Η προέλευση της αφρικάνικης αστρολογίας πάει πολύ πίσω στην ανάπτυξη του αρχαίου πολιτισμού της Αφρικής.

Advertisement

Θεωρείται ότι οι Αφρικανοί ήταν ο πιο πρωτόγονος πολιτισμός που γέννησε την επιστήμη που σχετίζεται με την παρατήρηση των αστεριών, που επινόησε ονόματα για τους πλανήτες και που ανακάλυψε τη μελέτη της αστρολογίας

Η αστρολογία του συγκεκριμένου πολιτισμού στηρίζεται στην γεωμαντεία.

Η γεωμαντεία ήταν μια μορφή μαντείας που γινόταν αρχικά με κόκαλα που τα έριχναν στο έδαφος και ανάλογα με τα σχήματα που δημιουργούνταν έβγαινε και ο χρησμός για τα μελλούμενα και την τύχη. Ο μάντης κατά τη μελέτη του χρησμού οργάνωνε τα κόκαλα σε τρεις ομάδες που περιείχαν τέσσερα κόκαλα η κάθε μια.

Αυτό οδήγησε σταδιακά και εξελικτικά σε ένα σύνολο δώδεκα σχημάτων και επομένως, στη δημιουργία του αφρικάνικου ζωδιακού κύκλου. Πολλοί θεωρούν ότι η αφρικανική αστρολογία έχει αρκετό ενδιαφέρον μιας και στηρίζεται στην καθημερινή ζωή παρέχοντας τη βάση για τη σκιαγράφηση των προσώπων και του χαρακτήρα τους και έχει σχέση με τη φύση και το περιβάλλον.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι μας κάνει να σκεφτούμε ποια πλεονεκτήματα και τι αδυναμίες έχουμε και ενδέχεται να μας κάνει να δούμε τη ζωή μας μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα και να κάνουμε κάποια βήματα για τη βελτίωσή μας.

Τα δώδεκα ζώδια της αφρικάνικης αστρολογίας είναι τα εξής:

•01 Το δέντρο Baobab: 4 Ιανουαρίου – 3 Φεβρουαρίου
•02 Ο Πλούτος: 4 Φεβρουαρίου – 5 Μαρτίου
•03 Η Οικογένεια: 6 Μαρτίου – 4 Απριλίου
•04 Η Γειτονιά: 5 Απριλίου – 4 Μαΐου
•05 Η Αγορά: 5 Μαΐου – 4 Ιουνίου
•06 Ο Πρόγονος: 5 Ιουνίου – 4 Ιουλίου
•07 Ο Δικαστής: 5 Ιουλίου – 4 Αυγούστου
•08 Το Nut Kola: 5 Αυγούστου – 3 Σεπτεμβρίου
•09 Ο Ταξιδιώτης: 4 Σεπτεμβρίου – 3 Οκτωβρίου
•10 Η Απόσταση: 4 Οκτωβρίου – 3 Νοεμβρίου
•11 Το Παιδί του Λόγου: 4 Νοέμβριος – 3 Δεκέμβριος
•12 Η Συγκομιδή: 4 Δεκεμβρίου – 3 Ιανουαρίου

Το Δέντρο Baobab
4 Ιανουαρίου – 3 Φεβρουαρίου

Στοιχείο: Αέρας
Αίσθηση: Όσφρηση
Ευνοϊκή ημέρα: Πέμπτη
Τα ευαίσθητα μέρη του σώματος: Συκώτι και χοληδόχος κύστη
Θετικοί μήνες: Ιανουάριος και Μάιος

Όσοι από εσάς έχετε γεννηθεί κάτω από το σύμβολο του “Baobab” έχετε έναν τίμιο, φιλελεύθερο και στοχαστικό χαρακτήρα. Συνδυάζετε τον ρεαλισμό με την ανθρωπιά και είστε επίμονοι και με επιτυχία στις επιχειρήσεις. Με το ένστικτό σας οδηγείστε στην επιτυχία.

Μπορείτε και παραμένετε πιστοί στον εαυτό σας και στην σταθερή και δυναμική φύση σας, αποφεύγοντας να επηρεάζεστε από τους άλλους ειδικά στις δύσκολες στιγμές όταν υπάρχει μεγάλη πίεση. Καλά ενημερωμένοι και εργατικοί, έχετε καλό γούστο και δεν παίρνετε τον εαυτό σας πάρα πολύ σοβαρά. Έχετε την τάση να θεωρείτε ότι είναι πιο δύσκολο από ό,τι συνήθως είναι, το να διατηρήσετε τα κεκτημένα και την εξουσία σας.

