Η σχέση σου τελείωσε και σε πονάει πολύ.

Advertisement

Ένα κομμάτι σου αναγνωρίζει πως υπάρχουν πράγματα που δεν θα έπρεπε να κάνεις κι άλλα που θα έπρεπε από τη στιγμή που χώρισες. Αλλά δεν μπορείς να γίνεις και να νιώσεις όπως πριν. Ο χωρισμός σε τρελαίνει με γρήγορες διαδικασίες.

Είναι φυσιολογικό ή όχι να μην μπορείς να λειτουργήσεις; Σύμφωνα με την ψυχολογία και στον χωρισμό υπάρχουν κάποια στάδια που πρέπει να περάσεις μέχρι να νιώσεις καλύτερα. Υπάρχουν όμως και κάποιοι λόγοι που όταν χωρίζουμε δεν είμαστε ο εαυτός μας.

Γιατί μετά τον χωρισμό δεν νιώθεις ο εαυτός σου
Η ταυτότητα σου συνδέεται μαζί του

Ένα από τα πιο δύσκολα που έχει μία σχέση που διαλύεται είναι ότι η ταυτότητα του ενός συνδέεται με του άλλου. Κάποια πράγματα τα είχατε κοινά, όπως προτιμήσεις και απόψεις και υπήρχε μία εξάρτηση του ενός από τον άλλο. Όταν ο χωρισμός σε τρελαίνει δεν είναι ένα γεγονός τυχαίο ούτε συμβαίνει με όλους όσους έχεις χωρίσει. Εξαρτάται από το διάστημα που πέρασες με κάποιον και όσα μοιραστήκατε.

Μήν χάσετε:

Δεν θες να θρηνήσεις

Δεν θες να θρηνήσεις γιατί με το πρώτο δάκρυ θα βυθιστείς πολύ στον πόνο του χωρισμού. Ο πόνος περιλαμβάνει θυμό, λύπη, και ανησυχία για το μέλλον αφού δεν ξέρεις αν θα βρεις ξανά κάποιον για να νιώσεις όπως ένιωσες για τον πρώην σου. Για να αποφύγεις όλο αυτό τον πόνο μπορεί να ξεκινήσεις σύντομες νέες σχέσεις ή να πάθεις εμμονή με τον πρώην σου για το τι κάνει και τι σκέφτεται. Μέχρι να επιτρέψεις στον εαυτό σου να θρηνήσει μπορεί να μείνεις κολλημένη και να έχεις εμμονές. Δες επίσης 5 Υγιείς τρόποι να πεις αντίο σε κάποιον!

Δεν δέχεσαι ότι χάνεις την αυτοπεποίθηση σου

Είναι λογικό όταν κάποιος (ιδιαίτερα κάποιος που αγαπάμε!) μας απατά και μας γελοιοποιεί να έχουμε τραυματισμένο Εγώ. Ο πρώην σου μπορεί να σε απέρριψε και να σε άφησε και αυτό έχει ρίξει την αυτοπεποίθηση σου. Είναι λογικό όμως δεν το δέχεσαι. Όταν περνάμε από έναν χωρισμό είναι συχνό να προσπαθούμε να προστατέψουμε τον εαυτό μας κάνοντας focus στα ελαττώματα του άλλου και όχι στα δικά μας. Όμως το υγιές είναι να δεχτείς ακόμα και την απόρριψη γιατί διαφορετικά ο χωρισμός σε τρελαίνει. Δες επίσης 5 Λόγοι που δε μπορείς να ξεπεράσεις τον πρώην σου!

Δεν θες να αλλάξει τίποτα

Η παλιά σου ζωή σου άρεσε. Η σχέση και η ρουτίνα σου ήταν κάτι που λάτρευες και τώρα πρέπει να τα αφήσεις. Αλλά δεν θες να αλλάξει τίποτα. Όσο περισσότερο κολλάς στο παρελθόν τόσο πιο δύσκολο είναι να προχωρήσεις. Αποδέξου πως η συγκεκριμένη περίοδος της ζωής σου τελείωσε και βρες το κίνητρο να βγεις έξω και να κάνεις νέα πράγματα!

https://www.ediva.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!