Τα κίτρινα δόντια δεν είναι πραγματικά ελκυστικά και μπορεί ακόμα και να προκαλέσουν έντονη ανασφάλεια.

Advertisement

Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε γι’ αυτό; Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε!

Αν πάει καιρός από την τελευταία σας επίσκεψη στον οδοντίατρο ή αν πίνετε καφέ για μεγάλο διάστημα ή αν είστε καπνιστές, τα δόντια σας μάλλον δεν είναι και στα καλύτερά τους. Ακόμα, πιστεύω με βεβαιότητα ότι τα δόντια σας έχουν αποχρωματιστεί. Σε αυτή τη λίστα θα σας πούμε πώς θα καταφέρετε να αποκτήσετε λευκότερα δόντια χωρίς να χρειαστεί να πάτε στον οδοντίατρο. Αυτές οι θεραπείες είναι εντελώς φυσικές και είναι πολύ εύκολο να τις δοκιμάσετε στο σπίτι χωρίς κανένα κίνδυνο. Αν ακολουθήσετε τις συμβουλές μας θα έχετε ένα λαμπερό χαμόγελο σε χρόνο μηδέν! Ειδικά το μείγμα που θα βρείτε στη σελίδα 6 θα κάνει θαύματα με τα δόντια σας.

2. Λεύκανση δοντιών με φράουλες

Η φράουλα είναι πλούσια σε βιταμίνη C και έχει στυπτικές ιδιότητες που σπάνε την πλάκα που προκαλεί το κιτρίνισμα. Επιπλέον, το μηλικό οξύ που περιέχουν οι φράουλες αφαιρεί τους λεκέδες και καθαρίζει τα δόντια σας. Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους.

Πρώτον, μπορείτε να πολτοποιήσετε τις φράουλες σε μορφή πάστας και να την αλείψετε πάνω στα δόντια σας. Επίσης, μπορείτε να δαγκώσετε τη φράουλα στη μέση και να τρίψετε το εσωτερικό του φρούτου πάνω στα δόντια σας. Αυτή η μέθοδος δε θα κάνει μόνο τα δόντια σας λευκότερα, αλλά είναι επίσης πολύ νόστιμη και υγιεινή!

Αν θέλετε φυσικά λευκότερα δόντια δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην το δοκιμάσετε. Μετά τη χρήση της φράουλας για τα δόντια σας μπορείτε απλώς να φάτε τα υπόλοιπα φρούτα. Απλά μετά μην ξεχνάτε να ξεπλένετε το στόμα σας σχολαστικά για να απομακρύνετε τα παραπανίσια βακτήρια από το στόμα σας.

3. Φυσική λεύκανση δοντιών με τη χρήση ελαίου καρύδας

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έλαιο καρύδας για πολλά πράγματα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο μαγείρεμα, για την ενυδάτωση του δέρματος, την αφαίρεση του μακιγιάζ, ως βούτυρο κακάο αλλά και για τη λεύκανση των δοντιών σας. Το κάνω ο ίδιος εδώ και χρόνια και μπορώ να σας υποσχεθώ ότι λειτουργεί πραγματικά! Η χρήση του ελαίου καρύδας για τη λεύκανση των δοντιών είναι ευρύτερα γνωστή ως Oil pulling και είναι μια Αγιουβερδική τεχνική που βοηθά στην επίτευξη της συνολικής υγείας μέσα από τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών καθώς και τη λεύκανση των δοντιών.

Αφαιρεί τα βακτήρια και την πλάκα έτσι ώστε να έχετε ένα χαρούμενο και υγιές χαμόγελο. Πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε το πρωί αφού ξυπνήσετε πριν από το βούρτσισμα των δοντιών σας ή το φαγητό. Η στοματική πλύση με έλαιο καρύδας είναι πολύ εύκολη. Παίρνετε μια κουταλιά έλαιο καρύδας και στριφογυρίζετε το λάδι στο στόμα σας. Περάστε το λάδι πάνω από τα δόντια σας κι από τη μια πλευρά στην άλλη για να απαλλαγείτε από τα βακτήρια κι άλλα μικρόβια. Συνεχίστε να το κάνετε αυτό για περίπου 15 με 20 λεπτά. Μπορείτε να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία 3 έως 4 φορές την εβδομάδα μέχρι να απαλλαγείτε από τα κίτρινα δόντια.

