«Πιστεύω στις δυνατές γυναίκες. Πιστεύω στη γυναίκα που μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Πιστεύω στη γυναίκα που δεν νιώθει την ανάγκη να κρυφτεί πίσω από την πλάτη του συντρόφου της. Πιστεύω πως αν σαν γυναίκα έχεις προβλήματα, τα αντιμετωπίζεις άμεσα, δεν παίζεις το θύμα, δεν κάνεις τους άλλους να σε λυπούνται, δεν επιρρίπτεις ευθύνες. Στέκεσαι στα πόδια σου και τα αντιμετωπίζεις κατά μέτωπο. Κοιτάς τον κόσμο κρατώντας το κεφάλι ψηλά και κουβαλάς ολόκληρο το σύμπαν στην καρδιά σου».
C. JoyBell C.

Advertisement

Οι δυνατές γυναίκες ξέρουν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο ότι επιβάλλεται να φροντίζουν τον εαυτό τους και δεν περιμένουν να εμφανιστεί κάποιος για να τις σώσει. Έχουν δοκιμαστεί στις μάχες και ξέρουν τι πραγματικά σημαίνει να είσαι ελεύθερη.

Οι δυνατές γυναίκες δεν έχουν την ανάγκη των άλλων, γιατί έχουν μάθει να οχυρώνονται από μικρή ηλικία. Κάθε δυνατή γυναίκα έχει χρειαστεί να αντιμετωπίσει δύσκολες καταστάσεις, αλλά τις έχει ξεπεράσει σαν πρωταθλήτρια, μην επιτρέποντας σε κανένα παραπάτημα ή κακοτυχία να την κρατήσει πίσω.

Οι δυνατές γυναίκες είναι άγριες, θαρραλέες, ανθεκτικές και όμορφες. Εάν είσαι ο τυχερός άνδρας ή τύπος που έχει μια τέτοια γυναίκα στο πλευρό του, καλό θα είναι να θυμάσαι τα ακόλουθα σημεία, για να ξέρεις τι σε περιμένει σε μια σχέση με ένα ισχυρό έτερον ήμισυ.

10 λόγοι που διαφοροποιούν τις δυνατές γυναίκες στις ερωτικές σχέσεις
1.Δεν αναζητούν μια σχέση για να τις σώσει
Έχουν μάθει από παιδιά ότι κανείς δεν πρόκειται να έρθει για να τις σώσει και ότι πρέπει να σώσουν τους εαυτούς τους μόνες τους. Δεν βασίστηκαν ποτέ σε κάποιον άλλον για οτιδήποτε, γιατί να ξεκινήσουν τώρα; Ο άνθρωπος που είναι σταθερά δίπλα τους είναι το πρόσωπο που βλέπουν κάθε βράδυ στο καθρέφτη πριν ξαπλώσουν, οπότε δεν καταλαβαίνουν τον λόγο για να μεταθέσουν το καθήκον σε κάποιον άλλον.

Στις σχέσεις, οι δυνατές γυναίκες δεν σε βλέπουν σαν το μέσο για τη κατάκτηση των στόχων τους, έναν τρόπο να αποκτήσουν οικονομική και συναισθηματική σταθερότητα ή να γιατρέψουν τους εαυτούς τους από τη μοναξιά κλπ. Υπάρχει ασφάλεια και ελευθερία στο να είσαι σε σχέση με μια γυναίκα, που δεν χρειάζεται έναν ήρωα για να την σώσει.

δυνατές γυναίκες
Photo on Pixabay
2.Οι δυνατές γυναίκες ξέρουν τι θέλουν
Ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο δεν προσεγγίζουν τις σχέσεις με τον ίδιο τρόπο που κάνουν οι υπόλοιποι. Ρίχνονται στη θάλασσα και ξέρουν τον στόχο τους πολύ πριν εγκαταλείψουν τη στεριά. Με απλά λόγια, αυτές οι γυναίκες έχουν πληγωθεί στο παρελθόν και ξέρουν τι ψάχνουν σε έναν σύντροφο.

