Γιατί σε τραβάνε αυτοί που το παίζουν cool; Η επιστήμη έχει την απάντηση

Advertisement

Σήμερα θα μιλήσουμε για το γνωστό φαινόμενο του “μου αρέσει αυτός που δεν μπορώ να έχω”. Αυτός που δεν μου δίνει σημασία. Αυτός που το παίζει πολύ δύσκολος. Αναρωτιέσαι εσύ, λοιπόν, γιατί να σου αρέσει ένας άνθρωπος που δεν μπορείς να έχεις. Η απάντηση είναι ακριβώς γιατί δεν μπορείς να τον έχεις.

Όταν κάτι δεν μπορούμε να το έχουμε, ξαφνικά γίνεται ακαταμάχητο. Έχει ένα βαθμό δυσκολίας και αυτό μας κάνει να θέλουμε να το καταφέρουμε.
Ευτυχώς όμως υπάρχει εξήγηση για όλο αυτό και η επιστήμη μπορεί να βοηθήσει. Έγινε μία έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Harvard των Η.Π.Α. που επιβεβαίωσε πως οι γυναίκες προσελκύονταν περισσότερο από τους άνδρες των οποίων το επίπεδο ενδιαφέροντος για εκείνες ήταν ασαφές.

Η εξήγηση που έδωσαν οι επιστήμονες για αυτό το φαινόμενο είναι πως έχει να κάνει με την απόλαυση της αβεβαιότητας. Μας αρέσει το άγνωστο επειδή μας επιτρέπει να κάνουμε διάφορα σενάρια με το μυαλό μας. Επί της ουσίας δεν ξέρουμε πως θα ήταν αν και εφόσον επιτέλους ξεκινούσε κάτι. Αλλά στο μυαλό μας μπορούμε να έχουμε δημιουργήσει την τέλεια σχέση. Επίσης όλο λάθος!

Σκέψου ένα απλό παράδειγμα. Κάνεις δίαιτα εδώ και ένα μήνα και τα έχεις καταφέρει πολύ καλά έως τώρα. Σε καλούν οι φίλες σου για Κυριακάτικο brunch και επειδή δεν είσαι αντικοινωνική θα πας. Και βλέπεις γύρω σου τα λαχταριστά pancakes με σοκολάτα και φράουλες. Αρχίζουν και τρέχουν τα σάλια σου. Σου μιλάνε οι φίλες σου αλλά δεν μπορείς να τις κοιτάξεις στα μάτια γιατί στην πραγματικότητα το μόνο που μπορείς να δεις είναι τα pancakes. Όμως παρά τις δυσκολίες μένεις δυνατή και κάνεις υπομονή. Πας σπίτι και το μόνο που μπορείς να σκεφτείς είναι τα pancakes. Αν μπορούσες να τα φας, δεν θα είχες ταλαιπωρηθεί τόσο. Επειδή δεν μπορούσες, τα pancakes σου έχουν γίνει έμμονη ιδέα.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους άντρες. Βλέπουμε κάποιον, έχει τα χαρακτηριστικά που μας αρέσουν και αρχίζουμε εμείς να κάνουμε σενάρια με το μυαλό μας. Έλα όμως που αυτός τίποτα, στον κόσμο του. Μας δίνει ελάχιστη σημασία. Άντε ας πούμε ότι κάνει και follow back. Όλα με το ζόρι και όλα με την πίεση. Κάπου εκεί αυτός ο τύπος κατάφερε να γίνει ακαταμάχητος χωρίς να έχει κάνει απολύτως τίποτα. Όλο λάθος!
Τι κρατάμε λοιπόν; Όταν νιώθεις πως σε τραβάει κάποιος ξανά σκέψου το. Δεν είναι απαραίτητο πως οφείλεται στο ότι πιστεύεις πως θα ταιριάζετε. Είναι κάτι καινούριο, κάτι συναρπαστικό το οποίο όμως μπορεί να μην βγει πουθενά. Και οι πιθανότητες είναι πως αν κάτι γίνει, μετά από λίγο καιρό θα το ξανά σκεφτείς και θα αναρωτηθείς γιατί ασχολήθηκες.

https://www.savoirville.gr/

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!