Κατά καιρούς το έντονο άγχος σας σάς καθυστερεί από το να πάρετε αποφάσεις για το πώς θα συνεχίσετε τον δρόμο σας αλλά πάντα οι αποφάσεις σας είναι αποτελεσματικές. Εάν από ατυχία αντιμετωπίσετε απρόσμενα εμπόδια από εξωτερικούς παράγοντες που δεν έχουν να κάνουν με τον χαρακτήρα σας αφήστε τα πράγματα να τακτοποιηθούν ήσυχα από μόνα τους.

Ο Πλούτος
4 Φεβρουαρίου – 5 Μαρτίου

Στοιχείο: Αέρας
Αίσθηση: Όραση
Ευνοϊκή ημέρα: Τετάρτη
Ευαίσθητο μέρος του σώματος: Το νευρικό σύστημα
Θετικοί μήνες: Φεβρουάριος και Ιούνιος

Σε σκοτεινούς, σκιερούς χώρους, γραφεία και αποθήκες φυλάσσονται τα εμπορεύματα και γίνονται ανταλλαγές, αγαθά και χρήματα περνούν από χέρι σε χέρι, περιουσίες χάνονται και περιουσίες γίνονται. Από τη μοίρα, όσοι από εσάς έχετε γεννηθεί κάτω από το σύμβολο του Πλούτου, έχετε κληρονομήσει ένα ενεργό και έντονο ταμπεραμέντο.

Προκαλείτε στους άλλους βαθύτατο σεβασμό αλλά από την άλλη έχετε μερικές φορές μια πολύ προκλητική στάση μέχρι το σημείο να μπερδεύετε τους άλλους. Η ικανότητά σας να διαπραγματεύεστε και να λέτε όχι σε πειρασμούς είναι σημάδι της δύναμης σας και δείγμα της εσωτερικής σας ελευθερίας.

Είναι σημαντικό για εσάς να παραμένετε δραστήριοι και δυναμικοί αλλά είναι εξίσου σημαντικό να προσέχετε η φλόγα της νοημοσύνης σας να μη σβήσει γιατί αν γίνει αυτό θα νοιώσετε ότι δεν υπάρχει κανένα νόημα στη ζωή. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να μείνετε σε επαφή με τον εσωτερικό σας εαυτό. Όταν είστε καλά μπορείτε να βοηθήσετε σε μεγάλο βαθμό τους άλλους παρέχοντας συμβουλές, αγάπη και ιδέες.

Η Οικογένεια
6 Μαρτίου – 4 Απριλίου

Στοιχείο: Γη
Αίσθηση: Οσμή
Ευνοϊκή ημέρα: Τρίτη
Ευαίσθητα όργανα: Οι πνεύμονες
Θετικοί μήνες: Μάρτιος και Ιούλιος

Αυτό το αφρικάνικο σύμβολο έχει μια σταθερή βάση από την οποία χτίζονται έννοιες που φτάνουν μέχρι τον ουρανό. Είναι το σύμβολο μιας μεγάλης κοινότητας με ισχυρή αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων από το ίδιο γένος και με το ίδιο αίμα. “Η Οικογένεια” αποτελείται από πολλά μέλη και μεγαλώνει με τα ”υιοθετημένα” παιδιά που έχουν λάβει με χαρά.

Όσοι γεννηθήκατε την συγκεκριμένη περίοδο δεν έχετε καμία διάθεση να είστε εγωιστικές, είστε ζεστά άτομα αλλά κάπως επιφυλακτικά και πολύ συχνά είστε γεμάτοι φροντίδα για τους άλλους. Είστε άνθρωποι με πίστη, μοιράζεστε με τους άλλους ανοιχτά τις ιδέες σας και τις σκέψεις σας. Έχετε δύναμη και είστε ορθολογιστές.

Είστε σε αντίθεση με μυστικές συμφωνίες, μικροπρέπειες και προφάσεις, όλα αυτά δεν έχουν θέση στον κόσμο σας γιατί ξέρετε ότι η συμφωνία στην κοινότητα βασίζεται σε ιδέες που είναι σαφείς και κατανοητές από όλα τα μέλη. Έχετε μια τεράστια ικανότητα να ακούτε τη δική σας εσωτερική σοφία πράγμα που σας κάνει έναν αποτελεσματικό διαιτητή και σύμβουλο. Να ξέρετε ότι είστε ικανοί να φέρετε εις πέρας καθετί που αναλαμβάνετε όσο μεγάλο και αν είναι και μπορείτε να είστε επιτυχημένοι σε πολλούς τομείς τις ζωής.

