Για ποιους λόγου οι άνθρωποι χωρίζουν; Πάντοτε οι μεγάλοι ενθουσιασμοί καταλήγουν, δυστυχώς, τις περισσότερες φορές σε μεγάλες απογοητεύσεις.

Advertisement

Η διάλυση των σχέσεων οφείλεται σε πολλούς λόγους; στον εγωισμό του σύγχρονου ανθρώπου που προτιμάει να θυσιάσει την ευτυχία του για κάτι σημαντικότερο, στην επιπολαιότητα των περισσότερων ανθρώπων, στους λανθασμένους λόγους που οι άνθρωποι αποφασίζουν να δεσμευτούν. Αν ο λόγος δεν είναι η πραγματική αγάπη αλλά το συμφέρον, η ανασφάλεια, ο φόβος για την κοινωνία ή για να μη θεωρηθεί το άτομο πως αποκλίνει από το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας, τότε είναι βέβαιο πως σε αυτές τις σχέσεις το τέλος αργά ή γρήγορα θα έρθει.

Οι άνθρωποι, όμως, ακόμα και όταν αγαπιούνται, πολλές φορές χάνονται στην πορεία της ζωής.

Μήν χάσετε:

Ο λόγος είναι απλός: οι άνθρωποι χωρίζουν επειδή σταματούν να πράττουν όλα αυτά που έκαναν πριν κατακτήσουν τον άλλον. Πιστεύουν πως ο άλλος πλέον είναι δεδομένος, πως δε χρειάζεται να προσπαθούν με την ίδια θέρμη και χαλαρώνουν. Οι σχέσεις όμως-όλες οι σχέσεις- χτίζονται στον καθημερινό αγώνα, στην καθημερινή προσφορά, στο διαρκές ενδιαφέρον.

Κανένας άνθρωπος δεν είναι δεδομένος και ποτέ δεν πρέπει να θεωρούμε πως δεν υπάρχει περίπτωση να χάσουμε κάποιον. Ούτε πρέπει να θεωρούμε πως ο άλλος θεωρεί πως τον αγαπάμε και δε χρειάζεται να πράττουμε τίποτα για αυτό.

Θυμάται κάποιος την αγωνία, την υπομονή, τη λαχτάρα που έχει δείξει μέχρι να κατακτήσει κάποιον και να ακούσει και από εκείνον το ‘’σε αγαπώ;’’ Όταν έρθει λοιπόν η στιγμή και το βιώσει, για ποιο λόγο σταματάει να αγωνίζεται και να δείχνει την αγάπη του; Η αγάπη δεν πρέπει να παύει ποτέ, ο άλλος άνθρωπος δεν πρέπει ποτέ να θεωρηθεί δεδομένος. Ακόμα και μία απλή, καθημερινή πράξη αγάπης στους ανθρώπους που έχουμε στη ζωή μας είναι απαραίτητη.

Ναι, ισχύει πως οι σχέσεις των ανθρώπων χαλάνε επειδή σταματάνε να πράττουν όλα αυτά που έκαναν πριν κατακτήσουν ο ένας τον άλλον. Και αυτό δεν πρέπει να γίνεται, η αγάπη είναι ένας αγώνας και μία μάχη καθημερινή.

Μαρία Σκαμπαρδώνη – healingeffect.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!