Έχετε μια σχέση σοβαρή και εσύ πλέεις σε πελάγη ευτυχίας, ή τέλος πάντων νιώθεις ότι έχετε περάσει πολλά και είναι ο άνθρωπός σου. Ακούς πού και πού (εντάξει, συνέχεια) τις καμπάνες της εκκλησίας να ηχούν στο κεφάλι σου και ήδη φαντάζεσαι πώς μπορεί να είναι το νυφικό σου. Εκείνος όμως, θέλει να σε παντρευτεί;

Advertisement

Μιας και το να ρωτήσεις συχνά έναν άντρα συνήθως θεωρείται πιεστικό, σου μαζέψαμε μερικά σημάδια που δείχνουν ότι θέλει να γίνεις γυναίκα του με δόξα και τιμή… ή τουλάχιστον, το σκέφτεται πολύ σοβαρά! Στην τελική, έτσι πρέπει αφού ο γάμος είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση.

Πώς θα καταλάβεις ότι θέλει γάμο;

1. Πιστεύει ότι είσαι ξεχωριστή
Τον παρατηρείς συχνά να λέει -και να αποδεικνύει- ότι δεν μοιάζεις με τις προηγούμενες του σχέσεις, ότι έχει ένα ολοκληρωμένο αίσθημα μαζί σου και ότι είσαι μοναδική για εκείνον; Τότε είναι πολύ πιθανόν να έχει σκεφτεί σοβαρά πριν κάνει τέτοιες δηλώσεις, άρα δεν βλέπει τη σχέση σας σαν παιχνίδι. Άρα, θα είναι και έτοιμος για το επόμενο βήμα!

Ξαφνικά γίνεται πολύ πιο τρυφερός και αγκαλίτσας ενώ ενθουσιάζεται πολύ πιο εύκολα, σχεδόν όπως τον πρώτο καιρό της σχέσης που ήσαστε μέσα στα μέλια. Αυτό είναι ένα δείγμα του ότι έχει σκεφτεί τη ζωή σας στο μέλλον και είναι χαρούμενος με αυτή την προοπτική. Ίσως ήδη να έχει στήσει στο μυαλό του το πώς ακριβώς θα σου κάνει πρόταση, για αυτό και ενθουσιάζεται τόσο!

3. Σου μιλάει για τη δουλειά του
H εργασία είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που συμπληρώνουν την εικόνα του άντρα για τον εαυτό του, διότι πολύ απλά την έχει στο μυαλό του σαν δείγμα ότι είναι ικανός να εξασφαλίσει τον εαυτό του και τα αγαπημένα του πρόσωπα. Οπότε εάν δεις ότι συζητάει μαζί σου για τη δουλειά του και ακόμα καλύτερα ζητάει τη γνώμη σου για εργασιακά ζητήματα, να ξέρεις ότι πιο σοβαρά απ’ αυτό που σε βλέπει τώρα, δε γίνεται!

4. Σε παίρνει μαζί του σε οικογενειακές εκδηλώσεις
Προφανώς και θέλει να περάσει τη ζωή του μαζί σου και να σε παρουσιάζει επίσημα, όταν φροντίζει η οικογένειά του να σε βλέπει μαζί του. Εάν μάλιστα έρχεται και εκείνος με ανάλογη όρεξη σε εκδηλώσεις της δικής σου οικογένειας ενώ οι δικοί σας έχουν γνωριστεί, μπορείς να είσαι ακόμα πιο σίγουρη για εκείνον. Η παρουσία της οικογένειας σε οτιδήποτε, δηλώνει σοβαρότητα.

Μήν χάσετε:

5. Έχει παντρεμένους φίλους
Λένε «δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι» και είναι αλήθεια, διότι με τους φίλους ίσως να μην έχουμε ίδια γούστα αλλά συμφωνούμε σε βασικές αξίες ζωής. Το ότι έχει φίλους που είναι παντρεμένοι σημαίνει ότι εκτιμά τον τρόπο ζωής τους. Άρα, δεν φρικάρει στην ιδέα του γάμου και βλέπει τον εαυτό του σε αυτή τη θέση στο μέλλον, κάτι σίγουρα πολύ ενθαρρυντικό.