Η Γειτονιά
5 Απριλίου – 4 Μαΐου

Στοιχείο: Γη
Αίσθηση: Ακρόαση
Ευνοϊκή ημέρα: Σάββατο
Τα ευαίσθητα μέρη του σώματος: Μυελός.
Θετικοί μήνες: Απρίλιος και Αύγουστος

Η δύναμη της ομάδας είναι μια σημαντική έννοια για εσάς που έχετε γεννηθεί τη συγκεκριμένη περίοδο και αποτελεί την απαραίτητη βάση για να ενώνονται και να έρχονται σε ισορροπία τα αντίθετα και να μειώνονται οι διαφορές. Τα αντίθετα και τα δίπολα (μικρός-μεγάλος, άνδρας-γυναίκα, μαγικό-πραγματικό) είναι πάντα έννοιες που προσπαθείτε να συμβιβάσετε και που σας δημιουργούν προβλήματα.

Η αλληλεγγύη που νοιώθετε και που δημιουργείτε σαν συναίσθημα στους άλλους είναι απόλυτα συνυφασμένη με τις μικρές καθημερινές πράξεις που κάνετε για τους άλλους ή που ζητάτε από τους άλλους. Όταν νιώθετε αμηχανία θα πρέπει να ενεργείτε και να αποφασίζετε χωρίς δισταγμό. Αν και μπορεί να βρίσκεστε σε μια κατάσταση δύσκολη να ξέρετε ότι η χάρη και η ευγένεια που έχετε θα σας βγάζουν πάντα από αυτή τη δύσκολη θέση. Ωστόσο, είναι κατά τη διάρκεια αυτών των κρίσιμων στιγμών που ανθίζει η φαντασία σας και ανακαλύπτετε δημιουργικούς τρόπους για να χειριστείτε τις πιο δύσκολες καταστάσεις.

Η βαθιά ευγένεια σας σάς κάνει δημοφιλείς, αλλά μπορεί μερικές φορές να σας κάνει να παραμένετε σε ακατάλληλες σχέσεις και να χάνετε την εσωτερική σας ισορροπία και την ειρήνη. Θα βρείτε την ευτυχία όταν σταματήσετε να ζητάτε την επιβεβαίωση και την αγάπη από όλους!

Η Αγορά
5 Μαΐου – 4 Ιουνίου

Στοιχείο: Φωτιά
Αίσθηση: Αφή
Ευνοϊκή ημέρα: Κυριακή
Τα ευαίσθητα μέρη του σώματος: Ο λαιμός και οι φλέβες
Θετικοί μήνες: Μάιος και Σεπτέμβριος

Ευημερία θα υπάρξει από τα στοιχεία των αντιθέσεων που ήρθαν σε ισορροπία. Για εσάς που γεννηθήκατε κάτω από το σύμβολο της Αγοράς η δυαδικότητα σας χαρακτηρίζει. Θα πρέπει να μην μπαίνετε στον πειρασμό να χαθείτε σε σχέσεις χωρίς μέλλον. Είστε από τη φύση σας άνθρωποι που αντιδράτε με ηρεμία και έχετε έντονα αναπτυγμένη την κοινωνικότητα και την επικοινωνία.

Χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά σας μπορείτε να ξεπερνάτε τις δυσκολίες και τους κινδύνους. Ειδικά οι κίνδυνοι δε σας αγγίζουν εσάς! Πρέπει να προσέχετε όμως και να μην το παρακάνετε με την υπερβολική σας αισιοδοξία γιατί μερικές φορές απλά διασκορπίζετε την ενέργειά σας και τον χρόνο σας.

Μερικές φορές η αισιοδοξία που σας χαρακτηρίζει αναταράζεται από κύματα ξαφνικών φόβων με αποτέλεσμα τα αγαπημένα σας πρόσωπα να νοιώθουν έλλειψη της ασφάλειας και της άνεσης που έχουν μαζί σας. Αυτό το θέμα σίγουρα μπορείτε να το δουλέψετε μιας και είστε αλτρουιστές και μπορείτε να πετύχετε πολλά στον τομέα της ανθρώπινης επικοινωνίας. Τίποτα δε θα μπορεί να σας ενοχλήσει όμως για πολύ, αν καλλιεργείτε τον εσωτερικό σας ”κήπο” με αφοσίωση και φροντίδα .

