Η διαίσθησή σου σε προειδοποιεί ότι «δεν πας καλά»

Advertisement

Όταν έχεις ανοιχτές «τις εσωτερικές σου κεραίες», τότε και η διαίσθησή σου είναι πάντα εκεί για να σου στείλει μηνύματα και ενδείξεις, με τη βοήθεια των οποίων μπορείς να κινηθείς στη σωστή κατεύθυνση. Και σωστή είναι αυτή η κατεύθυνση που είναι πραγματικά ευθυγραμμισμένη με την ψυχή σου. Δεν είναι θέμα καλού ή κακού, είναι απλώς η κατεύθυνση προς την οποία θέλει και πρέπει να πάει η ψυχή σου.

Για να μάθεις να ακούς αυτήν την ήσυχη φωνή χρειάζεσαι χρόνο και εξάσκηση. Όταν μάθεις να την ακούς, θα καθοδηγείσαι πάντα και θα ξέρεις ποια είναι η σωστή απόφαση για σένα. Όσο περισσότερο μαθαίνεις να ηρεμείς τη «φλυαρία» μέσα στο κεφάλι σου, τόσο πιο εύκολο θα γίνει.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει κανένα εργαλείο μεγαλύτερο ή πιο ισχυρό από τη διαίσθησή σου. Όλοι έχουμε αυτό το όπλο. Απλά πρέπει να εξοικειωθούμε με τη χρήση του.

Παρόλο που μπορείς να κάνεις ασκήσεις για να ενισχύσεις τη διαίσθησή σου, μερικές φορές το πιο δύσκολο πράγμα είναι προσδιορίσεις τη διαφορά μεταξύ της διαισθητικής φωνής σου και της φωνής του εγώ σου. Οι περισσότεροι έχουμε ένα πολύ ζωντανό και ισχυρό μυαλό που εργάζεται συνεχώς και δίνει τη γνώμη του, κάτι που μερικές φορές μπορεί να μας εμποδίσει να κατανοήσουμε με ακρίβεια τη διαίσθησή μας.

Για να σε βοηθήσουμε σε αυτήν τη διαδικασία ακολουθούν τέσσερα κοινά προειδοποιητικά σημάδια που στέλνει η διαίσθησή σου για να σε καθοδηγήσει στην σωστή κατεύθυνση. Αν συναντήσεις κάποιο από αυτά, το μήνυμα είναι ένα: σταμάτα και άκου! Και ας ελπίσουμε ότι αυτά τα προειδοποιητικά σημάδια θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις πώς σε καθοδηγεί και πώς σε προστατεύει η διαίσθησή σου, η οποία είναι πραγματικά η μεγαλύτερη υπερδύναμή σου.

Αυτά είναι τα 4 σημάδια που πρέπει να προσέξεις:

1. Αναποφασιστικότητα

Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να αποφασίσεις αν θέλεις να πας αριστερά ή δεξιά, ή να διαλέξεις ένα φαγητό από έναν κατάλογο ή αν θα αντιδράσεις σε κάτι που σε ενοχλεί αντί να το αφήσεις να περάσει. Το να παίρνεις αποφάσεις, μικρές ή μεγάλες, είναι κάτι στο οποίο μπορεί να βοηθήσει η διαίσθησή σου. Αν διαπιστώσεις ότι κάνεις κύκλους ξανά και ξανά και δεν μπορείς να αποφασίσεις αν θα κάνεις κάτι ή γενικά δυσκολεύεσαι να πάρεις μια απόφαση, πιθανότατα έχεις πειστεί ότι είναι η διαίσθησή σου που μιλάει, την οποία καλά θα κάνεις να ακούσεις!

Συχνά, όταν δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις ή νιώθεις αντίσταση στη λήψη μιας απόφασης, θα μπορούσε να είναι ένας προάγγελος της διαίσθησής σου ότι δεν έχεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι ή ότι κάτι δεν πάει καλά.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να σταματήσεις, να πάρεις βαθιές ανάσες και να περιμένεις. Μπορείς επίσης να αναζητήσεις ένα σημάδι ή να κάνεις διαλογισμό που θα σε βοηθήσει να δεις τα πράγματα πιο καθαρά.