4. Φάτε τυρί

Αυτό το κόλπο δε θα κάνει μόνο τα δόντια σας λευκότερα αλλά είναι, επίσης, πολύ καλό για την συνολική υγεία των δοντιών σας.

Τρώγοντας ένα κομμάτι τυρί θα προστατεύσετε το σμάλτο των δοντιών σας και το υψηλό ποσοστό λίπους που περιέχει το τυρί θα απομακρύνει τα βακτήρια από την επιφάνεια των δοντιών σας μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο διάβρωσης των δοντιών. Επιπλέον, ο φώσφορος και το ασβέστιο που περιέχεται στο τυρί θα ενδυναμώσει τα δόντια σας και θα συμβάλει στην αποκατάσταση του σμάλτου. Αν κάποια φορά ξεχάσετε να βουρτσίσετε τα δόντια σας πριν φύγετε από το σπίτι, απλά φάτε ένα κομμάτι τυρί για να πετύχετε τα ίδια αποτελέσματα.

5. Λεύκανση δοντιών με μαγειρική σόδα

Θέλετε λευκότερα δόντια χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα για ακριβά προϊόντα και διαδικασίες; Ευτυχώς, υπάρχει ένας τρόπος για να επιτευχθούν τα ίδια αποτελέσματα αλλά χωρίς να ξοδέψετε άσκοπα μεγάλα ποσά. Η μαγειρική σόδα είναι μια πανάρχαια θεραπεία που έχει χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά για τη λεύκανση δοντιών για χρόνια. Ωστόσο, έχει λειαντική φύση (αλκαλική) που καθαρίζει το σμάλτο των δοντιών αλλά αφαιρεί και τους λεκέδες που προκαλούνται από το τσάι, τον καφέ και τη νικοτίνη και παράλληλα απομακρύνει την πλάκα των δοντιών.

Υπάρχουν μερικοί τρόποι χρήσης της μαγειρικής σόδας ως φυσικό λευκαντικό δοντιών. Ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους είναι να αναμείξετε 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρικής σόδας και μια μικρή ποσότητα συνηθισμένης οδοντόκρεμας. Ανακατέψτε καλά και βουρτσίστε τα δόντια σας χρησιμοποιώντας την οδοντόβουρτσα σας. Μπορείτε να επαναλάβετε αυτά τα βήματα τακτικά.

Μια άλλη μέθοδος που μπορείτε να εφαρμόσετε είναι να αναμείξετε μαγειρική σόδα με χυμό λεμονιού. Όταν ο χυμός λεμονιού αναμειγνύεται με μαγειρική σόδα διαβρώνει περαιτέρω τα δόντια με το κιτρικό του οξύ, το οποίο με τη σειρά του ξεκλειδώνει ένα ποσοστό ασβεστίου που υπάρχει στο σμάλτο σας και βοηθά στη λεύκανση των δοντιών. Όπως εξηγήθηκε προηγουμένως, ανακατεύετε τη μαγειρική σόδα και το χυμό λεμονιού σ’ ένα μπολ για να γίνουν πάστα. Προσθέστε λίγο αλάτι και χρησιμοποιείστε την πάστα για να βουρτσίσετε τα δόντια σας. Στη συνέχεια, μπορείτε να βουρτσίσετε τα δόντια σας με την κανονική σας οδοντόκρεμα.

6. Φτιάξτε τη δική σας οδοντόκρεμα με κουρκουμά

Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν εμπορικά προϊόντα για λεύκανση δοντιών, αξίζει όμως το κόστος και οι κίνδυνοι για την υγεία; Ορισμένοι επαγγελματίες ομορφιάς DIY ισχυρίζονται ότι χρειάζεστε μόνο ένα πράγμα για να αποκτήσετε Χολιγουντιανό χαμόγελο· κουρκουμά. Ο κουρκουμάς έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που συμβάλλουν στην ανακούφιση από τα προβλήματα των ούλων.

