Είμαι σχεδόν 42 ετών και κατά καιρούς μου αρέσει να λέω, ότι δεν πιστεύω στον έρωτα, τον ρομαντισμό και την αιώνια ευτυχία.

Advertisement

Όταν η συζήτηση έρχεται στους άντρες, μπορώ να συζητήσω χωρίς ενδοιασμούς. Χωρίς δισταγμό, τους λέω τι μου αρέσει και τι δεν μου αρέσει. Και αν χρειαστεί, τους διαολοστέλνω, πάλι χωρίς δισταγμό.

Κατά καιρούς, ρίχνω μια ματιά στον εαυτό μου, ίσως η καρδιά μου έχει σκληρύνει ή η ψυχή μου έχει πεθάνει; Κάποτε, περίμενα ολόκληρες μέρες για ένα απλό μήνυμα από ένα άντρα ή μπορούσα να πάω στην άλλη άκρη του κόσμου για χάρη ενός άντρα.

Αγόραζα ακριβά δώρα, χωρίς δεύτερη σκέψη απλά για να τον κάνω χαρούμενο και μαγείρευα το αγαπημένο του γεύμα. Όλα αυτά συνέβησαν με αρκετούς άντρες, κάποιους από τους οποίους αγάπησα και με μερικούς έζησα μαζί. Επίσης, άλλους τους ερωτεύθηκα και με άλλους ξετρελάθηκα, αλλά δεν είχαν κανένα ενδιαφέρον για μένα.

Κάθε φορά, ήμουν έτοιμη να τα δώσω όλα για χάρη της αγάπης. Πλέον, όμως, δεν είμαι σε θέση να τα κάνω όλα αυτά. Μήπως, αυτό σημαίνει, ότι δεν μπορώ να αγαπήσω πια;

Πως μπορούμε να ξέρουμε τι μας αρέσει, ποια είναι τα όριά μας και τι πραγματικά θέλουμε, αν δεν αποκτήσουμε ποικίλες εμπειρίες; Αυτός είναι ο λόγος που περνάμε τα νεανικά μας χρόνια, κάνοντας διάφορα είδη πειραμάτων, όπως στην εμφάνισή μας, στην σ∈ξουαλική μας συμπεριφορά, στα επαγγέλματα και στα θέματα αγάπης.

Μετά από 25 περίπου διαφορετικές προσπάθειες, έχουμε αποκτήσει αυτό που χρειαζόμαστε: εκπαίδευση, επαγγελματική εμπειρία και μια ολόκληρη σειρά από συναισθηματικές πληγές από τις σχέσεις. Δεν είμαστε πια τόσο ανεξέλεγκτοι όσον αφορά τους πειραματισμούς και ξέρουμε πολύ καλύτερα ποιοι είναι οι στόχοι μας.

Μερικοί άνθρωποι παντρεύονται και κάνουν παιδιά ή κάνουν σοβαρές σχέσεις που ενέχουν αυτή την πιθανότητα. Καταλαβαίνουμε κάποια πράγματα για την ζωή, αλλά γνωρίζουμε πολύ λίγα για τον εαυτό μας. Συγχέουμε τις επιθυμίες με όσα μας επιβάλει η κοινωνία. Αντικαθιστούμε την αγάπη με την αυτοθυσία. Νομίζουμε, ότι οι άντρες θα μας αφήσουν, αν δεν υποκύψουμε στις επιθυμίες τους.

Αυτό δεν σημαίνει, ότι δεν χρειαζόμαστε κανέναν άλλον. Χρειαζόμαστε την αγάπη, την ζεστασιά και τις σχέσεις όσο τις χρειαζόμασταν και στα 20. Αλλά σε αυτό το στάδιο μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε, ότι σε μια υγιή σχέση όλα αυτά τα πράγματα είναι αμοιβαία.

Μήν χάσετε:

Για αυτό υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν θα κάνω ποτέ ξανά:

1. Δεν περιμένω κλήσεις ή μηνύματα από άντρες.

Είτε τους τηλεφωνώ η ίδια, είτε διαγράφω όσους δεν έχουν χρόνο για μένα.

Αν ένας άντρας δεν ενδιαφέρεται για τον χρόνο, την άνεση και τις επιθυμίες μιας γυναίκας, τότε δεν ενδιαφέρεται πραγματικά γι’ αυτήν.