Ο πρόγονος
5 Ιουνίου – 4 Ιουλίου

Στοιχείο: Νερό
Αίσθηση: Γεύση
Ευνοϊκή ημέρα: Δευτέρα
Ευαίσθητο μέρος του σώματος: Το κεφάλι
Θετικοί μήνες: Ιούνιος και Οκτώβριος

Αρχικά ο Πρόγονος ήταν ένα σύμβολο δύναμης. Ωστόσο, ως σύμβολο που χαρακτηρίζει τη γέννησή σας δείχνει ότι είστε ένα άτομο που θα έχετε ενέργεια και υποστήριξη από την οικογένειά σας αλλά και από άτομα με τα οποία ανήκετε στην ίδια ομάδα. Άρα είναι καλό για εσάς να συνεταιρίζεστε με άτομα που έχουν δύναμη αλλά και να προσέχετε να έχετε καλές και αρμονικές σχέσεις με τους φίλους και την οικογένειά σας.

Σαν άνθρωποι μπορείτε και συντονίζεστε με τη χαρά και τη θλίψη του περιβάλλοντός σας, πράγμα που μερικές φορές σας κάνει να έχετε μια μελαγχολική στάση. Η φράση που σας χαρακτηρίζει είναι ότι κάποιος πρέπει να είναι αυτός που θα κάνει το σωστό και το δίκαιο. Χρησιμοποιώντας λοιπόν τη δύναμη της μεγαλοψυχίας σας καταλήγετε αρκετές φορές να λειτουργείτε ως ο επικεφαλής των πρωτοβουλιών και ο πρωταθλητής των μεγάλων έργων.

Είστε άτομο που μπορεί να κυβερνήσει και να καθοδηγήσει. Οι δυσκολίες και οι αντιτιθέμενες δυνάμεις μπορεί σε πρώτη φάση να προκαλέσουν κάποια αποθάρρυνση, αλλά λόγω της ισχυρής αυτογνωσίας σας πάντα βρίσκετε λύσεις για να επανορθώσετε την κατάσταση. Πρέπει να μάθετε να αποσπάστε από το φυσικό εγωισμό και να κρατάτε μια ανιδιοτελή στάση.

Προσέξτε να μην χαθείτε σε ουτοπικά σχέδια, αλλά να μένετε πιστοί στα ιδανικά σας. Απαλλάσσοντας τον εαυτό σας από όλα αυτά που σας επηρεάζουν και σταματώντας να προσπαθείτε να εντυπωσιάσετε τους γύρω σας θα είστε σε θέση να πραγματοποιήσετε τα πιο γλυκά σας όνειρα.

Ο δικαστής
5 Ιουλίου – 4 Αυγούστου

Στοιχείο: Φωτιά
Αίσθηση: Αφή
Ευνοϊκή ημέρα: Τρίτη
Ευαίσθητα όργανα: Τα νεφρά
Θετικοί μήνες: Ιούλιος και Νοέμβριος

Αυτή το ιερό σύμβολο των Αφρικανών αποτελεί τον στυλοβάτη της κοινωνίας αλλά και το μέσο της εκπλήρωσης της επίγειας προφητείας. Προδιαθέτει ευχάριστα όσους από εσάς έχουν γεννηθεί κάτω από την προστασία του και σας οδηγεί. Από νωρίς στη ζωή σας ανακαλύπτετε την πρώιμη ικανότητα σας να λαμβάνετε αποφάσεις. Στα πρώτα χρόνια σας, θα λάμψετε με τις λαμπρές σας πρωτοβουλίες. Είστε καλοί χαρακτήρες, γενναιόδωροι και ξέρετε πώς να αναγνωρίζετε τα δυνατά και αδύνατα σημεία σας από μικροί ενώ οι άλλοι είναι ακόμα τυφλωμένοι από παιδαριώδη όνειρα και φαντασιώσεις.

Βοηθάτε τους άλλους να ξεφύγουν από τη μιζέρια τους αλλά επειδή η στάση και η πρόθεσή σας είναι αλτρουιστικές, δεν πιάνουν σε εσάς οι κολακείες. Είστε άγριοι μαχητές των ανθρωπιστικών σας πιστεύω και αυτό δημιουργεί από τους γύρω σας σεβασμό στις απόψεις σας και στο άτομό σας. Μπορείτε να διεγείρετε τον ενθουσιασμό και τη θετική ενέργεια.

