Μπορεί να φαίνονται άνετοι και χαλαροί, αλλά στην πραγματικότητα είναι κι αυτοί ευαίσθητοι και παρεξηγούνται εύκολα.

Advertisement

Οι περισσότεροι άνδρες «φοράνε» το σκληρό περίβλημα της σιγουριάς και της αποφασιστικότητας, παρουσιάζονται ως γνώστες οποιασδήποτε κατάστασης και μας κάνουν να αισθανόμαστε ασφάλεια κοντά τους. Μπορεί να έρθει, όμως, μία στιγμή που θα τους μπλοκάρει και θα τους κάνει να νιώσουν αμηχανία, ειδικά όταν οι παρακάτω φράσεις

«Γίνε λίγο πιο άνδρας!»
Δε νομίζομε πως υπάρχει χειρότερη ατάκα να ξεστομίσετε στο σύντροφό σας! Ουσιαστικά του λέτε πως δεν είναι αρκετά άνδρας, είτε για σας είτε για να αντιμετωπίσει μία συγκεκριμένη κατάσταση. Ίσως να μη βρίσκει το κουράγιο ή την ενέργεια να δράσει όπως θα θέλατε, αλλά αυτό δε σημαίνει πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη φράση, εκμηδενίζοντας εντελώς τον ανδρισμό του και κόβοντάς του τα φτερά. Στην περίπτωση που δεν εκπληρώνει τις προσδοκίες σας και ζητάτε άλλα πράγματα από αυτόν, μπορείτε να κάνετε μία ήπια συζήτηση μαζί του, να του εξηγήσετε τι χρειάζεστε από εκείνον, να δείτε εάν μπορεί να σας ικανοποιήσει ή όχι, χωρίς να τον προσβάλετε ή να τον μειώσετε.

«Ο Στέφανος δε θα το έκανε ποτέ αυτό!»
Φράση από γνωστή ελληνική ταινία, όπου η Μάρω Κοντού προσπαθεί να κινητοποιήσει τον Λάμπρο Κωνσταντάρα να εκπληρώσει τις δικές της επιθυμίες και να συμπεριφερθεί με τρόπο που κρίνει εκείνη σωστό. Και όλα αυτά αναφερόμενη σε έναν πρώην της! Δημιουργώντας το αίσθημα της ζήλιας και του ανταγωνισμού στον νυν για τον πρώην σας, χτίζετε μία άρρωστη σχέση με τον αγαπημένο σας, η οποία πιθανότατα να καταλήξει σε έντονους καβγάδες και τέλος στον χωρισμό. Ενώ ο στόχος σας είναι να βελτιώσετε μία κατάσταση, εσείς παρεκκλίνετε και δηλητηριάζετε το δεσμό σας, βάζοντας από μόνες σας έναν τρίτο άνθρωπο στη σχέση. Τι νόημα έχει να συγκρίνετε την τωρινή σας κατάσταση με την προηγούμενη, από τη στιγμή που επιλέξατε κάποιον άλλον άνθρωπο με τον οποίο θέλετε να πορευτείτε; Οτιδήποτε κι αν σας ενοχλεί, ο διάλογος είναι η μόνη λύση.

«Γιατί δε με καταλαβαίνεις;»
Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Είναι τόσο δύσκολο ένας άνδρας να καταλάβει εξ ολοκλήρου μία γυναίκα και γι΄ αυτό το λόγο πρέπει να κρατάτε μικρό καλάθι και να εκτιμάτε έστω και τα πιο μικρά που νιώθει και αντιλαμβάνεται σε σας. Η γυναικεία ψυχοσύνθεση είναι τόσο διαφορετική από την ανδρική, που στον άνδρα φαίνεται άκρως περίεργη και πολύπλοκη. Οι γυναίκες χρειαζόμαστε περισσότερη προσοχή, φροντίδα και άπειρη κατανόηση, ενώ οι άνδρες λένε μόνο τα απαραίτητα και συνήθως τα εννοούνε σχεδόν όλα. Οπότε, πάρτε καλύτερα ένα τηλέφωνο την κολλητή σας, αναλύστε το πρόβλημά σας και έπειτα, εξηγήστε στον καλό σας λακωνικά τι σας συμβαίνει.

«Άστο καλύτερα. Θα το κάνω εγώ!»
Πάει ο ανδρισμός, τον ισοπεδώσατε! Κατανοούμε πως εσείς μαγειρεύετε καλύτερα από αυτόν, κάνετε καλύτερα τις δουλειές του σπιτιού, ενώ παράλληλα, τακτοποιείτε καλύτερα όλες τις εκκρεμότητες από τη δική σας δουλειά έως τις δικές του. Παρόλα αυτά, αφήστε τον να κάνει και κείνος κάτι για να σας βοηθήσει ή να σας εξυπηρετήσει. Μπορεί να ‘ναι ελάχιστες οι φορές που εκφράζει αυτή την επιθυμία (και την εκφράζει μόνο επειδή σας αγαπά όχι γιατί έχει όρεξη να τα κάνει εκείνος), οπότε δώστε του την ευκαιρία και μετά αν είστε ευχαριστημένες από το αποτέλεσμα (που θα είστε ό,τι κι αν κάνει), επιβραβεύστε τον και ευχαριστήστε τον για την πολύτιμη βοήθειά του.

