Πόσες φορές έχει τύχει να θέλεις απεγνωσμένα να μάθεις κάτι αλλά να μην έχεις την παραμικρή διάθεση να ρωτήσεις για να μην εκτεθείς;

Advertisement

Άλλες φορές επειδή δεν θέλουμε να δείξουμε ότι κάτι μας απασχολεί τόσο πολύ και άλλες διότι επιθυμούμε απλά να «φέρουμε τη συζήτηση» εκεί που θέλουμε εμείς χωρίς να το πούμε ευθέως, αναγκαζόμαστε να ξοδέψουμε πολύτιμο χρόνο ελπίζοντας πως κάποια στιγμή θα ξεκινήσει η συζήτηση για το θέμα που μας αφορά.

Γιατί, όμως, να χάνουμε χρόνο όταν η Επιστήμη της ψυχολογίας έχει τη λύση;

Κι όμως, υπάρχει μια πολύ αποτελεσματική τεχνική για να εκμαιεύουμε πληροφορίες από τους γύρω μας χωρίς καν να αρθρώσουμε λέξη. Και κυριολεκτούμε. Ο λόγος για την «τεχνική της σιωπής».

Μήν χάσετε:

Πρόκειται για μία μέθοδο κατά την οποία λειτουργούμε πολύ οργανωμένα ελαχιστοποιώντας τις λέξεις που βγαίνουν από το στόμα μας. Ο συνομιλητής μας θέλοντας να αποφύγει την αμηχανία της σιωπής γίνεται πολύ πιο ομιλητικός με εμάς τους ίδιους να καταφέρνουμε να πάμε τη συζήτηση εκεί που επιθυμούμε με ένα περίεργο βλέμμα ή δύο μετρημένες λέξεις. Τίποτα περισσότερο.

Επιπλέον, στις περιπτώσεις που το άβολο θέμα προς συζήτηση είναι γνωστό και στους δύο, όταν ο ένας σωπαίνει ο άλλος επιχειρεί να μιλήσει για να βγάλει τον εαυτό του από τη δύσκολη θέση και την ανυπόφορη αμηχανία της σιωπής.

Ούτε ενοχλητικές ερωτήσεις, ούτε τσακωμοί λοιπόν.

Τώρα ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να πάρεις τις πληροφορίες που θέλεις!

https://limeandlife.com

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!