3. Δεν συγχωρώ έναν άντρα που δεν μου πήρε δώρο στα γενέθλιά μου ή σε άλλη σημαντική γιορτή.

Μου αρέσουν οι άντρες που ξοδεύουν χρήματα για την γυναίκα που αγαπούν. Οι άνθρωποι που είναι μίζεροι με τα χρήματα, συνήθως είναι μίζεροι και όλα τα άλλα.Από την φύση μας θέλουμε να κακομαθαίνουμε αυτούς που αγαπάμε και να τους κάνουμε χαρούμενους. Ό,τι είναι σημαντικό για αυτούς πρέπει να είναι σημαντικό και για εμάς.

Αυτό δεν σημαίνει, ότι το μόνο που θέλουμε από τους άντρες είναι χρήματα. Αλλά, το να ζήσεις έναν παραμυθένιο έρωτα σε ένα υπόγειο είναι ανέφικτο. Ζήσαμε σε απαίσια διαμερίσματα στα 20 και 30, αλλά στα 40 χρειαζόμαστε ένα άνετο σπίτι για να ζήσουμε.

5. Δεν θα σιωπήσω σε αυτά που δεν μου αρέσουν.

Δεν με νοιάζει να τρελάνω έναν άντρα με τα συνεχή παράπονά μου. Αλλά υπάρχουν πράγματα, που ένας άλλος άνθρωπος δεν θα παρατηρήσει, πολύ απλά επειδή είναι ένας διαφορετικός άνθρωπος.

Αν δεν μου αρέσει να οδηγώ γρήγορα, αν με τρομάζει αυτό, τότε δεν θα σιωπήσω απλά για να αφήσω έναν άντρα να με εντυπωσιάσει, τρέχοντας με 150 χιλιόμετρα την ώρα.

Όταν είμαστε νέοι, φοβόμαστε να ρωτήσουμε ό,τι δεν καταλαβαίνουμε, επειδή δεν θέλουμε να προκαλέσουμε άγχος στον σύντροφό μας. Ωστόσο, αυτή ακριβώς η έλλειψη σαφήνειας είναι που μας πληγώνει περισσότερο.

7. Δεν μπερδεύω το σ∈ξ με την αγάπη. Το σeξ μπορεί να είναι συνδεδεμένο με την αγάπη, αλλά μπορεί να μην έχει και τίποτα κοινό με αυτήν.

Αγάπη για μένα είναι να σιδερώνει την μπλούζα μου, να κάνει ησυχία το πρωί, να ξέρει πως πίνω τον καφέ μου και να μου δίνει ένα μπουκέτο φρέσκα λουλούδια, όταν μπαίνει η άνοιξη. Αν δεν υπάρχει τίποτα αυτά και υπάρχει μόνο το σ∈ξ, τότε απλά κοιμόμαστε μαζί.

8. Δεν ζηλεύω τους φίλους ή την δουλειά ενός άντρα.

Αν έχουμε και οι δυο χρόνο για να βλέπουμε ο ένας τον άλλον, τότε όλα είναι καλά. Η σχέση μας υπάρχει.Αν μόνο εγώ βρίσκω χρόνο για αυτόν και αυτός είναι συνέχεια απασχολημένος, τότε αυτό σημαίνει, ότι πρέπει να βρω κάποιον άλλον να κάνω σχέση μαζί του.

Δεν μου αρέσει να σιδερώνω τα δικά μου ρούχα, πόσο μάλλον των άλλων. Αρνούμαι να κάνω οτιδήποτε για έναν άντρα, αν δεν μου αρέσει.

10. Δεν προσπαθήσω να δείξω καλύτερη μόνο για χάρη ενός άντρα.

Στην πραγματικότητα, όταν γνωρίζω κάποιον μπορεί να είμαι αγενής, κυνική ή πολύ ειλικρινής. Δεν αποφεύγω να συζητήσω τα προβλήματα και τις δυσκολίες μου. Όποιος θέλει μπορεί να με γνωρίσει καλύτερα.

Στα 42 μου είμαι σαν ένα κλαδί μπαμπού: ευθύ, δύσκολο, ευέλικτο και χωρίς απαιτήσεις. Είναι δύσκολο να με σπάσεις, να με λυγίσεις. Έχω σκληρύνει μέσα από τις δοκιμασίες της ζωής, αλλά ακόμα αναζητώ την αγάπη. Απλά δεν θυσιάζω τον εαυτό μου για χάρη της αγάπης.

tilestwra.com

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!