Το άγχος αποτελεί βασικότατο πρόβλημα ανδρών και γυναικών στις μέρες μας.

Advertisement

Ορισμένοι έχουν την ικανότητα να σταθούν πιο απαθείς μπροστά στο συγκεκριμένο αίσθημα, την ώρα που άλλοι αδυνατούν να διαχειριστούν την κατάσταση και καταλήγουν να κυριεύονται από το άγχος τους βιώνοντας πολλές φορές από κρίσεις πανικού μέχρι κατάθλιψη.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όσο ύπουλη και αν θεωρείται η κατάθλιψη, μπορεί να «διαγνωσθεί» πριν καν εκδηλωθούν τα βασικά της συμπτώματα. Πώς θα γίνει αυτό; Παρατηρώντας τον τρόπο που μιλά κάποιος. Συγκεκριμένα δίνοντας σημασία στις λέξεις που χρησιμοποιεί συχνά.

Νέα έρευνα υποστηρίζει πως οι πολύ αγχωμένοι άνθρωποι τείνουν να χρησιμοποιούν συχνά δύο πολύ συγκεκριμένες λέξεις, οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν οιωνό κατάθλιψης!

Advertisement

Ποιες είναι αυτές;

Σύμφωνα με τους ερευνητές, πρόκειται για τις λέξεις «εγώ» και «είμαι». Σε αυτές προστίθεται και η φράση «σε μένα», την οποία επίσης έχουν την τάση να χρησιμοποιούν άνθρωποι με αυξημένα επίπεδα άγχους.

Με άλλα λόγια, όσοι χρησιμοποιούν λέξεις ή φράσεις σε α’ πρόσωπο, αποδεικνύονται πιο επικεντρωμένοι στον εαυτό τους και απομονωμένοι από τους γύρω τους, γνωρίσματα ανθρώπων που πάσχουν από κατάθλιψη. Κάτι που δεν συμβαίνει με όσους χρησιμοποιούν συχνά το β’ πρόσωπο.

Μήπως ήρθε η ώρα να αρχίσεις να δίνεις λίγη περισσότερη σημασία στο πώς μιλούν και ποιες λέξεις επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν οι γύρω σου;

Advertisement

limeandlife.com