Έχουν εμπειρίες από ανθρώπους που ΔΕΝ θέλουν, οπότε γνωρίζουν καλά τι ακριβώς χρειάζονται. Δεν σπαταλούν τον χρόνο τους σε αδιέξοδες σχέσεις, εάν αισθανθούν μαζί σου το κλικ θα το καταλάβεις αμέσως. Εάν πάλι όχι, θα στο πουν άμεσα για να μην χάνει κανένας από τους δυο σας τον χρόνο του.

3.Αντιμετωπίζουν τις σχέσεις σαν μια συνεργασία μεταξύ ίσων
Δεν αναζητούν σύντροφο για να πάρουν κάτι από εκείνον. Ψάχνουν κάποιον για να προσθέσουν αξία στη ζωή τους. Θέλουν κάποιον που θα τις ανεβάσει και όχι εκείνον που θα τις κρατήσει καρφωμένες στο έδαφος.

Κατά τον ίδιο τρόπο εύχονται να δώσουν νόημα στη ζωή κάποιου άλλου, αφού αντιλαμβάνονται τη σημασία του να δίνεις και να παίρνεις σε μια σχέση. Μια δυνατή γυναίκα δεν θα πάρει περισσότερα από όσα είναι διατεθειμένη να δώσει η ίδια σε έναν έρωτα.

4.Ξέρουν πώς να διαχειριστούν τα συναισθήματα τους
Οι δυνατές γυναίκες δεν χρειάζονται κανέναν για να τις παραχαϊδεύει. Είναι απόλυτα ικανές να ξεκαθαρίσουν μόνες τους τα συναισθήματα τους. Επειδή διαθέτουν συναισθηματική ωριμότητα, είναι ευκολότερο να μιλάς μαζί τους, όταν προκύψει μια διαφωνία.

Στη σχέση με μια δυνατή γυναίκα όλα διευθετούνται με ενήλικο τρόπο, με σεβασμό και χάρη. Αυτές οι γυναίκες δεν επιτρέπουν να άγονται και να φέρονται από τα συναισθήματα τους και πάντα ακούν τη γνώμη του συντρόφου τους χωρίς να τον διακόπτουν.

Μήν χάσετε:

5.Οι δυνατές γυναίκες δεν φοβούνται τις συγκρούσεις
Προτιμούν να θέτουν το ζήτημα επί τάπητος, παρά να το τριγυρίζουν. Δεν πρόκειται να φωνάξουν ή να αφήσουν τον θυμό να τις κατακλύσει, αλλά ούτε πρόκειται και να κρυφτούν στη γωνία.

Εάν κάτι συμβαίνει ανάμεσα σας, δεν θα διστάσει να ξεκινήσει εκείνη τη συζήτηση, ώστε το πρόβλημα να λυθεί σύντομα.

6.Βλέπουν τη σχέση σαν ομάδα
Δεν μπορούν να έχουν δίπλα τους κάποιον που τις κρατάει πίσω, οπότε διαλέγουν εκείνον με τον οποίο θα μπορέσουν να οραματιστούν μια σταθερή ζωή στο μέλλον. Μια δυνατή γυναίκα δεν θέλει να ελέγχει ή να ελέγχεται από κανέναν. Θέλει κάποιον που θα εξελιχθεί μαζί της και του οποίου το μέλλον μπορεί να συνδυαστεί με το δικό της.

Θέλει κάποιον που θα την στηρίξει και θα την προστατέψει. Οι δυνατές γυναίκες δεν χρειάζονται κάποιον προκειμένου να αισθανθούν καλύτερα για τους εαυτούς τους. Θέλουν κάποιον για να γιορτάσουν μαζί του τις επιτυχίες και για να τις στηρίξει και να τις ενθαρρύνει στις αποτυχίες.

7.Δεν ζηλεύουν εύκολα
Η εμπιστοσύνη είναι πολύ σημαντική για μια δυνατή γυναίκα, γιατί δεν είναι κάτι που χαρίζει δεξιά και αριστερά. Πρέπει να κερδηθεί στο πέρασμα του χρόνου, και ακόμα και τότε ίσως αποφασίσει ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο. Οπότε αν έχεις την εμπιστοσύνη της, μην κάνεις κάτι και την χάσεις, γιατί δεν θα σου δοθεί αυτό το προνόμιο ξανά.