Πέρα από την εποικοδομητική σας δράση, απολαμβάνετε επίσης και τον εσωτερικό σας μυστικό κόσμο, τον στοχασμό και τη φαντασία σας που ενθαρρύνει πολλές καινοτόμες ιδέες. Η αίσθηση της πνευματικότητας σας τραβάει σε στιγμές που βιώνετε τη μοναξιά. Αυτό σας χρησιμεύει σαν έδαφος για τη δική σας δύναμη.

Το Nut Kola
5 Αυγούστου – 3 Σεπτεμβρίου

Στοιχείο: Γη
Αίσθηση: Γεύση
Ευνοϊκή ημέρα: Τετάρτη
Ευαίσθητα όργανα: Τα γεννητικά όργανα
Θετικοί μήνες: Αυγούστου και Δεκεμβρίου

Είναι ένα σύμβολο της χαρούμενης ανισορροπίας που φτάνει στη ζάλη και στη μέθη. Είναι ένα σύμβολο που γιορτάζει το ενστικτώδες μέρος της ύπαρξης και που απελευθερώνει τις αισθησιακές ορέξεις. Το Kola Nut είναι ένα βότανο που το μασούν τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες ή το αναμειγνύουν σε σκόνη με πιπέρι και τζίντζερ. Όταν καταναλώνεται σε φαγητά παρέχει χαρούμενο ενθουσιασμό, δημιουργεί μια ευχάριστη διάθεση και προσδίδει φαντασία και σφοδρή επιθυμία.

Όσοι γεννηθήκατε την συγκεκριμένη περίοδο είστε παράξενα ενεργητικοί αλλά και ασταθείς. Η ψυχολογία σας κυμαίνεται και αρκετές φορές νοιώθετε ότι θέλετε να ξεφύγετε από πολλά πράγματα αλλά δεν υπάρχει ο τρόπος. Θέλετε να κάνετε διαφορετικά πράγματα από τους υπόλοιπους, έχει σημασία όμως για εσάς να έχετε τον έλεγχο τόσο. όσο και να ξεδιψάσετε τις ακόρεστες επιθυμίες σας.

Είναι εύκολο για εσάς που έχετε γεννηθεί κάτω από το συγκεκριμένο σύμβολο να χρησιμοποιείτε τεχνάσματα και παρακάμψεις, ώστε να έχετε την μέγιστη ελευθερία στις κινήσεις σας με αποτέλεσμα να προκαλείτε στους άλλους το αίσθημα ότι σας αφήνουν να κάνετε ό,τι θέλετε και ότι τους εκμεταλλεύεστε χρησιμοποιώντας τον φυσικό μαγνητισμό σας. Δεν πρέπει να κάνετε αλλαγές απλά και μόνο για χάρη των αλλαγών.

Ο Ταξιδιώτης
4 Σεπτεμβρίου – 3 Οκτωβρίου

Στοιχείο: Αέρας
Αίσθηση: Όραση
Ευνοϊκή ημέρα: Πέμπτη
Τα ευαίσθητα μέρη του σώματος: Τα πόδια και οι αρθρώσεις
Θετικοί μήνες: Ιανουάριος και Σεπτέμβριος

Ο χαρακτήρας όσων έχετε γεννηθεί τη συγκεκριμένη περίοδο αποτελείται από ένα θαυμάσιο μείγμα διακύμανσης και μονιμότητας, ως αποτέλεσμα των διπλών δυνάμεων που υπάρχουν στο συγκεκριμένο γεωμαντικό σύμβολο. Ως Ταξιδιώτης θα έχετε ένα διπλό πεπρωμένο. Μπορείτε να περιμένετε ότι σε μια καινούργια δουλειά για παράδειγμα ή σε μια καινούργια σχέση η παρουσία σας φέρνει τόσο τον θαυμασμό και τη γοητεία όσο και τον φόβο και την αμφιβολία.

