1.Είστε ένα άτομο που του αρέσει να περνάει καλά και αντιλαμβάνεστε τα πράγματα με μια όμορφη ελαφρότητα.

Advertisement

Σας αρέσει να φροντίζετε τους άλλους κι εκτιμάτε τα απλά πράγματα που όμως προσφέρουν μια νότα πολυτέλειας στη ζωή σας π.χ. ένα ευωδιαστό κερί, φρεσκοψημένες λιχουδιές από τον φούρνο της γειτονιάς σας. Είναι πολύ πιθανό να αγαπάτε τα ταξίδια και την επαφή με διαφορετικές κουλτούρες. Επιθυμείτε ολόψυχα το καλό των άλλων και σας αρέσει να δημιουργείτε μία φιλική ατμόσφαιρα ώστε να νιώθουν όλοι ευπρόσδεκτοι. Αξίζει όμως να θυμάστε ότι όποτε νιώσετε την ανάγκη για βοήθεια ή υποστήριξη, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να το ζητήσετε.

2.Είστε ένα άτομο που αγαπάει την απλότητα και αδιαφορεί και τα λογής-λογής πλουμίδια. Επιθυμείτε να έχετε μία καθαρή και τέλεια εικόνα, αλλά αξίζει όμως τον κόπο; Δε νιώθετε σαν κάτι να λείπει; Μιλάτε για τα προσωπικά σας επιτεύγματα και καμαρώνετε για την επιτυχημένη εργασιακή σας πορεία, όμως συχνά αγνοείτε μία βαθύτερη ανάγκη για προσωπική εξέλιξη. Είναι πολύ σημαντικό να είστε σε επαφή με τον αληθινό σας εαυτό, ξεφεύγοντας λίγο από την πεπατημένη. Ποιός ξέρει; Ίσως να σας περιμένουν ευχάριστες εκπλήξεις.

3.Είστε εμφανώς ένα ιδιόρρυθμο άτομο που εκδηλώνει έντονο ενδιαφέρον για τους κοντινούς του ανθρώπους. Έχετε πολλές ικανότητες, «το παιδί για όλες τις δουλειές». Έχετε μία καλλιτεχνική φύση και την εκφράζετε με ποικίλους τρόπους και μάλλον το μαγαζί με τα είδη χειροτεχνίας στη γειτονιά σας, σας ξέρει με το μικρό σας όνομα. Τα χέρια σας έχουν τη ‘μαγική’ ικανότητα να δίνουν νέα πνοή σε ό,τι μεταποιούν! Είναι εύκολο να κολλήσετε μέσα στο σπίτι ή στην αστική ζωή που τόσο αγαπάτε. Θυμηθείτε όμως ότι είναι εξίσου σημαντικό να βγαίνετε στον έξω κόσμο και να έρχεστε σε επαφή με τη φύση.

4.Είστε ένα άτομο με τάση προς την υπερβολή. Είστε καλλιτεχνική φύση και σας αρέσει να την εκφράζετε με τη συγγραφή, τη μουσική και τις τέχνες. Ενσωματώνετε στη συμπεριφορά σας τα δύο άκρα: μπορεί να είστε ανοιχτοί και φιλικοί αλλά ταυτόχρονα απόμακροι κι εσωστρεφείς. Πολύ συχνά κρατάτε τις σκέψεις για τον εαυτό σας και δεν μοιράζεστε τις δυσκολίες σας με τα κοντινά σας πρόσωπα. Νιώθετε άβολα με τις ατέλειές σας και θέλετε οι άλλοι να σας βλέπουν γερό και στιβαρό σαν βράχο. Όλοι οι άνθρωποι όμως επιθυμούν να μοιράζονται τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους μαζί σας και δεν ενοχλούνται από τις όποιες ατέλειες σας. Παρόλο που πιστεύετε ότι κανείς δε σας καταλαβαίνει απόλυτα, θα ήταν καλό αν εσείς ανοιγόσασταν λίγο και μοιραζόσασταν τα συναισθήματά σας με κάποιον που εμπιστεύεστε. Μια τέτοια πρωτοβουλία θα σας έκανε να νιώσετε πολύ καλύτερα.

Μήν χάσετε:

5.Για σας είναι πολύ σημαντικά η αίσθηση της προσαρμοστικότητας και η επιθυμία σας να είστε ο άνθρωπος κλειδί στις καταστάσεις που συμβαίνουν γύρω σας. Πάντοτε σας απασχολούν όσα συμβαίνουν και χρειάζεται να νιώθετε ‘παραγωγικός’ για να είστε χαρούμενος. Η τάση σας για υπεραπασχόληση με τους γύρω, σας απομακρύνει από τις δικές σας ανάγκες και τα δικά σας θέλω. Καμιά φορά είναι απολύτως φυσιολογικό να έχετε μία χαλαρή Δευτέρα αντί να ξεκινάτε με τον γνωστό δυναμισμό σας την εργασιακή βδομάδα. Ακούστε όσα σας λέει το σώμα σας. Βρείτε χρόνο για χαλαρές στιγμές και αναλογιστείτε τι σας αρέσει πραγματικά να κάνετε. Πειραματιστείτε με καινούρια χόμπυ και δραστηριότητες που ξεφεύγουν από την καθημερινότητά σας. Να θυμάστε ότι η ζωή δεν έχει να κάνει με το ‘πόσα’ καρπούζια θα μπορέσετε να βάλετε στην ίδια μασχάλη. Εξερευνείστε τι σημαίνει να είστε ο εαυτός σας, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι απλά θα χαλαρώσετε.