Μήν χάσετε:

«Δεν είμαι η μαμά σου!»
Λες και δεν γνωρίζουμε ήδη πως όλοι οι άνδρες αναζητάνε τη μητέρα τους στο πρόσωπο της αγαπημένης τους! Το ξέρουμε και το αποδεχόμαστε όσο γίνεται, αλλά δε χρειάζεται να το τονίζουμε κιόλας. Μπορεί εκείνος να έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις από εσάς, καθώς στο σπίτι του να ‘χει μάθει να λειτουργεί με έναν ιδιαίτερο τρόπο, όπου οι πρωτοβουλίες του ήταν ελάχιστες και η μητέρα του είχε το πάνω χέρι σε όλα (από τη φροντίδα του μέχρι και τις αποφάσεις του), αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα κάνετε και σεις το ίδιο. Αν σας κάνει να αισθάνεστε έτσι, προσπαθήστε να του εξηγήσετε πως νιώθετε, χωρίς να χρησιμοποιήσετε την ανωτέρω φράση. Είστε η σύντροφός του και αυτό μπορείτε να το καταφέρετε, μόνο εάν δεν μπείτε στη διαδικασία να συγκρίνετε τη σχέση σας με αυτή που έχει με τη μητέρα του.

«Δεν έχω τίποτα!»
Αυτή η μυστικοπάθεια θα μας φάει! Εννοείται πως το τέλειο είναι να μπορεί το ταίρι σας να καταλάβει τα πάντα γύρω από τη ζωή σας, αλλά αυτό είναι μάλλον ουτοπικό! Με το να κρύβετε, όμως, πράγματα δε διευκολύνετε την κατάσταση. Απομακρύνετε τον άλλον και τον απομονώνετε με αποτέλεσμα να μην μπορεί, ακόμα κι αν θέλει, να ‘ρθει κοντά σας. Ανοίξτε την καρδιά σας και αναλύστε τα συναισθήματά σας, υπογραμμίζοντας πως όλο αυτό το κάνετε για να είστε απόλυτα ειλικρινείς και ξεκάθαρες μαζί του και πως δε θα μπαίνατε ποτέ σε αντίστοιχη διαδικασία με κάποιον που δε θα ενδιαφερόσασταν τόσο πολύ και δε θα αισθανόσασταν τόσο κοντά σας.

«Πρέπει να μιλήσουμε»
Μην παίρνετε αυτό το αυστηρό ύφος και κοιτάτε απειλητικά τον αγαπημένο σας, λες και σας έκανε το μεγαλύτερο κακό στον κόσμο! Η παραπάνω φράση τρομοκρατεί και δημιουργεί αρνητικό κλίμα, προτού καν ξεκινήσει η κουβέντα σας. Εκείνος θα μπει σε αμυντική θέση και δύσκολα θα τον καταφέρετε να αλλάξει στάση. Ό,τι και να θέλετε να του πείτε, βρείτε έναν πιο ήπιο και συνετό τρόπο και φέρτε τον στα μέτρα σας, ώστε να έχετε καλύτερα αποτελέσματα και να βρείτε πιο υγιείς και εξυπηρετικές λύσεις στο πρόβλημά σας.

«Είναι αυτή ωραιότερη από μένα;»
Προχωράμε στα πιο καθημερινά και γυναικεία ζητήματα, καθώς η ανασφαλής μας φύση μας αναγκάζει να μπαίνουμε σε άκομψες συγκρίσεις. Σίγουρα θα σας έχει συμβεί, να περπατάτε κάπου μαζί και το βλέμμα του να πέσει πάνω σε κάποια άλλη γυναίκα. Ανδρας είναι, τι να κάνουμε! Αυτό δε σημαίνει πως τη γουστάρει και ούτε σημαίνει πως θα σας παρατήσει για αυτήν! Δε σημαίνει απλά τίποτα! Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να συγκρατήσετε τον εαυτό σας εκείνη την ώρα και να του πείτε χαριτωμένα «ναι, είναι όντως πολύ ωραία κοπέλα!». Έτσι, και δεν τσακώνεστε και τον συγκρατείτε με έναν αστείο και όμορφο τρόπο!

«Πάχυνα;»
Ποτέ, μα ποτέ, δεν κάνουμε αυτή την ερώτηση! Και θα σας εξηγήσω αμέσως το λόγο! Διότι, η απάντηση είναι προφανής! Για να ρωτάτε, έχετε παχύνει και εάν δεν το ξέρετε, τότε ρωτήστε τη ζυγαριά σας! Μην ρωτάτε τον άνθρωπο που σας αγαπάει και δεν θέλει να σας πληγώσει και να σας στεναχωρήσει, γιατί θα τον φέρετε σε δύσκολη θέση χωρίς λόγο. Αν θέλετε να σας παρηγορήσει, εξακριβώστε πρώτα το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, ανακοινώστε το και μετά περιμένετε να σας πει πόσο σας ταιριάζουν αυτά τα 2 κιλά που βάλατε ή πόσο όμορφη είστε ούτως ή άλλως!

«Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εσένα»
Σημειώνουμε πως αναφέρομαστε πάντα σε σχέσεις που είναι σε πρώιμα στάδια και βρίσκονται ακόμα σε θολά νερά. Οι βαριές κουβέντες τύπου «είσαι η ζωή μου», «δεν μπορώ χωρίς εσένα», «είσαι τα πάντα για μένα» καλύτερα να αποφεύγονται τον πρώτο καιρό της σχέσης. Μία τέτοια κατάσταση, μπορεί να φέρει το σύντροφό σας σε αμηχανία και σε πολύ δύσκολη θέση, εάν εκείνος δεν αισθάνεται το ίδιο με εσάς. Γι’ αυτό, αφήστε τον να κάνει εκείνος τις μεγάλες αποκαλύψεις και να είναι ο πρώτος που θα πει τη φράση που όλες ανυπομονούμε να ακούσουμε.

http://astropedia.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!