Τα μηνύματα είναι στις μέρες μας ένας ή καλύτερα, ο πιο διαδεδομένος τρόπος επικοινωνίας. In fact, περισσότερη επικοινωνία υπάρχει στις πιο νεαρές ηλικίες μέσω μηνυμάτων παρά μέσω της ουσιαστικής επαφής πρόσωπο με πρόσωπο.

Advertisement

Η αλήθεια είναι πως η ανταλλαγή μηνυμάτων είναι απλή, γρήγορη, εύκολη και σου δίνει το χρόνο να σκεφτείς καλά όσα θέλεις να πεις, πράγμα που δεν το κάνεις όταν μιλάς με κάποιον από κοντά.

Για να δεις πόσο διαδεδομένη είναι η ανταλλαγή μηνυμάτων, αρκεί να παρατηρήσεις ότι υπάρχουν ζευγάρια που είναι ικανά να ανταλάσσουν ο ένας μηνύματα με τον άλλο, όλη μέρα, κάθε μέρα. Λες και δεν μπορούν από κοντά ας πούμε ή να μιλήσουν στο τηλέφωνο; Προσωπικά, δεν προτιμώ τόσο την επαφή μέσα μηνυμάτων. Με κουράζει θα έλεγα. Τα μηνύματα ωστόσο που ένα ζευγάρι ανταλάσσει, φανερώνουν πολλά για το πως βλέπει ο καθένας από τους δύο τη σχέση.

1. Μηνύματα ενδιαφέροντος και αγάπης
«Καλημέρα αγάπη μου!»,

«Πώς ήταν η μέρα σου;»,

«Μου λείπεις!»,

«Σ’ αγαπάω!»,

«Σε σκέφτομαι», είναι μερικά από τα μηνύματα που θα δεις στο κινητό κάθε ερωτευμένου. Αν είσαι single ή πρόσφατα χωρισμένος, σου γυρνάνε τα σωθικά με τα παραπάνω, αλλά αν είσαι σε σχέση και ερωτευμένος, ταυτίζεσαι απόλυτα. Το να στέλνεις ή να δέχεσαι γλυκά μηνύματα δείχνει πως προσπαθείτε και οι δύο μεριές να κρατήσετε τον έρωτα ζωντανό. Άλλωστε, πέρα από το να σκέφτεσαι κάποιον συνέχεια, είναι εξίσου σημαντικό να μη φοβάσαι και να του το εκφράσεις. Κι από την στιγμή που μεταξύ σας αυτό γίνεται σε καθημερινή βάση, πρέπει να νιώθεις πολύ τυχερός/ή με τη σχέση σου!

2. Απανωτά μηνύματα
Σιχαίνομαι τους ανθρώπους που πέφτουν στα πατώματα ή χάνουν τον εαυτό τους ή ακόμη χειρότερα, ξεφτιλίζονται για χάρη κάποιου. Υπάρχουν αγόρια και κορίτσια εκεί έξω που μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα στέλνουν απανωτά μηνύματα στο/στη σύντροφό τους, επειδή δεν τους απαντάει αμέσως.

Αν βρίσκεσαι σε μια παρόμοια κατάσταση, είμαι σίγουρη ότι καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Δεν πρόκειται περί κάποιας τακτικής να σου τραβήξει την προσοχή, αλλά έχει ανάγκη να ασχολείσαι όλη μέρα μαζί του/της. Πίσω από αυτά τα μηνύματα κρύβονται συνήθως ζήλια, ανασφάλειες, εγωισμός και κάποιες φορές παράνοια. Βέβαια, η εξέλιξη της σχέσης εξαρτάται από εσένα. Αν θέλεις να νιώθεις αρεστός/ή, τότε θα τα πάτε πολύ καλά. Αν πάλι ψάχνεις για μία σχέση που περιλαμβάνει στοιχεία όπως η ανεξαρτησία και το μυστήριο, αυτά τα απανωτά μηνύματα είναι απλά σκότωμα…

3. Μηνύματα καταμεσής της νύχτας
«Είσαι ξύπνιος/α;»,

«Τι φοράς;» ε οκ, καταλαβαίνεις πού το πάει. Αν δέχεσαι τέτοιου είδους μηνύματα από το/τη σύντροφό σου μέσα στα άγρια μεσάνυχτα προφανώς υπάρχει διάθεση για παιχνιδάκια, για κουβέντα και για sεxting. Πολλά είναι τα ζευγάρια που περνούν βράδια ολόκληρα να ανταλάσσουν μηνύματα και να μένουν ξύπνιοι μέχρι το πρωί. Είναι πραγματικά υπέροχο να μην καταλαβαίνεις πώς περνάει η ώρα όταν μιλάς με το κορίτσι/αγόρι σου.