6.Οι περισσότεροι άνθρωποι σας θεωρούν μία συναρπαστική προσωπικότητα. Ενδιαφέρεστε για την εμφάνισή σας και για το ποια είναι η γνώμη των άλλων για σας, όμως το σπίτι σας ή το αυτοκίνητο σας μπορεί να είναι εντελώς ακατάστατα. Είστε όμως ένα ζωντανό παράδειγμα αντιθέσεων! Έχετε επίσης μία τάση να στρέφεστε εναντίον του εαυτού σας όταν οι καταστάσεις δυσκολεύουν στη ζωή σας. Αναλογιστείτε τι πραγματικά θέλετε να είστε και τι είναι αυτό που ειλικρινά θέλετε να κάνετε. Είναι δύσκολο να ζείτε μια ζωή γεμάτη έντονες αντιθέσεις και είναι στο χέρι σας να αποφασίσετε τι πραγματικά σας ταιριάζει.

7.Είστε ένα άτομο με μινιμαλιστική διάθεση που πάντοτε έχει σημαντικά πράγματα να κάνει. Νοιάζεστε για τους άλλους και ενδιαφέρεστε για τη συναισθηματική αξία των πραγμάτων που σας περιβάλλουν. Η οικογένεια και οι φίλοι κρατούν σημαντική θέση στη ζωή σας και θα κάνατε οτιδήποτε γι αυτούς. Βάζετε τις ανάγκες των άλλων πριν από τις δικές σας κι αυτό κάνει τη ζωή σας ασφαλή. Τι μπορεί να κάνετε για να εμπλουτίσετε τη ζωή σας, για να της δώσετε χρώμα και νόημα; Σίγουρα νιώθετε ικανοποίηση με τους καθημερινούς ρόλους που καθημερινά καλείστε να διεκπεραιώσετε: είστε γονιός, σύζυγος, επαγγελματίας κλπ, αλλά αξίζει να θυμάστε ότι η ζωή σας είναι για ΣΑΣ. Συλλογιστείτε πώς θα θέλατε να είναι το μέλλον σας και προσπαθείτε να εφαρμόζετε στην πράξη τη γνωστή ρήση Carpe Diem (άδραξε τη μέρα)!

8.Η παιχνιδιάρικη κι ευχάριστη προσωπικότητά σας, σας βοηθάει να φαίνεστε νέος. Παρόλο που είστε ένας καλόβολος άνθρωπος, έχετε μία χαμηλή αυτοεκτίμηση και αρκετό άγχος για κάποιες υποθέσεις της ζωής σας. Δυσκολεύεστε να οργανωθείτε και όταν αντιμετωπίζετε ένα πρόβλημα η δυσκολία σας αυτή επιδεινώνεται. Έχετε μία έμφυτη περηφάνια αλλά χρειάζεται να μάθετε πώς να αγαπάτε τον εαυτό σας περισσότερο. Επιχειρήστε να εκφράζεστε πιο ανοιχτά στο περιβάλλον και να επικοινωνείτε την ανάγκη σας για βοήθεια και υποστήριξη. Η ζωή είναι πιο εύκολη όταν ανοιγόμαστε! Μη θεωρείτε δεδομένο ότι οι άλλοι θα το καταλάβουν από μόνοι τους αν εσείς πρώτα δε τους δείξετε την ανάγκη σας.

9.Είστε ένας ιδιόρρυθμος άνθρωπος που πάντοτε βρίσκει τη λύση σε όλα τα προβλήματα, από τα πιο ασήμαντα μέχρι τα πιο σημαντικά. Σας αρέσει να έχετε μία λιτή και καθόλου πολύπλοκη ζωή και προτιμάτε να ζείτε με τα βασικά. Τι να τα κάνετε τα παραπάνω; Ικανοποιήστε πολύ εύκολα και σας αρέσει να κάνετε πράγματα για τους άλλους. Είσαστε πάντοτε εκεί για όποιον ζητήσει τη γνώμη σας ή τη βοήθειά σας. Είστε όμως εκεί για σας; Αναγνωρίζετε τις ανάγκες σας; Τις ικανοποιείτε; Αξίζει να θυμάστε ότι η ζωή είναι μοναδική και χρειάζεται να αναγνωρίζετε αυτή τη μοναδικότητα και στον εαυτό σας.

10.Είστε από τους ανθρώπους που εκτιμούν την πληρότητα και τη σταθερότητα. Είστε ένα αξιόπιστο άτομο που σας χαρακτηρίζει η αγάπη σας για την ποιότητα και τη λεπτομέρεια. Γνωρίζετε πάντοτε τι έχετε να κερδίσετε από μία κατάσταση. Αγαπάτε την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε όλους τους τομείς της ζωής σας. Δεν σας αρέσει να παίρνετε τίποτα που να σας φαίνεται περιττό. Είναι πολύ πιθανό να διαθέτετε μία καλλιτεχνική πλευρά που όμως έχετε αφήσει να ξεχαστεί. Ίσως σας αρέσει το σκίτσο, η μουσική ή τα καλλιτεχνικά, αλλά δε θα τολμούσατε να απασχοληθείτε επαγγελματικά σε αυτούς τους τομείς. Πιστεύετε ότι τα προβλήματά σας αφορούν μόνο εσάς και δε θεωρείτε σωστό να τα ‘φορτώνετε’ και στους άλλους. Ας έχετε όμως κατά νου δεν είναι έγκλημα να αποκαλύψετε και την ευαίσθητη πλευρά τους εαυτού σας στους οικείους σας. Στο κάτω-κάτω αυτό μας κάνει ανθρώπους!

leximathia.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!