Επίσης, διαθέτει ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες που σκοτώνουν τα μικρόβια και τους άλλους μικροοργανισμούς εμποδίζοντας τη φθορά των δοντιών και την ουλίτιδα. Για να φτιάξετε το δικό σας λευκαντικό δοντιών με κουρκουμά, αναμείξτε μισό κουταλάκι του γλυκού σκόνη κουρκουμά με νερό για να φτιάξετε πάστα. Στη συνέχεια, βουρτσίστε τα δόντια σας με το μείγμα και αφήστε το για περίπου 2 με 3 λεπτά. Ξεπλύντε το στόμα σας σχολαστικά με νερό μέχρι να απομακρυνθούν οι κίτρινοι λεκέδες από το στόμα σας. Για να πετύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει να επαναλαμβάνετε αυτή τη διαδικασία τακτικά.

7. Χρησιμοποιήστε τη φλούδα από ένα πορτοκάλι για λεύκανση δοντιών

Οι άνθρωποι στην Ταϊλάνδη χρησιμοποιούν αυτό το κόλπο εδώ και αιώνες. Πιστεύεται ότι η φλούδα πορτοκαλιού θα κάνει τα δόντια σας λευκότερα εξαιτίας της βιταμίνης C και του ασβεστίου. Οι ουσίες αυτές πολεμούν με μικροοργανισμούς στα δόντια σας για να απομακρύνουν τον κίτρινο αποχρωματισμό.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκια φλούδα πορτοκαλιού ή αποξηραμένη φλούδα πορτοκαλιού σε σκόνη. Έτσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πορτοκάλι για να απαλλαγείτε από τα κίτρινα δόντια. Αρχικά, βγάλτε τη φλούδα από ένα πορτοκάλι και στεγνώστε τη στη σκιά για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια, τρίψτε την πάνω στα κίτρινα δόντια για λίγα λεπτά και ξεπλύντε το στόμα σας με νερό πριν πάτε για ύπνο. Προσπαθήστε να μην το κάνετε αυτό πολύ συχνά επειδή το οξύ στη φλούδα μπορεί να καταστρέψει το σμάλτο των δοντιών σας. Ωστόσο, η χρήση μιας φλούδας πορτοκαλιού είναι ένας γρήγορος, φθηνός κι εύκολος τρόπος λεύκανσης των δοντιών.

8. Χρησιμοποιήστε γαρυφαλέλαιο

Το γαρυφαλέλαιο είναι πολύ ευεργετικό για τη στοματική σας υγεία κι έχει χρησιμοποιηθεί στην οδοντιατρική για πάνω από έναν αιώνα. Είναι ένα ισχυρό παυσίπονο (ακόμα και για τα μωρά όταν βγάζουν δόντια) και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για λεύκανση των δοντιών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το γαρυφαλέλαιο με διάφορους τρόπους, υπάρχουν όμως δύο μέθοδοι που είναι πιο δημοφιλείς.

Αρχικά, μπορείτε να τρίψετε μια μικρή ποσότητα πάνω στα δόντια σας μετά το βούρτσισμα πριν πάτε για ύπνο το βράδυ. Το πρωί πρέπει να βουρτσίσετε τα δόντια σας κανονικά. Η άλλη επιλογή είναι να βάλετε 2 έως 3 σταγόνες γαρυφαλέλαιο στην οδοντόβουρτσα σας πριν βουρτσίσετε τα δόντια σας με οδοντόκρεμα. Το πλεονέκτημα της χρήσης του γαρυφαλέλαιου είναι, επίσης, ότι απομακρύνει τη δυσάρεστη αναπνοή. Μην ξεχνάτε ότι το γαρυφαλέλαιο μπορεί να είναι τοξικό σε μεγάλες ποσότητες, γι’ αυτό να προσέχετε πόσο χρησιμοποιείτε κάθε φορά.

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!