Το να διαπιστώσεις πως μια καλή σου φίλη τρέφει αισθήματα ζήλειας για σένα δεν είναι ό, τι πιο ευχάριστο θα μπορούσε να σου συμβεί. Δυστυχώς, όμως, αποτελεί κι αυτό μια πραγματικότητα που αποδεικνύει για ακόμα μία φορά πως οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πραγματικά δύσκολες.

Advertisement

Κυρίως όταν συνειδητοποιείς πως ένας άνθρωπος που έχεις τόσο κοντά σου έχει αρχίσει να σε ζηλεύει. Και η ζήλεια μεταξύ φίλων είναι μία τρομερά δύσκολη κατάσταση.

Το καλό της όλης υπόθεσης είναι πως υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που θα πρέπει να σε υποψιάσουν. Τίποτα, βλέπεις, δεν είναι τυχαίο.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, μια γυναίκα που ζηλεύει μια άλλη από το φιλικό της περιβάλλον έχει την τάση να υιοθετεί συγκεκριμένες, πολύ χαρακτηριστικές συμπεριφορές οι οποίες «προδίδουν» όσα αισθάνεται.

Μήν χάσετε:

Ποιες είναι αυτές; Η φίλη που ζηλεύει μπορεί να γίνει αντιληπτή από τρία βασικά στοιχεία:

Δεν υποστηρίζει τις αποφάσεις σου

Δεν μιλάμε φυσικά για την περίπτωση που θα της πεις «πάω να πέσω στον γκρεμό» και θα σου πει «πέσε». Μιλάμε για τις επιθυμίες, τις φιλοδοξίες και τα όνειρά σου στα οποία μονίμως έχει την τάση να βάζει φρένο. Συνήθως, πιστεύοντας πως αν εσύ πετύχεις όσα θέλεις, εκείνη θα βρίσκεται ένα βήμα πίσω από εσένα.

Δεν ενθουσιάζεται με τη χαρά σου

Αισθάνεσαι πως η χαρά σου δεν είναι και δική της; Τουλάχιστον όχι στον βαθμό που θα ήθελες; Τότε μάλλον πράγματι δεν χαίρεται κάθε φορά που εσύ βρίσκεις λόγους να χαμογελάς. Και σίγουρα αυτό υποδεικνύει πως η ζήλεια έχει κάνει την εμφάνισή της στη μεταξύ σας σχέση.

Βρίσκει τρόπους να σε μειώνει

Ίσως το χαρακτηριστικότερο στοιχείο που μπορεί να προδώσει τη ζήλεια μεταξύ φίλων. Το να πεις τη γνώμη και την αλήθεια σου είναι πολύ διαφορετικό από το να προσβάλλεις έναν άνθρωπο που υποτίθεται πως είναι τόσο κοντά σου. Το θέμα, άλλωστε, δεν είναι το τι θα πεις, αλλά το πώς θα το πεις.

Το παρήγορο της όλης υπόθεσης, πάντως, είναι το ότι ακόμα κι αυτές οι συμπεριφορές δεν είναι απαραίτητο να πηγάζουν από κακία. Ωστόσο, η συζήτηση μεταξύ φίλων στην περίπτωση που η ζήλεια κάνει την εμφάνισή της κρίνεται απαραίτητη…

limeandlife.com

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!