Αν ένας άντρας νιώσει ότι η σχέση σας έχει την προοπτική του «για πάντα», μπορεί να φοβηθεί και να σκέφτεται όλα τα πράγματα που θα αφήσει πίσω του αν δεσμευτεί μαζί σου.

Advertisement

Μήπως έχω βολευτεί στη σχέση μου και έχω επαναπαυτεί;
Τη μια στιγμή μπορεί να σε φλερτάρει, να σε καλεί συνέχεια και να σου δίνει την αίσθηση ότι η σχέση σας είναι δυνατή και θα προχωρήσει. Μπορεί ακόμη και να σου πει ότι είναι ερωτευμένος μαζί σου.

Ξαφνικά όμως γίνεται απόμακρος, κάτι που κάνει τα θεμέλια της σχέσης σας να τρίζουν. Την επόμενη στιγμή τρέμεις ότι θα τον χάσεις και σκέφτεσαι ότι θα σε παρατήσει ξαφνικά. Αν έχει κάνει πίσω και σου έχει ζητήσει χρόνο, καταλαβαίνω ότι είναι αρκετά δύσκολο για εσένα. Παρόλα αυτά, δεν έχουν χαθεί όλες οι ελπίδες και δεν είναι πάντα δικό σου λάθος, αν κάποιος φύγει ενώ τα πάτε μια χαρά.

Οι πιθανοί λόγοι που μπορεί να το κάνει είναι οι εξής:

Φοβάται ότι θα χάσει την ελευθερία του
Όσο όμορφο και αν ακούγεται να ζήσεις με κάποιον όλη σου τη ζωή, αν είναι μαζί σου μπορεί να χάσει κάποιες ευκαιρίες τις οποίες ίσως να μην είναι έτοιμος ακόμα να αφήσει πίσω του. Συνήθως αυτός ο φόβος είναι υποσυνείδητος και βρίσκεται μέσα σε μια έντονη σχέση.

Αν ένας άντρας νιώσει ότι η σχέση σας έχει την προοπτική του «για πάντα», μπορεί να φοβηθεί και να σκέφτεται όλα τα πράγματα που θα αφήσει πίσω του αν δεσμευτεί μαζί σου.
Αν δεν προσπαθήσεις να πάρεις κάποια πράγματα μακρυά από εκείνον, θα μπορέσετε να το ξεπεράσετε πολύ εύκολα.

Μήν χάσετε:

Δεν είναι ο τύπος του άντρα που επιλέγει να παντρευτεί
Αν λέει ότι δεν θέλει να παντρευτεί, να τον πιστέψεις. Είναι μάταιο να προσπαθείς να κάνεις έναν άντρα να σε παντρευτεί όταν δεν θέλει. Αν θες πραγματικά να παντρευτείς, το οφείλεις στον εαυτό σου να προχωρήσεις αντί να προσπαθείς να τον τραβήξεις στα σκαλιά της εκκλησίας. Συνεχίζοντας μια σχέση με κάποιον που βλέπει τα πράγματα τελείως διαφορετικά, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να δημιουργήσεις μια μεγάλη απόσταση μεταξύ σας. Μην προσπαθείς να τον πείσεις ότι είσαι η ιδανική για εκείνον.

Δεν νιώθει ικανοποιημένος ή χαρούμενος με την καριέρα και το μέλλον του
Οι άντρες ανησυχούν για την καριέρα τους διότι την θεωρούν ιδιαίτερα σημαντική. Αν έχει πρόβλημα στη δουλειά του και δυσκολεύεται να βρει τον προορισμό του, ίσως αποφασίσει να βγει από τη σχέση για να διαχειριστεί τα προβλήματα του. Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι γυναίκες με τους άντρες είναι ότι τους πιέζουν για περισσότερο χρόνο και προσοχή, όταν εκείνοι έχουν θέματα στην δουλειά τους. Οι άντρες έχουν την τάση να χρησιμοποιούν τη εργασία τους για να αυξάνουν την αυτοπεποίθηση τους και σε άλλους τομείς της ζωής τους.

Ανησυχείς πάρα πολύ για το πότε θα σοβαρέψει η σχέση σας
Αν θες να παντρευτείς, λογικά θα το γνωρίζει και ίσως να μην είναι ακόμα έτοιμος γι αυτό. Θα είναι δύσκολο να κάτσεις ήρεμη με αυτή τη σκέψη, ειδικά όταν θες να κάνεις οικογένεια και παιδιά. Συνήθως οι γυναίκες ανησυχούν πολύ περισσότερο για το μέλλον μιας σχέσης από ότι οι άντρες.

Εκείνος θα περνάει ένα όμορφο απόγευμα μαζί σου, ενώ εσύ στο μυαλό σου θα διαλέγεις νυφικό.

Ακόμα και αν δεν του το έχεις πεί ποτέ, μπορεί να νιώθει πίεση γι αυτό. Ο καλύτερος τρόπος να το διαχειριστείς είναι να διαλέξεις κάποιον που θα θέλει να παντρευτεί και δεν θα χρειάζεται να τον πιέσεις για τίποτα. Δεν το κάνει επειδή δεν σε αγαπά, αλλά επειδή πρέπει να συγκεντρωθεί σε άλλα πράγματα. Και αυτά δεν είναι τα προσωπικά του.

Δεν είσαι κατάλληλη για εκείνον
Όταν ερωτευτείς έναν άντρα, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από την πιθανότητα να μην νιώθει το ίδιο για σένα. Να θυμάσαι, δεν σημαίνει ότι έχεις κάνει κάτι λάθος. Μπορεί να είναι συγκρατημένος και να θέλει να κρατήσει τη σχέση σας, σε ένα επίπεδο. Αν δεν θες κάτι τέτοιο καλό θα είναι να του μιλήσεις, διαφορετικά θα νομίζει ότι είσαι ευτυχισμένη μαζί του. Δυστυχώς δεν μπορεί να διαβάσει τη σκέψη σου.

Τι να κάνεις όταν φεύγει μακρυά από εσένα
Όταν φύγει , θα σε πιάσει πανικός. Δύσκολα δεν θα παραφερθείς ή δεν θα προσπαθήσεις να κάνεις πράγματα ώστε να είστε όπως πριν. Το πρόβλημα είναι ότι όσο και αν θες να ξαναμπείς μαζί του σε μια καθημερινότητα, δεν μπορείς και δεν πρέπει να μπεις στη διαδικασία να πείσεις κανέναν να θέλει να είναι μαζί σου. Για να είστε μαζί, πρέπει να το θέλει από μόνος του. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να του δώσεις χώρο και χρόνο και κυρίως να τον κάνεις να καταλάβει πως αυτός ο χωροχρόνος, έχει και ένα όριο.

Ακόμα και η Πηνελόπη δεν περίμενε για πάντα!

singlewoman.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!