Αν δεν μπορείς να περιμένεις, ακολούθησε την επιλογή που φαίνεται η καλύτερη. Η διαίσθησή μας δεν σέβεται πάντα τους κανόνες της λογικής. Οπότε, μερικές φορές πρέπει να μάθεις να εμπιστεύεσαι τα συναισθήματά σου.

Μήν χάσετε:

2. Αναζητάς την έγκριση των άλλων

Παρόλο που είναι φυσικό να ρωτάς κάποιον για την άποψή του ή το να θέλεις την έγκρισή του, εάν ρωτάς τους πάντες, θα μπορούσε να αποτελεί ένα σημάδι. Όταν διαπιστώνεις ότι ζητάς τη γνώμη όλων, τις περισσότερες φορές πιθανότατα αναζητάς την αναγνώριση ή την επικύρωση από τους άλλους ή αγνοείς αυτό που ήδη ξέρεις βαθιά μέσα σου ότι είναι αληθινό.

Όταν η διαίσθησή σου στέλνει ένα μήνυμα που είναι δύσκολο να καταλάβεις, μπορεί μερικές φορές να είναι δελεαστικό να αναζητήσεις απόψεις και συμβουλές από άλλους ανθρώπους για να παρηγορηθείς ή να επικυρώσεις κάτι το οποίο γνωρίζεις ήδη. Αν πιάσεις τον εαυτό σου να αναζητά τη συμβουλή και την έγκριση όλων γύρω σου, σταμάτα και έλεγξε τον εαυτό σου. Συνδέσου με την εσωτερική σου φωνή και μη φοβάσαι να ακούσεις την αλήθεια. Θυμήσου, η ζωή είναι δική σου και μόνο εσύ ξέρεις τι είναι το καλύτερο για σένα.

3. Νιώθεις εξάντληση και δεν έχεις κίνητρα

Το να αισθάνεσαι εξαντλημένος/η ή χωρίς κίνητρα είναι ένα άλλο προειδοποιητικό σημάδι της διαίσθησής σου. Ίσως παρατηρήσεις ότι σου συμβαίνει συνήθως όταν περιτριγυρίζεσαι από λάθος άτομα, αλλά και όταν μπαίνεις σε ένα χώρο ή σε μια συγκεκριμένη κατάσταση.
Αν ποτέ νιώσεις εξάντληση, ειδικά αν αυτό συμβεί ξαφνικά, είναι σίγουρα σημάδι ότι πρέπει να ζητήσεις συμβουλή από τη διαίσθησή σου.

Οπότε, κάνε ένα βήμα πίσω, απομακρύνσου από την κατάσταση ή το πρόσωπο που σε κάνει να νιώθεις έτσι και τα επίπεδα της ενέργειάς σου θα επανέλθουν γρήγορα.

4. Κάτι «δεν σου κολλάει»

Το πιο συνηθισμένο διαισθητικό σημάδι είναι μια γενική αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά. Όταν αισθάνεσαι άσχημα για κάτι ή αν πιστεύεις ότι κάτι δεν πάει καλά, θα μπορούσε σίγουρα να είναι η διαίσθησή σου που προσπαθεί να σε προειδοποιήσει.

Εάν νιώθεις ενοχλημένος/η από κάτι, πάρε μια βαθιά ανάσα και ρώτησε τη διαίσθησή σου να σου πει ποιο είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις. Μερικές φορές το στρες ή το άγχος μπορεί επίσης να σε ενοχλήσει και να σε κάνει να πιστεύεις ότι η κατάσταση είναι χειρότερη από ότι πραγματικά είναι.

Αλλά, αν τα αισθήματα της «δυσπιστίας» σου έρχονται σε σύγκρουση με άλλα προειδοποιητικά σημάδια, όπως η αναποφασιστικότητα ή το αίσθημα κόπωσης ή άγχους, να είσαι πολύ προσεκτικός/ή. Ίσως χρειαστεί να πάρεις μερικές βαθιές αναπνοές ή να διαλογιστείς λίγο για να καθαρίσεις το μυαλό σου και να καταλάβεις τι μπορεί να συμβαίνει.

https://www.astrology.gr/

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!