Μήν χάσετε:

4. Μονολεκτικά μηνύματα
«Γεια!»,

«Οκ.»,

«Ναι.»,

«Όχι.»,

«Καλά!» δύο είναι τα τεινά όταν λαμβάνεις μονολεκτικά μηνύματα. Είτε ο ένας από τους δύο έχει κάνει κάτι άσχημο και ο άλλος τον «τιμωρεί» με το να απαντάει μονολεκτικά ώστε να δείξει τη δυσαρέστησή του, είτε υπάρχει αδιαφορία. Σε κανέναν δεν αρέσει να προσπαθεί να κάνει συζήτηση με κάποιον και το μόνο που να δέχεται είναι ένας μεγάλος τοίχος. Δεν είναι όμορφα για τη σχέση τέτοιου είδους μηνύματα. Ακόμη κι αν δεν είσαι τύπος που λέει πολλά, δεν μπορείς με το/τη σύντροφό σου να είσαι όπως με όλους τους άλλους. Καλό και το μυστήριο, αλλά να μιλάμε και λιγάκι.

5. Μηνύματα – έκθεση ιδεών
Συνήθως στέλνονται από τις γυναίκες προς τους άντρες και φίλε μου για να δέχεσαι ένα τέτοιο σημαίνει ότι καλώς ή κακώς έχεις κάνει μεγάλη μαλακία. Όταν μπαίνει κάποιος στη διαδικασία να στείλει ένα μακροσκελές και γεμάτο από πολλές πληροφορίες μήνυμα, το σύνηθες είναι ότι το κάνει για να εξηγήσει κάτι, να δώσει μία συμβουλή ή να τσακωθεί. Αυτά τα μηνύματα συνηθίζονται περισσότερο ανάμεσα στις γυναίκες, μιας και οι φιλενάδες έχουν την τάση να μιλούν πολύ. Ωστόσο, στα ζευγάρια τέτοιου είδους μηνύματα δε θα πρέπει να υπάρχουν. Καλό είναι οποιοδήποτε ζήτημα υπάρχει να λύνεται μέσω του τηλεφώνου ή από κοντά κι όχι από το Messenger.

6. Σεξουαλικά μηνύματα
Κάποιος/α έχει διάθεση για τρελίίίτσες! Εδώ φεύγουμε για λίγο από το texting και πάμε στο sεxting. Nude photos, υπονοούμενα, φαντασιώσεις, νέες προτάσεις είναι μερικά από τα πράγματα που τα ζευγάρια ανταλάσσουν μεταξύ τους όταν σκέφτονται έντονα ο ένας τον άλλο και έχουν διάθεση για σeξ, αλλά προς το παρόν τα λένε με μηνύματα μιας και δεν μπορούν να βρεθούν από κοντά είτε ανταλάσσουν τέτοιου είδους μηνύματα, ώστε να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα. Έχουμε πει ότι το σεξ είναι ένα σημαντικό κομμάτι της σχέσης, οπότε ναι, επικροτούμε την ανταλλαγή αυτών των μηνυμάτων.

7. Μηνύματα με emoticons

Πολλά emoticons όμως. Χαμογελάκια, καρδούλες, φιλάκια, κλειστά ματάκια και Gifs τώρα τελευταία μιας και χρησιμοποιούνται πολύ. Η αποστολή emoticons σημαίνει ότι έχεις μία άνεση και ευχέρεια με τον άλλο και μπορείς πολλές φορές να κάνεις στην άκρη τις λέξεις και να εκφράσεις τι νιώθεις με ένα φατσάκι. Ένα ή δύο emoticons ανάμεσα στις προτάσεις είναι ό,τι πρέπει. Αν όμως, πιο πολύ σου στέλνει φάτσες παρά σου μιλάει, εδώ υπάρχει πρόβλημα, μιας και το κλειστό ματάκι ή η γλώσσα έξω δεν είναι πάντα μία καλή απάντηση.

neopolis.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!