Η καθημερινότητα μιας μαμάς είναι τόσο πιεσμένη που το γυμναστήριο φαντάζει ένα άπιαστο όνειρο, τόσο από άποψη χρόνου όσο και από θέμα οικονομίας, γιατί, κακά τα ψέματα, η ετήσια συνδρομή αποτελεί πια μία μικρή «πολυτέλεια».

Advertisement

Επειδή, όμως, δεν πρέπει να παραμελούμε την φροντίδα του σώματός μας, είναι δυνατό να … φέρουμε το γυμναστήριο στο σπίτι. Και αυτό χωρίς όργανα- φορώντας ακόμα και τις πιτζάμες μας! Γι’ αυτό, συγκεντρώσαμε πέντε ασκήσεις που χωρίς κανένα εξοπλισμό, γυμνάζουν όλο το σώμα σε δεκαπέντε μόνο λεπτά.

Ακόμα και αν αυτό σας φαίνεται πολύ, το τρικ της άσκησης θα σας πείσει: γυμνάζεστε για τριάντα μόλις δευτερόλεπτα, έπειτα ξεκουράζεστε άλλο τόσο και ξαναρχίζετε επαναλαμβάνοντας κάθε άσκηση τέσσερις φορές.

Αυτό είναι όλο! Το μόνο που θα χρειαστεί, ειδικά αν δεν έχετε συνηθίσει την γυμναστική, θα είναι να κάνετε ένα ολιγόλεπτο ζέσταμα, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο.

Τώρα, είστε έτοιμη για γυμναστική!

1. Στα… γόνατα για τους κοιλιακούς!
Σταθείτε με τα χέρια και τα γόνατα στο έδαφος, σφίγγοντας τους κοιλιακούς σας. Έπειτα, σηκώστε το ένα πόδι προς τα πίσω και το αντίθετο χέρι μπροστά,χωρίς να μετακινείτε τους γοφούς. Μετά, αλλάξτε πόδι και χέρι. Επαναλάβετε πέντε φορές για κάθε μεριά, προσπαθώντας να επιμηκύνετε το σώμα σας κάθε φορά.

2. Εναλλακτικά push-ups
Ξαπλώστε μπρούμυτα και σταυρώστε τα πόδια σας. Έπειτα, τοποθετήστε τους αγκώνες σας κολλητά στο σώμα και σιγά-σιγά σηκωθείτε προς τα πάνω μέχρι τα χέρια σας να τεντωθούν εντελώς.

3. Άρσεις γλουτών
Ξαπλώστε ανάσκελα στο πάτωμα και λυγίστε τα πόδια, κρατώντας μία απόσταση μεταξύ τους. Στη συνέχεια, ανασηκώστε τους γλουτούς όσο πιο ψηλά μπορείτε βάζοντας το βάρος σας στις φτέρνες. Για να γίνει σωστά η άσκηση, θα πρέπει η κοιλιά να είναι στην ίδια ευθεία με τα πόδια. Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση, ξεκουραστείτε και επαναλάβετε.

4. Η άσκηση του… Superman για την πλάτη
Ξαπλώστε μπρούμυτα με τα χέρια και τα πόδια τεντωμένα μπροστά, σαν να είστε έτοιμη να πετάξετε, εισπνέοντας κανονικά. Έπειτα, σηκώστε χέρια και πόδια- προσπαθήστε να τα κρατήσετε καλά τεντωμένα- σφίγγοντας τους γλουτούς και εκπνεύστε. Φροντίστε να ανασηκώσετε το στέρνο σας έτσι ώστε το στήθος να μην ακουμπάει στο πάτωμα και να γίνει πιο αποτελεσματική η άσκηση. Μείνετε στη στάση αυτή για ένα δευτερόλεπτο. Ξεκουραστείτε και επαναλάβετε!

5. Σανίδα για ενδυνάμωση
Ξαπλώστε ανάσκελα και στηρίξτε το βάρος σας στα χέρια, σχηματίζοντας με τους αγκώνες γωνία 90 μοιρών. Έπειτα, σηκώστε σιγά-σιγά τον κορμό, στηριζόμενη στα δάχτυλα των ποδιών. Για να γίνει σωστά η άσκηση θα πρέπει ο κορμός να σχηματίζει μία ευθεία από τους ώμους μέχρι τους αστραγάλους. Μείνετε σ’ αυτή την στάση για τριάντα δευτερόλεπτα, αναπνέοντας κανονικά. Μετά χαλαρώστε για άλλα τριάντα και επαναλάβετε τέσσερις φορές με τον ίδιο ρυθμό.

Στο τέλος, φροντίστε να κάνετε κάποιες βασικές διατάσεις για να χαλαρώσετε τους μύες και να τους επαναφέρετε στην αρχική τους κατάσταση. Αυτό ήταν!

mama365.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!