Σάββατο βράδυ, βάλτε ένα ποτήρι κρασί και ελάτε να συζητήσουμε ένα θέμα μας αγαπημένο και, ταυτόχρονα, γεμάτο μυστήριο, τους άντρες. Και για να σας βάλω στο πνεύμα της ιστορίας, χθες (και προχθές, και μη σας πω όλη την εβδομάδα που μας πέρασε) παρηγορούσα μία φίλη μου που, εντελώς ξαφνικά, ο επί χρόνια σύντροφός της την παράτησε (ναι, όπως φαντάζεστε και όπως γίνεται συνήθως, χωρίς προφανή λόγο, χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς πειστικές εξηγήσεις). Η φίλη μου; Στα πατώματα, παρότι είναι ένας από τους πιο δυναμικούς, όμορφους και με αυτοπεποίθηση ανθρώπους που ξέρω. Και, όμως, αυτός ο τόσο ξεχωριστός άνθρωπος όλη την εβδομάδα μου έλεγε ότι έχει σκοπό να τρέξει πίσω του, να τον παρακαλέσει, να προσπαθήσει να καταλάβει, να κάνει όποιον συμβιβασμό της ζητηθεί…

Advertisement

Μέγα λάθος!! Γιατί;

Γιατί αυτή είναι μία λύση απελπισίας και έλλειψης αξιοπρέπειας, που το μόνο αποτέλεσμα που έχει είναι να πέφτει η γυναίκα όλο και περισσότερο στα μάτια ενός άντρα, να θεωρείται δεδομένη, ανασφαλής και “γυναικούλα”, χωρίς δικής της ζωή, χωρίς την αποφασιστικότητα, τον δυναμισμό και την αυτοπεποίθηση να συνεχίσει μόνη της, χωρίς την παρουσία κάποιου που -στο τέλος της ημέρας- την απαρνήθηκε.

Η λύση που της πρότεινα; Μα, εννοείται να τον αγνοήσει επιδεικτικά και να συνεχίσει τη ζωή της!

Η ιστορία έχει δείξει ότι είναι ο μόνος τρόπος για να κάνετε έναν άντρα να συνειδητοποιήσει ότι έκανε λάθος και, ακόμη και αν αυτό δεν συμβεί, να νιώθετε ότι έχετε συμπεριφερθεί με αξιοπρέπεια και να διατηρήσετε την αυτοεκτίμησή σας. Και παρότι άκομψα αποφθέγματα του τύπου “οι άντρες είναι σαν τα γραμματόσημα, όσο τους φτύνεις τόσο κολλάνε” δεν μου αρέσουν καθόλου, και θεωρώ ότι υποτιμούν βαθιά τις ανθρώπινες σχέσεις, η αλήθεια είναι ότι σε όλες μας έχει συμβεί έστω μια φορά στη ζωή μας όσο κυνηγάμε έναν άντρα αυτός να φεύγει όλο και πιο μακριά και, τελικά, να διαπιστώνουμε, ότι μόνο όταν σταματήσαμε να είμαστε τόσο επίμονες αυτός ανταποκρίθηκε. Σε όλες μας, επίσης, έχει συμβεί να σταματήσουμε να αφιερώνουμε το 100% του χρόνου, της ενέργειας και του εαυτού μας σε έναν άντρα ο οποίος δείχνει ότι δεν το εκτιμά και, ξαφνικά τότε, και μόνο τότε, να επιστρέφει γονυπετής.

Γιατί οι άντρες επιστρέφουν όταν εμείς δεν ενδιαφερόμαστε πια ή όταν βλέπουν ότι έχουμε προχωρήσει τη ζωή μας, όταν συνήθως είναι πια πολύ αργά;

Μήν χάσετε:

Οι άντρες θέλουν να είναι κυνηγοί

Είμαι σίγουρη ότι το έχετε ακούσει πολλές φορές, είναι όμως αλήθεια. Είναι καταγεγραμμένο στο DNA των αντρών ότι πρέπει να νιώθουν ότι παλεύουν και προσπαθούν για να αποκτήσουν κάτι αξίας, κάτι που έχει σημασία, κάτι που άλλοι άντρες γύρω τους θέλουν να αποκτήσουν αλλά μόνο οι ίδιοι το καταφέρνουν. Αγνοήστε αυτόν που σας παράτησε, αυτόν που δεν ανταποκρίνεται, ανεβάστε την προσωπική σας αξία, διασφαλίστε ότι αυτή είναι επίσης αντιληπτή και από τους γύρω σας, και να είστε σίγουρες ότι και αυτός που σας ενδιαφέρει αργά ή γρήγορα θα το προσέξει.

