Οι πρώτες σχέσεις που αναπτύσσουμε σαν άνθρωποι και μας καθορίζουν ψυχολογικά είναι με την οικογένειά μας. Αυτό το ψυχολογικό τεστ θα σας δείξει πώς οι οικογενειακές σας σχέσεις σάς έχουν καθορίσει σαν προσωπικότητες!

Advertisement

Οι ανθρώπινες σχέσεις παίζουν τον ίδιο ρόλο για τη σωματική μας υγεία όσο και η άσκηση και η σωστή διατροφή. Και αν αυτό σας ακούγεται… υπερβολικό, υπάρχει έρευνα που καταδεικνύει ότι οι κοινωνικά απομονωμένοι ενήλικες αντιμετωπίζουν τις ίδιες πιθανότητες να αναπτύξουν κάποια φλεγμονή και να νοσήσουν με αυτούς που δεν ασκούνται.

Μήν χάσετε:

Οι πρώτες ανθρώπινες σχέσεις που αναπτύσσουμε είναι φυσικά με την οικογένειά μας, τους γονείς και τα αδέλφια μας. Και αυτές οι πρώτες σχέσεις καθορίζουν και το πώς βλέπουμε τον κόσμο. Έτσι, αυτό το ψυχολογικό τεστ είναι ένας καλός τρόπος να ανακαλύψετε πώς η σχέση σας με την οικογένειά σας έχει καθορίσει την προσωπικότητά σας!

Κάντε το τεστ!
Παρατηρήστε προσεκτικά την παρακάτω εικόνα. Μετά διαλέξτε ποια οικογένεια πιστεύετε ότι ΔΕΝ είναι πραγματική. ΠΡΟΣΟΧΗ! Όχι ποια εικόνα απεικονίζει μια κανονική οικογένεια αλλά ποια εικόνα απεικονίζει ανθρώπους που δεν είναι οικογένεια!

Μην το σκεφτείτε πολύ, λειτουργήστε αυθόρμητα, με βάση το ένστικτο. Μετά προχωρήστε παρακάτω για να δείτε την εξήγηση της εικόνας που επιλέξατε.

Η εξήγηση
Αν διαλέξατε την πρώτη εικόνα

Αν η απάντησή σας είναι πως η #1 ΔΕΝ είναι κανονική οικογένεια τότε πιθανότατα δεν είστε άνθρωπος της οικογένειας, τουλάχιστον όχι με την παραδοσιακή της έννοια. Οι φίλοι σας είναι για εσάς η πραγματική σας οικογένεια και σας κάνει ευτυχισμένους να τους βοηθάτε. Προσπαθείτε πάντα να φέρνετε κάτι καλό στη ζωή των γύρω σας. Πιθανότατα να μεγαλώσατε χωρίς ισχυρή πατρική φιγούρα και την έντονη παρουσία του πατέρα και αυτός είναι ο λόγος που πάντα προσπαθείτε να είστε δίπλα στους ανθρώπους που σας χρειάζονται, ακριβώς όπως έκανε η μητέρα σας.

Η εξήγηση της εικόνας: Η οικογένεια #1 ίσως δεν είναι η πιο ευτυχισμένη, όμως είναι πραγματική οικογένεια. Προφανώς η μητέρα φροντίζει περισσότερο το παιδί και του κρατάει το χέρι ενώ μπαίνει ανάμεσα στον αδιάφορο πατέρα και εκείνο, λειτουργώντας σαν ασπίδα. Δεν θέλετε και άλλοι να μεγαλώσουν σαν εσάς και αυτός είναι ο λόγος που διαλέξατε αυτή την οικογένεια ως μη οικογένεια.

Αν διαλέξατε τη δεύτερη εικόνα

Αν η απάντησή σας είναι πως η #2 ΔΕΝ είναι κανονική οικογένεια τότε είστε άτομο με ισχυρούς δεσμούς οικογένειας αφού η οικογένειά σας είναι το πιο σημαντικό πράγμα για εσάς! Πιστεύετε στο χτίσιμο ισχυρών και σταθερών δεσμών που βασίζονται στην εμπιστοσύνη και τη δέσμευση. Βάζετε τις ανάγκες της οικογένειάς σας πάνω από όλα, ακόμα και πάνω από τις δικές σας μερικές φορές, εάν αυτό θα κάνει τους δικούς σας ανθρώπους ευτυχισμένους.

Η εξήγηση της εικόνας: Πιθανότατα θα παρατηρήσατε ότι τα άτομα της εικόνας δεν μοιάζουν με αληθινή οικογένεια. Οι ενήλικες δεν δίνουν σημασία στο παιδί και το παιδί δεν προσπαθεί να πιάσει το χέρι κανενός από τους δύο. Θα μπορούσαν να είναι άγνωστοι που τυχαίνει να περπατάνε μαζί. Επειδή είστε άνθρωπος της οικογένειας καταφέρατε αμέσως να εντοπίσετε την “ψεύτικη” οικογένεια.

Αν διαλέξατε την τρίτη εικόνα

Αν η απάντησή σας είναι πως η #3 ΔΕΝ είναι κανονική οικογένεια τότε πιθανότατα προέρχεστε από μια δυσλειτουργική οικογένεια. Εξαιτίας της τραυματικής σας ηλικίας δυσκολεύεστε να εμπιστευτείτε τους ανθρώπους. Είστε αγχώδης και οι διαπροσωπικές επαφές με τους άλλους είναι για εσάς μια δύσκολη πρόκληση. Ανησυχείτε διαρκώς για το μέλλον και έχετε την τάση να σκέφτεστε υπερβολικά για τα πράγματα.

Μήν χάσετε:

Η εξήγηση της εικόνας: Τα άτομα στην εικόνα δείχνουν σαν μια αγαπημένη και ευτυχισμένη και κυρίως πραγματική οικογένεια. Οι γονείς είναι σχεδόν αγκαλιασμένοι καθώς περπατούν και ο πατέρας κρατάει το χέρι του παιδιού. Εάν έχετε μεγαλώσει σε δυσλειτουργική οικογένεια έχει διαμορφώσει έτσι το χαρακτήρα σας που να γίνεστε καχύποπτοι απέναντι στις υγιείς σχέσεις. Δεν πιστεύετε ότι υπάρχει πραγματικά υγιής σχέση και αληθινή οικογένεια, γι’ αυτό το λόγο και επιλέξατε αυτή την εικόνα ως μη πραγματική οικογένεια.

Και όπως έχει πει ο αρχαίος ρητοροδιδάσκαλος και συγγραφέας, Λουκιανός: “Η οικογένεια είναι η βάση και η αρχή του πολιτισμού”.

lifemagazine.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!