Εάν σε εμπιστεύεται, τότε δεν θα ανησυχεί για τους φίλους με τους οποίους βγαίνεις ή που πηγαίνεις μετά τη δουλειά. Δεν ζηλεύει τους άλλους ανθρώπους με τους οποίους περνάς χρόνο μαζί, γιατί σου έχει δώσει την καρδιά της και ξέρει ότι θα την προστατέψεις ότι και να συμβεί.

8.Οι δυνατές γυναίκες δεν ψάχνουν για κάποιον τυχαίο
Δεν θέλουν κάποιον απλά να τις κρατάει ζεστές το χειμώνα. Θέλουν κάποιον για όλες τις εποχές. Κάποιος που θα αντέξει όλες τις καταιγίδες και σε όλες τις καιρικές συνθήκες μαζί τους. Οι δυνατές γυναίκες ψάχνουν για σοβαρή σχέση πιο συχνά από τις υπόλοιπες, επειδή δεν θέλουν απλά κάποιον για να αγαπούν. Ψάχνουν για έναν σύντροφο να τις συμπληρώσει. Θέλουν μια αδελφή ψυχή και τίποτα λιγότερο.

9.Τρέχουν μακριά από την αρνητικότητα
Οπότε μην περιμένετε να την ανεχτεί σε μεγάλες δόσεις μέσα στη σχέση. Μια δυνατή γυναίκα έλκεται από ένα θετικό άτομο, επειδή έχει περάσει πολλά στη ζωή της και δεν θέλει κάποιον που θα την τραβήξει πίσω στο έδαφος.

Έχει ανθίσει πια σε ένα όμορφο λουλούδι και ξέρει ότι για να συνεχίσει να αναπτύσσεται χρειάζεται ήλιο, οπότε τρέχει μακριά από το σκοτάδι, όπως και όποτε μπορεί. Θα πολεμήσει τα προβλήματα μαζί σου, αλλά δεν θα ανεχτεί τα συνεχή παράπονα και την τοξική συμπεριφορά.

10.Έχουν τους δικούς τους στόχους και όνειρα
Μια δυνατή γυναίκα δεν χρειάζεται έναν άνδρα ή μια γυναίκα για να φέρει το ψωμί στο σπίτι ή για να της δώσει κατεύθυνση στη ζωή της. Ξέρει που πηγαίνει και πως θα φτάσει εκεί και μόνο το τέλος του κόσμου θα μπορούσε να την σταματήσει.

Θέλει να έχεις και εσύ τη ζωή σου, ώστε ο καθένας σας να έχει πράγματα για να ασχολείται, ενώ θα μπορείτε να ανεβάζετε ψυχολογικά ο ένας τον άλλον. Όπως εκείνη ζει μια συγκροτημένη ζωή, αναζητά μόνο κάποιον που έχει επίσης ξεκάθαρους στόχους και κατεύθυνση.

Μερικά συμπεράσματα
Οι δυνατές γυναίκες δίνουν σε αυτό τον κόσμο ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το τι μπορούμε να γίνουμε, εάν πασχίζουμε να εκμεταλλευτούμε όλες μας τις δυνατότητες. Αυτές οι γυναίκες δεν εγκατέλειψαν ποτέ παρά τα αμέτρητα εμπόδια μπροστά τους και εμείς δεν θα είμασταν εδώ αν δεν υπήρχαν εκείνες.

Σε μια σχέση μια δυνατή γυναίκα ξέρει πώς να κρατά την ισορροπία ανάμεσα στην άγρια φύση της, τη χάρη και την σοφία, προκειμένου να αποφύγει να πάρει τον ολοκληρωτικό έλεγχο της σχέσης. Μπορεί στην αρχή να είναι υπερβολικά δυναμική, αλλά θα σε αφήσει στη συνέχεια να πάρεις τα ηνία μόλις αρχίσει να σε γνωρίζει.

Το να είσαι σε σχέση με αυτόν τον τύπο γυναίκας είναι πραγματικά προνόμιο, που δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Μια δυνατή γυναίκα μπορεί να οδηγήσει τη σχέση σε νέα ύψη και να σου δείξει πόσο πραγματικά εκπληκτική μπορεί να είναι η αγάπη.

https://www.omorfizoi.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!