Μην είστε πάντα διαθέσιμη, μην σκέφτεστε για αυτόν πριν από αυτόν, μην κάνετε τα πάντα εύκολα και υποτακτικά. Αφήστε τον να σκεφτεί, να προβληματιστεί για εσάς, τι σας χαροποιεί, τι σας ικανοποιεί, πως θα σας προσεγγίσει, πως θα αποκτήσει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά σας. Μόνο έτσι θα νιώσει ότι παλεύει για κάτι σημαντικό, κάτι που πρέπει να διεκδικήσει, κάτι που έχει αξία και πρέπει να αποκτήσει.

Οι άντρες θέλουν χώρο

Και εδώ που τα λέμε, όλοι οι άνθρωποι θέλουν χώρο. Αν είστε πιεστική, αν δείχνετε ότι δεν έχετε ζωή πέρα από αυτόν, ότι ο ίδιος ορίζει την καθημερινότητα και τη διάθεσή σας, τότε απλά αυτοπροσδιορίζεστε ως μια γυναίκα χωρίς προσωπικότητα, χωρίς ενδιαφέροντα, μια γυναίκα που ψάχνει να αποκτήσει ζωή μέσα από τη ζωή του άλλου. Και αυτό, από μόνο του, πνίγει. Οι άντρες έχουν την ικανότητα, αργά ή γρήγορα, να καταλαβαίνουν αυτού του είδους τις γυναίκες και να φεύγουν μακριά, αναζητώντας τύπους γυναικών πιο ανεξάρτητες, πιο αυτόνομες, πιο συναρπαστικές. Αγνοώντας έναν άντρα που σε απέρριψε ή που δεν ανταποκρίθηκε στα συναισθήματά σου, του δηλώνεις ευθαρσώς ότι η ζωή για εσένα συνεχίζεται εκεί έξω, μακριά και πέρα από αυτόν, και αυτό από μόνο του τον βάζει να συνειδητοποιήσει τι χάνει και ανεβάζει την εκτίμησή του στο πρόσωπό σου.

Οι άντρες δεν θέλουν να χάνουν

Είναι κυνηγοί, είναι ανταγωνιστικοί, και σίγουρα δεν θέλουν να βλέπουν ότι υπολείπονται σε σχέση με τον ανταγωνισμό (όπου ανταγωνισμός όλοι οι υπόλοιποι άντρες που σας φλερτάρουν και σας επιθυμούν διακαώς). Αν εσείς μείνετε κολλημένη και, παρά την απόρριψη, συνεχίσετε με τα λόγια και τη συμπεριφορά σας να δείχνετε ότι δεν έχετε προχωρήσει μετά από αυτόν, τότε το μόνο που καταφέρνετε είναι να του τονώνετε τον εγωισμό. Αν όμως του δείξετε, ότι έπαιξε και έχασε, ότι έχετε προχωρήσει τη ζωή σας, ότι υπάρχουν και άλλοι άντρες ικανοί -ίσως και περισσότερο- να διεκδικήσουν και να κατακτήσουν την καρδιά σας, τότε θα ξανασκεφτεί τι άφησε, τι έχασε, τι του πήραν οι άλλοι.

Πάνω από όλα, όμως, σημασία έχει αν εσείς είστε διατεθειμένη να δεχθείτε πίσω έναν άντρα που σας πλήγωσε, σας αγνόησε, σας μείωσε, σας γέμισε άσχημα και τοξικά συναισθήματα. Εσείς πρέπει να αποφασίσετε αν θα δώσετε μία δεύτερη ευκαιρία σε κάποιον που δεν αξιοποίησε την πρώτη που απλόχερα του δώσατε. Στρέφοντας την προσοχή σας στον εαυτό σας, στη ζωή σας, σε αυτά που εσείς θέλετε και σας κάνουν ευτυχισμένη, αγνοώντας τον, έχετε μεγάλες πιθανότητες να τον κάνετε να γυρίσει, να μετανιώσει, να καταλάβει την αξία σας. Μην ξεχνάτε, όμως, το εξής : αν γυρίσει, γύρισε, αλλιώς που ξέρετε; Μπορεί να είστε και καλύτερα χωρίς αυτόν!

https://psychologik-faros.blogspot.com/

 

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!