6. Θέλει να μένει μαζί σου
Δεν είναι και το πιο αγαπημένο του πράγμα να μοιράζεται τον χώρο με τον οποίο μπορεί πλήρως να είναι ο εαυτός του. Χρειάζεται να έχετε τη μέγιστη οικειότητα, αλλά και προοπτικές για να τη διατηρήσετε. Έτσι εάν πραγματικά χαίρεται που μένετε μαζί και μοιράζεστε όλες τις στιγμές της καθημερινότητάς σας, μάλλον θα το χαρεί εάν αυτό γίνει επίσης μόνιμο και επίσημο.

7. Θέλει να έχετε κοινό πορτοφόλι
Το να συζητάει ένα ζευγάρι ανοιχτά για τα οικονομικά του χωρίς να νιώθει απειλή ή ντροπή, είναι ένα από τα βασικότερα σημάδια ότι η σχέση τους έχει φτάσει σε αρκετά υψηλό επίπεδο ώστε να χτίσουν τη ζωή τους μαζί. Εάν του αρέσει να σου δίνει πράγματα ακριβώς επειδή σε αγαπάει και όχι για να κερδίσει την αγάπη σου, τότε βρίσκεστε σε πολύ καλό δρόμο!

8. Δεν νιώθει πίεση ή ανταγωνισμό
Για να μείνει κάποιος σε μια σχέση, θα πρέπει να νιώθει ίσος με τον σύντροφό του. Εάν αισθάνεται κατώτερος θα νιώθει ότι δεν αξίζει να βρίσκεται σε αυτή τη σχέση, ενώ αν νιώθει ανώτερος σταδιακά θα πάψει να τον θαυμάζει. Επιπλέον η αίσθηση πίεσης σημαίνει ότι δεν είμαστε οι εαυτοί μας και αργά ή γρήγορα θα νιώσουμε ότι είμαστε σε κλουβί. Χωρίς αυτά τα στοιχεία, είναι πολύ πιο εύκολη η απόφαση για δέσμευση.

9. Το «βιολογικό ρολόι» του χτυπάει
Μπορεί αυτό να είναι φανερό όχι μόνο εάν είναι καλός και τρυφερός με τα μωρά και τα παιδιά, αλλά ακόμα και με τα ζώα. Εάν μάλιστα έχετε κατοικίδιο και το περιποιείται ανελλιπώς, σημαίνει ότι είναι ικανός να αναλάβει και την ευθύνη ενός άλλου πλάσματος και μάλιστα με μεγάλη χαρά. Από αυτά τα σημάδια καταλαβαίνεις και πώς θα φερθεί ως πατέρας αργότερα.

10. Αρχίζει να μιλάει για αυτό
Και τελειώνουμε με τον πιο προφανή τρόπο, και ίσως τον μόνο με τον οποίο μπορείς να είσαι εντελώς σίγουρη: να σου πει ξεκάθαρα ότι σκέφτεται τον γάμο. Μπορεί να το αρχίσει ως αστείο, όπως για παράδειγμα να προσπαθεί να μαντέψει το κατάλληλο δαχτυλίδι, να σου κάνει κάποιες νύξεις ή αναφορές για το μέλλον σας γενικά, για τη στιγμή της πρότασης ή ακόμα και για την ημέρα του γάμου. Θέλεις κι άλλες αποδείξεις;

Όπως και να ‘χει, ο γάμος είναι μια πολύ σοβαρή απόφαση, που απαιτεί να είστε και οι δύο όσο πιο σίγουροι γίνεται για τον άνθρωπο που έχετε δίπλα σας και θέλετε να στήσετε μαζί τη ζωή σας. Δυστυχώς, την κοινωνία μας παρουσιάζεται συχνά ως κάτι αναγκαίο και μέχρι μια συγκεκριμένη ηλικία.

Μην πέσετε όμως σε αυτή την παγίδα. Φροντίστε να παντρευτείτε τον άνθρωπο που πραγματικά θέλετε… και όλα τ’ άλλα δεν έχουν καμία σημασία. Όταν έρθει η σωστή στιγμή, θα το καταλάβετε σίγουρα και θα το χαρείτε!

https://www.ediva.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!