Είναι γνωστό, ότι τα μπαχαρικά και τα βότανα μπορούν να κάνουν ακόμα και το πιο συνηθισμένο φαγητό πολύ νόστιμο. Από αλμυρά σε γλυκά και πικάντικα, αυτά τα μπαχαρικά μπορούν να απογειώσουν κάθε φαγητό.

Advertisement

Το εμπόριο των μπαχαρικών είναι από τα πιο ισχυρά στον κόσμο, ενώ ορισμένα από τα μπαχαρικά έχουν μεγαλύτερη αξία από το χρυσό και το ασήμι. Τα μπαχαρικά έχουν μεγάλη αξία, όχι μόνο χάρη στην ωραία γεύση που δίνουν στα φαγητά, αλλά και χάρη στα πολλά οφέλη που έχουν για την υγεία.

Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι πιστεύουν, ότι εκτός από αυτά τα οφέλη τα μπαχαρικά έχουν και άλλες χρήσεις πέρα από την μαγειρική. Σε πολλούς πολιτισμούς πιστεύουν, ότι ορισμένα μπαχαρικά έχουν μαγικές ιδιότητες, που μπορούν να μας βοηθήσουν με κάποιες πιο πνευματικές προκλήσεις που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε στην ζωή μας. Μπορούμε να τα προσθέσουμε σε συνταγές, τσάι ή ακόμα και να τα καλλιεργήσουμε στον κήπο μας. Αυτά τα συνηθισμένα βότανα να απαλύνουν συναισθηματικά ή ψυχικά θέματα ή ακόμα και σωματικά.

Δείτε παρακάτω τα οφέλη των μπαχαρικών.

1.Βασιλικός για πλούτο και ευημερία. Laura Caseley for LittleThings Αν τα πράγματα στο οικονομικό κομμάτι δεν πάνε πολύ καλά, δοκιμάστε λίγο βασιλικό. Φυσικά, η κατανάλωση βασιλικού δεν πρόκειται να γεμίσει το πορτοφόλι σας με χρήματα, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε ποιος είναι ο πραγματικός σας «πλούτος.»

2.Τριαντάφυλλα για την αγάπη και την φιλία. Laura Caseley for LittleThings Τα τριαντάφυλλα είναι γνωστό σύμβολο για την αγάπης, είτε φιλικής, είτε ερωτικής. Επίσης, μπορούν να σας κάνουν να αισθανθείτε πιο έντονα την αγάπη των γύρω σας, το οποίο είναι πολύ δύσκολο κατά την διάρκεια δύσκολων περιόδων.

3.Δενδρολίβανο για επούλωση. Laura Caseley for LittleThings Λέγεται, ότι το δενδρολίβανο μπορεί να βοηθήσει την επούλωση συναισθηματικών πληγών. Το δενδρολίβανο όχι μόνο μπορεί να καταπραΰνει τα συναισθήματα, αλλά μπορεί να λειτουργήσει προστατευτικά για το μέλλον, ενισχύοντας την συναισθηματική ανθεκτικότητα.

4.Σκόρδο για προστασία. Laura Caseley for LittleThings Το σκόρδο μπορεί να μας προστατέψει από πολλά πράγματα και όχι μόνο από τους βρυκόλακες. Το σκόρδο έχει πολλά οφέλη για την υγεία και επίσης συνδέεται με αποτροπή κακόβουλων δυνάμεων, κρατώντας το σπίτι πνευματικά ασφαλές. Επίσης, αν το καλλιεργήσετε γύρω από το σπίτι σας μπορεί να το κρατήσει ψυχικά καθαρό.

5.Θυμάρι για γνώση. Laura Caseley for LittleThings Το θυμάρι είναι ένα βότανο που προσθέτει μια πολύ λεπτή και διακριτική γεύση στα φαγητά, αλλά δεν έχει μεγάλη αναγνώριση. Εάν αισθάνεστε, ότι υπάρχει κάτι που δεν μπορείτε να κατανοήσετε, προσθέστε λίγο θυμάρι στο φαγητό σας και θα σας βοηθήσει να δείτε το θέμα από άλλη οπτική, που δεν μπορούσατε να δείτε πριν.

6.Γαρίφαλο για την έλξη. Laura Caseley for LittleThings Το γαρύφαλλο είναι ένα ζεστό και πικάντικο μπαχαρικό, έτσι δεν προκαλεί καμία έκπληξη που αυτό το μπαχαρικό είναι συνδεδεμένο με την έλξη. Τα γαρύφαλλα μπορούν να σας φέρουν αυτό ακριβώς που χρειάζεστε και να δείξουν πως να το αποκτήσετε. Εάν αισθάνεστε σαν να σας λείπει κάτι, δοκιμάστε να καταναλώσετε λίγο γαρύφαλλο μέσα σε κάποιο επιδόρπιο.

7.Μέντα για καθαρή σκέψη. Laura Caseley for LittleThings Μερικές φορές μπορεί να αισθάνεστε το μυαλό σας μπερδεμένο και θολωμένο και απλά δεν ξέρετε τι να κάνετε. Λέγεται, ότι η μέντα μπορεί να βοηθήσει σε αυτό. Ένα φλιτζάνι με τσάι μέντας μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε το μυαλό και τις σκέψεις σας. Επίσης, έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

8.Λεβάντα για ομορφιά. Laura Caseley for LittleThings Μερικές φορές, ο κόσμος φαίνεται σαν ένα άσχημο μέρος, που χρειάζεται να βρει επειγόντως την ομορφιά του. Η λεβάντα είναι ένα λουλούδι που μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να ξαναδείτε το καλό γύρω σας. Η λεβάντα είναι πολύ συνηθισμένη στα αφρόλουτρα, οπότε ένα μπάνιο με λεβάντα μπορεί να σας χαλαρώσει.

9.Φασκόμηλο για καθαρισμό. Laura Caseley for LittleThings Το φασκόμηλο χρησιμοποιείται από πολλούς πολιτισμούς για τον καθαρισμό του σπιτιού και του πνεύματος από κακόβουλες σκέψεις και επιρροές. Πολλοί άνθρωποι καίνε φασκόμηλο στο σπίτι τους για να διώξουν τις κακές σκέψεις.

10.Κανένα για τύχη. Laura Caseley for LittleThings Η κανέλα θεωρείται, ότι φέρνει τύχη, οπότε μπορείτε να δοκιμάσετε να βάλετε λίγη στον καφέ σας ή στο αγαπημένο σας γλυκό. Όπως ακριβώς και ο βασιλικός, πιστεύεται, ότι φέρνει ευημερία και ενισχύει την διαίσθηση, πράγμα που μπορεί να μας βοηθήσει να αποφύγουμε διάφορες κακοτοπιές.

tilestwra.com

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!