Οι ύποπτες κινήσεις που μπορεί να κάνει όταν δεν είναι απόλυτα ειλικρινής μαζί σου.

Advertisement

Χωρίς εμπιστοσύνη δεν μπορείς να πας πουθενά σε μία σχέση. Ο σύντροφός σου πρέπει να είναι αυτός που σε κάνει να νιώθεις ασφάλεια, ο άνθρωπος που ξέρεις ότι είναι ειλικρινής μαζί σου και αυτός στον οποίο μπορείς να βασιστείς για ό,τι φέρει η ζωή. Ωστόσο, κάποιες φορές τα πράγματα περιπλέκονται.

Ξαφνικά, νιώθεις ότι έχεις κάποιες αμφιβολίες για τον σύντροφό σου. Έχεις αυτήν την αίσθηση που πολλές φορές δεν μπορείς ακριβώς να εξηγήσεις και σου λέει ότι κάτι δεν πάει καλά. Ίσως αυτή να είναι μία ανασφάλεια που για κάποιον λόγο σου δημιουργήθηκε και να μη σημαίνει τίποτα περαιτέρω, αλλά ίσως να πρόκειται για την περίπτωση που δεν βγάζεις απλά πράγματα για το μυαλό σου.

Πώς θα το διερευνήσεις; Οι ειδικοί Tracy K. Ross και Barbara Winter μίλησαν στο Bustle επί του θέματος.

Οι 7 συνηθισμένες κινήσεις του που δείχνουν ότι μπορεί και να σου κρύβει κάτι

#1 Είναι πολύ γενικός για το πού πηγαίνει.

Σαφώς και δεν μπορείς -ούτε και πρέπει- να καταγράφεις τι κάνει ο σύντροφός σου ανά πάσα στιγμή. Μπορεί, για παράδειγμα, εσύ να μην έχεις τελειώσει ακόμη τη δουλειά και εκείνος όντας σπίτι να αποφασίσει να πεταχτεί για έναν καφέ στη γωνία με έναν φίλο του. Δεν έγινε και κάτι αν δεν το μάθεις το δευτερόλεπτο που κανονίζεται.

Όμως, αν αρχίζει και βγαίνει και αποφεύγει να σου πει πού πηγαίνει και με ποιους, αυτό είναι αρκετά ύποπτο. Ειδικά όταν τον ρωτάς και απαντά με γενικολογίες.

#2 Σου λέει υπερβολικές λεπτομέρειες.

Στην αντίθετη πλευρά, όταν εσύ κάνεις μία πολύ απλή ερώτηση ενδιαφέροντος σχετικά με το πώς πέρασε και ποιοι ήταν στην παρέα και ξαφνικά παίρνεις μία απάντηση «κατεβατό» με υπερβολικές λεπτομέρειες, ίσως και αυτό να δείχνει κάτι.

«Αν ρωτάς ‘Πού πήγες για φαγητό και ποιος ήρθε;’, μπορεί να πάρεις μία μεγάλη εξήγηση που μοιάζει ύποπτή, γιατί συχνά η κάλυψη είναι χειρότερη από το έγκλημα», λέει η Ross.

Μήν χάσετε:

#3 Δεν αφήνει το κινητό του από τα μάτια του.

Μπορεί το κινητό να έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, αλλά, όταν δεν πάει ούτε στην τουαλέτα χωρίς αυτό, υπάρχει πρόβλημα. Αν έχει βάλει χίλιους τρόπους προστασίας -κωδικούς, αποτυπώματα, αναγνώριση προσώπου-, τους οποίους εσύ δεν ξέρεις και κάνει τα πάντα για να μη μάθεις, οι πιθανότητες θέλουν να υπάρχει κάτι μέσα που προσπαθεί να κρατήσει μακριά σου.

#4 Αποφεύγει να περνάει χρόνο μαζί σου.

Όταν ο σύντροφός σου αποφεύγει να περνάει χρόνο μαζί σου, τότε κάτι συμβαίνει. Από το πιο μικρό, ότι μπορεί απλώς να περνάει μία φάση που έχει κλειστεί περισσότερο στον εαυτό του, μέχρι το ότι για αυτόν η σχέση σας έχει πάρει μία πιο αρνητική τροπή και όσο λιγότερο χρόνο περνάτε μαζί τόσο πιο δύσκολο είναι να του ξεφύγει κάτι.

#5 Είναι ασυνήθιστα περισσότερο απασχολημένος με τη δουλειά του.

Περισσότεροι λόγοι να μείνει μέχρι αργά στο γραφείο, επαγγελματικά meetings που εμφανίζονται χωρίς σταματημό, ταξίδια. Εκτός κι αν πήρε προαγωγή ή αν προέκυψε κάτι έκτακτο, όλα αυτά μπορούν να αποτελέσουν καλές αφορμές για να έχει λιγότερο χρόνο να περάσει μαζί σου.

#6 Συνέχεια φταις εσύ για όλα.

Αν τώρα εσύ αποφασίζεις να μιλήσεις στον σύντροφό σου για τις ανασφάλειές σου -και πολύ καλά κάνεις γιατί η επικοινωνία είναι το Α και το Ω σε μία σχέση- και εκείνος ρίχνει μονίμως το φταίξιμο σε εσένα που νιώθεις έτσι, δεν είναι καλό σημάδι.

«Το Gaslighting — μια ιδιαίτερα επιθετική διαδικασία που αναγκάζει τον αποδέκτη των πληροφοριών να αμφισβητήσει τον εαυτό του και την πραγματικότητά του — περιλαμβάνει πράγματα όπως ‘Όχι, αυτό δεν συνέβη ποτέ’ ή κυκλικές ανόητες εξηγήσεις σε ερωτήσεις», είπε η ειδικός Barbara Winter στο Μέσο.

#7 Αλλάζει η σεξουαλική σας ζωή.

Το σεξ είναι ένα από τα πιο προσωπικά κομμάτια της σχέσης σας, οπότε εδώ επίσης θα παρατηρήσεις διαφορές. Αν ο σύντροφός σου αποφεύγει το σεξ ή αν νιώθεις ότι χρειάζεται προσπάθεια για να μπει στη διαδικασία να το κάνει, μπορεί να σημαίνει ότι αποφεύγει να το να έρθετε κοντά με αυτόν τον τρόπο.

Σε κάθε περίπτωση, είτε παρατηρείς ένα από τα παραπάνω σημάδια είτε σε προβληματίζει κάτι που δεν αναφέρεται στη λίστα, αυτό που πρέπει πρώτα απ’ όλα να κάνεις είναι να μιλήσεις με τον σύντροφό σου. Από τη συζήτηση /ή τις συζητήσεις που θα κάνετε θα καταλάβεις πολλά με το αν θελήσει και μπορέσει να εξηγήσει τα όσα παρατηρείς ή νιώθεις, ή αν θα κάνει τα πράγματα χειρότερα.

https://www.queen.gr/

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!