ΑΦΟΣΙΩΣΗ. Τόσο ωραία ηχεί η λέξη, αυτή στα αυτιά και στην ψυχή του ανθρώπου .Η σημασία της σπουδαία .Στην εποχή μας σχεδόν, ανύπαρκτη .Μια λέξη που κρύβει μέσα της κάμποσες ακόμα ,με δυνατά ,εις βάθος ,νοήματα και όλα στον υπέρτατο βαθμό τους.

Advertisement

Αλήθεια,φροντίδα,πίστη,εμπιστοσύνη,ανθρωπιά,κατανόηση,ειλικρίνεια,αγάπη.Ερχόμαστε στην άμεσα συνυφασμένη έννοια της αφοσίωσης την αγάπη ,σύμφωνα με τον Αριστοτέλη το θέμα της αγάπης έχει αναφερθεί στη Ρητορική του ως εξής :ας τεθεί σαν βάση ότι αγάπη σημαίνει το να επιθυμεί κανείς για κάποιον όσα νομίζει καλά ,για εκείνον και όχι για τον εαυτό του και να ενεργεί όσο μπορεί για να τα αποκτήσει εκείνος !

Έτσι λοιπόν η αλήθεια και η αγάπη του καθενός ,προκύπτει από την αφοσίωση σ’ έναν άνθρωπο ,που επιλέγει ο καθένας να έχει στο πλάι του.

Κοιτώντας τον στα μάτια καταλαβαίνεις τη δύναμη της παρουσίας του ,το είμαι εδώ για σένα περισσότερο από σένα ,τη στοργικότητα θα έλεγε κανείς .Το πραγματικό σ’αγαπάω χωρίς ενδοιασμούς ,χωρίς περιστροφές .

Μήν χάσετε:

Η αφοσίωση ,ωστόσο αποτελεί επιλογή και στα δικά μου μάτια η αφοσίωση είναι η απόλυτη ευτυχία ,γιατί μένει για μια ολόκληρη ζωή .Αν μπορούσαμε λοιπόν να την χαρακτηρίσουμε ως επιλογή ,δεν θα την άρπαζαν πολλοί ,διότι ζούμε στην εποχή των ευκαιριακών σχέσεων ,στην εποχή των υποχθόνιων ανθρώπων ,στην εποχή του ψέματος ,του φαίνεσθαι ,της εικόνας .

Τη συναντάς δύσκολα και δυσκολότερα την επιλέγεις .Όταν όμως έρθει η στιγμή που θα τη συναισθανθείς και κατά συνέπεια την κάνεις δική σου ,τότε ,ίσως καταλάβεις πραγματικά αυτό που και ετυμολογικά το ρήμα αφοσιωθώ ερμηνεύει ,την προσήλωση ,η οποία έχει τόση δύναμη ,που δεν μπορεί κανείς ,τίποτα και για κανένα σκοπό να την απομυθοποιήσει .

Όπως έλεγε και η Γαλλίδα φιλόσοφος Σιμόν Βείλ: η υπέρτατη έκσταση είναι η πλήρης προσήλωση .Εν κατακλείδι να θυμάσαι ότι η αφοσίωση δεν απομυθοποιείται ,είναι δύναμη,είναι ευτυχία και χρειάζονται κότσια να αφοσιωθείς στον άνθρωπο και δη στις ανθρώπινες σχέσεις.

ΜΑΡΙΑ ΜΩΥΣΙΑΔΗ – http://healingeffect.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!