίδια, είτε πρόκειται για ζητήματα καρδιάς, είτε για ζητήματα σεξ.

Οι άντρες από την άλλη μεριά μοιράζονται σε δύο στρατόπεδα, αρχηγοί των οποίων, είναι τα δυο τους κεφάλια. Διεκδικούν λοιπόν μια γυναίκα και σεξουαλικά, με τις επιδόσεις τους στο κρεβάτι, αλλά και πνευματικά, δείχνοντάς της αγάπη και στοργή.

lay-out.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!