Αυτό το μυστήριο που έχετε και δημιουργείτε στο περιβάλλον σας έχει τη ρίζα του στα πολλά ταξίδια της ψυχής σας, καθώς περιπλανηθήκατε πολλές φορές ανάμεσα σε δέντρα, κορυφογραμμές, αμμόλοφους, στο χάος των δρόμων, μέσα στον αέρα και στη βροχή. Ο χαρακτήρας σας μοιάζει με αυτόν των ποιητών. Μερικές φορές ο χαρακτήρας σας αυτός μπορεί να παρεξηγηθεί από τον απαιτητικό και μερικές φορές επιφανειακό κύκλο των φίλων και συνεργατών σας. Θα πρέπει να βασίζεστε στη διαίσθηση σας και να προσπαθείτε να καταλαβαίνετε και να διαλύετε τις ψευδαισθήσεις σας!

Αν καταφέρετε να φέρετε σε ισορροπία και συμφιλίωση τον εσωτερικό με τον εξωτερικό σας κόσμο θα μάθετε πώς να χαλιναγωγήσετε την αγάπη και την ενέργειά σας και να περιορίσετε τις κινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες και αναγκαίες Ως αποτέλεσμα τα βάρος σας θα είναι ελαφρύτερο και θα περπατήσετε το μονοπάτι του θάρρους και της διαφώτισης.

Η απόσταση
4 Οκτωβρίου – 3 Νοεμβρίου

Στοιχείο: Νερό
Αίσθηση: Ακοή
Ευνοϊκή ημέρα: Παρασκευή
Ευαίσθητο μέρος του σώματος: Η καρδιά
Θετικοί μήνες: Φεβρουάριος και Οκτώβριος

Το πάθος βρίσκεται στο επίκεντρο της προσωπικότητας όσων έχετε γεννηθεί τη συγκεκριμένη περίοδο. Είστε άνθρωποι που σας χαρακτηρίζουν εκστατικές εκρήξεις δημιουργικότητας. Μερικές φορές είστε όμως αιχμάλωτοι ενός ανώριμου φόβου και προσπαθείτε τότε να διατηρήσετε τη σταθερότητα των καταστάσεων της ζωής σας επίμονα με αποτέλεσμα να μη ζείτε αυθόρμητα και να εγκαταλείπετε τον εαυτό σας σε τυφλά ένστικτα αυτοσυντήρησης. Ωστόσο, αυτό σας επιτρέπει ταυτόχρονα να είστε πλήρως παρόντες στην πραγματικότητα σας.

Έχετε μια ισχυρή επιθυμία να ξεφύγετε από τις προσωπικές δεσμεύσεις σας, ωστόσο, αυτό που επιθυμείτε είναι μια ζεστή καρδιά κοντά σας, ένας φίλος και έμπιστος άνθρωπος. Από τη στιγμή όμως που θα αποφασίσετε να προσφέρετε με την καρδιά σας την αγάπη και τον εαυτό σας, τότε μέσα σας βρίσκετε την υπομονή για να διατηρήσετε τις υποσχέσεις που δίνετε σε μια πιο προσωπική σχέση και μάλιστα με αχαλίνωτο νεανικό ενθουσιασμό.

Ο έμφυτος άστατος χαρακτήρας σας σάς οδηγεί να πλεύσετε και να πάρετε αποφάσεις οι οποίες όμως θα είναι οι σωστές με την προϋπόθεση ότι τα νερά που αρμενίζετε να είναι καθάρια και γαλήνια. Η ροή της ενέργειας γύρω σας και μέσα σας είναι σημαντικό να είναι ήρεμη και άρα ελεγχόμενη για να είστε ο εαυτός σας. Θα μπορέσετε να πετύχετε εξαιρετικά πράγματα όταν θυμάστε να καλλιεργείτε επεκτατικά το όραμά σας στο στέρεο και γόνιμο χώμα της γης.

Το παιδί του Λόγου
4 Νοέμβριος – 3 Δεκέμβριος

Στοιχείο: Φωτιά
Αίσθηση:Γεύση
Ευνοϊκή ημέρα: Σάββατο
Τα ευαίσθητα μέρη του σώματος: Τα σπλάχνα
Θετικοί μήνες: Νοέμβριος και Μάρτιος

Το σύμβολο αυτό μαρτυρά ανδρεία και μαχητικότητα. Όσοι είστε γεννημένοι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο έχετε μια αξιοσημείωτη διάθεση, μια ζωτική, ισχυρή και γενναιόδωρη φύση και αντιμετωπίζετε με καλή θέληση και αφοσίωση οποιαδήποτε κατάσταση και οποιοδήποτε πρόσωπο υπάρχει γύρω σας.

