Μια σοφή λαϊκή παροιμία λέει «να είσαι πάντα ευγνώμων για αυτά που έχεις , γιατί μπορεί να έρθει μια στιγμή που μπορεί να τα χάσεις». Η ζωή είναι απρόβλεπτη. Ευτυχία και δυστυχία εναλλάσσονται αρκετές φορές, χωρίς ούτε εμείς οι ίδιοι να το καταλαβαίνουμε . Αρκεί μια στιγμή για να βρεις τον δρόμο για την ευτυχία αλλά και μία για να χάσεις το αντικείμενο της χαράς σου.

Advertisement

Η ζωή είναι όμορφη αλλά ταυτόχρονα και τόσο παράξενη . Ο έρωτας, ως έκφανση της ζωής, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση .
Είναι σημαντικό στον έρωτα να εξωτερικεύουμε αυτό που νιώθουμε. Η πηγή της χαράς μας είναι το άλλο πρόσωπο και πρέπει να το δείχνουμε με κάθε τρόπο. Ένα τηλεφώνημα , ένα μήνυμα, μια γλυκιά κουβέντα είναι πράγματα που δείχνουν ενδιαφέρον και παράλληλα γεμίζουν χαρά και αισιοδοξία το έτερον ήμισυ . Συνήθως αυτά συνοδεύουν την αρχή της σχέσης όπου ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος και έχουμε την ανάγκη εξωτερίκευσης των συναισθημάτων μας.

Τι γίνεται όμως, όταν η σχέση περάσει το πρώτο στάδιο και γίνει, υποτίθεται, πιο ώριμη και ουσιαστική; Σταματούν τα γλυκόλογα , τα μηνύματα ή δεν λέμε σ αγαπώ πια ; Πόσες φορές , έχουμε παρατηρήσει σχέσεις που ενώ στην αρχή όλα είναι τέλεια , ο ένας από τους δύο στην συνέχεια ¨τραβά χειρόφρενο¨ , επαναπαύεται στις δάφνες του και τα περιμένει όλα από τον άλλο . Γιατί γίνεται αυτό; Πολλές φορές οι άνθρωποι έχουμε την τάση να χαρακτηρίζουμε δεδομένο κάτι που έχουμε και δεν το διεκδικούμε πια. Μερικοί άνθρωποι νομίζουν ότι η διεκδίκηση είναι μόνο για το ξεκίνημα της σχέσης και μετά κατά κάποιον τρόπο ¨δένουν το γάιδαρό τους¨ . Αυτό επιτείνεται, στην περίπτωση που ο ένας από τους δύο συντρόφους δεν έχει σταματήσει να διεκδικεί και συνεχίζει και προσπαθεί για το καλύτερο .

Όταν όμως κάποιος παλεύει μόνος του είναι σίγουρο ότι θα χάσει, ¨θα αδειάσει¨ συναισθηματικά και στο τέλος απλά θα πάψει και αυτός να προσπαθεί !
Ποιό το επακόλουθο της παραίτησης του «φιλότιμου» συντρόφου; Η σχέση μπορεί να λήξει ή να δοκιμαστεί σκληρά . Η παραίτηση του ¨δεδομένου¨ πέφτει σαν ¨κεραυνός εν αιθρία¨ στον άλλο σύντροφο .

Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει την ατάκα « μα εμείς καλά τα πηγαίναμε , πώς άλλαξε έτσι ξαφνικά;» . Δεν είναι όμως, καθόλου ¨ξαφνικά¨ . Έχουν γίνει πολλές προειδοποιήσεις-παράπονα για αλλαγή συμπεριφοράς , πριν από αυτό το¨ ξαφνικά¨. Είναι γεγονός ότι σαν άνθρωποι, έχουμε την τάση να αγνοούμε τον ενδεχόμενο κίνδυνο, ενώ μας πιάνει πανικός όταν αυτός μας χτυπήσει την πόρτα . Άλλα όταν μας χτυπήσει την πόρτα ο κίνδυνος, είναι ,τις περισσότερες φορές, αργά, καθώς έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια από την άλλη πλευρά! «Σου έλεγα χανόμαστε, δεν το καταλαβαίνεις; και εσύ μου έλεγες καλά , καλά» έλεγε το γνωστό άσμα του Μητροπάνου.

Γι αυτό, αγαπήστε , φωνάξτε , δείξτε , νιώστε , διεκδικήστε το άλλο σας μισό ! Μην πάψετε ποτέ να παλεύετε για ότι αγαπάτε ! Για να μην γίνει αυτό το ωραίο που έχετε, αυτό το ωραίο που είχατε !

ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΘΑΤΟΣ – https://www.healingeffect.gr/

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!