Τα παιδιά του Λόγου συχνά γεννιέστε σε ευνοϊκές περιστάσεις και συνθήκες και κάνετε εύκολα επαφή με ανθρώπους που βρίσκονται ψηλά ή σε πιο ευνοϊκές θέσεις στην κοινωνική κλίμακα. Μπορείτε να επωφεληθείτε τα μέγιστα από την καλλιέργεια της δυνατότητας να προσελκύετε τη γενναιοδωρία και την προσοχή των άλλων. Προσέξτε καλά το δηλητήριο της υπερηφάνειας, γιατί παρά τη δόξα που φέρνουν οι σημαντικές σας γνωριμίες και όλοι αυτοί οι άνθρωποι του κόσμου που συναναστρέφεστε δε θα σας βοηθήσουν οι ίδιοι όταν χρειαστεί να αντιμετωπίσετε τους κινδύνους ή να αναπτύξουν τις δικές τους λύσεις σας. Κάθε αλαζονεία λοιπόν προσελκύει πάντα κακοτυχία.

Ο ενθουσιασμός σας δεν πρέπει να είναι εγωιστικός, αλλά πρέπει να είναι κάτι που τονώνει τη διάθεση του πνεύματος που σας φέρνει πιο κοντά στους ανθρώπους γύρω σας. Διαφορετικά, σαν φοιτητής που έκλεψε στις εξετάσεις, θα πάρετε ένα βραβείο για τη διατριβή που καταθέσατε και αυτό θα ήταν κρίμα γιατί όσοι γεννηθήκατε κάτω από το συγκεκριμένο σύμβολο μπορείτε να βρείτε μέσα σας όλα τα στοιχεία για να γίνετε ολοκληρωμένος διαπραγματευτή, πιστός φίλος και συνετός εκπρόσωπος για την ομάδα σας, την οικογένειά σας ή την επιχείρησή σας. Δεν έχετε ιδιαίτερη προδιάθεση για καταθλίψεις, απολαμβάνετε το χρόνο σας και ξέρετε πώς να ζείτε μια άνετη και ασφαλή ζωή.

Η συγκομιδή
4 Δεκεμβρίου – 3 Ιανουαρίου

Στοιχείο: Νερό
Αίσθηση: Ακοή
Ευνοϊκή ημέρα: Τρίτη
Τα ευαίσθητα μέρη του σώματος: Το δέρμα και τα οστά
Θετικοί μήνες: Απρίλιος και Δεκέμβριος

Μια πλήρης, νηφάλια και καθησυχαστική εικόνα, η εικόνα που συνδέεται με αυτό το σύμβολο αντιπροσωπεύει μια μεγάλη καλύβα γεμάτη από το έδαφος μέχρι την οροφή της με καλάθια αραβόσιτου, σόργου και κεχριού. Αυτό το σύμβολο της αφθονίας συγκεντρώνει τη δυναμική που παράγει ένα μεγαλειώδες πνεύμα.

Το περιβάλλον όλων εσάς που γεννηθήκατε στη συγκεκριμένη περίοδο ευνοεί τη δράση. Η ικανότητά σας να προσελκύετε την προσοχή και τη μοναξιά είναι αξιοζήλευτη, αλλά το χάπι εντ που ψάχνετε μπορεί και να είναι μια παγίδα. Έχοντας την τάση να θεωρείτε τον εαυτό σας ευνοημένο από την τύχη και να αισθάνεστε ασφαλείς και προστατευμένοι από τη φροντίδα που σας δείχνουν οι άλλοι μπορεί να μην αξιοποιείτε πλήρως τις ευκαιρίες που έχετε για επιτυχία. Η Σιταποθήκη του συμβόλου έχει δημιουργηθεί από ανθρώπους που τελικά αγωνίστηκαν οι ίδιοι για να δημιουργήσουν τη δική τους μοίρα.

Αναπτύξτε τις αναμφισβήτητες ικανότητές σας για ηρεμία και ειλικρίνεια. Η ματαιοδοξία μπορεί να είναι για εσάς μια παγίδα και να σας κάνει να πιστέψετε ότι έχετε έρθει στη γη απλά και μόνο για να σας αγαπήσουν οι άλλοι. Η γενναιοδωρία σας και η αίσθηση της πίστης τονίζουν την ποιότητα των πρωτοβουλιών σας, τη χαρά που θα δημιουργήσετε την κατάλληλη στιγμή.

http://astropedia.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!