Ζώδια

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Advertisement

21 Ιανουαρίου – 19 Φεβρουαρίου
Ιδιότητα: Σταθερό
Στοιχείο: Αέρας
Αρχή: Ενεργό
Κυρίαρχος πλανήτης: Ουρανός.

Αντιπροσωπεύει τον ανθρωπισμό, την πρωτοτυπία, την ανεξαρτησία, τον ιδεαλισμό.
Είναι ειλικρινής και αρκετά εκκεντρικός. Ευχάριστος, κοινωνικός, εκκεντρικός, ιδεολόγος, εφευρετικός, καλός φίλος, ρομαντικός, αποφασιστικός, με φανταστική αντίληψη ο Υδροχόος είναι ένας μοναδικός άνθρωπος με τάση στις επιστήμες και αφάνταστα δυνατός, δεν υποκύπτει σε τίποτα και σε κανέναν. Ίσως το πιο ολοκληρωμένο ζώδιο. Σοβαρός και υπεύθυνος θέτει πάντα πρόγραμμα και στόχους για την ζωή του, καλός ομιλητής, ώριμος στην σκέψη και με πολλές εμπειρίες είναι ικανός να ακολουθήσει μια άψογη πολιτική και επαγγελματική σταδιοδρομία. Διαθέτει ασυναγώνιστα ταλέντα και μια εκπληκτική ικανότητα να προσαρμόζεται στις καταστάσεις, να ξεφεύγει από διάφορα λάθη και ενώ όλοι νομίζουν πως έχει χαθεί να εμφανίζεται τόσο ανανεωμένος και δυνατός όσο ποτέ. Προετοιμάζει τον εαυτό του με τρόπο τέτοιο ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει το οτιδήποτε. Θέλει να δείχνει δυνατός και σκληρός αλλά κατά βάθος είναι πολύ ευαίσθητος. Αγαπάει την ελευθέρια και είναι ξεροκέφαλος, πολλές φορές γίνεται επαναστάτης απέναντι σε καθετί, όταν απογοητευτεί από τα όνειρα του γίνεται καταθλιπτικός και απομονώνεται. Ο Υδροχόος ενεργοποιεί τα ταλέντα του όταν ο χρόνος αρχίζει να τον πιέζει ασφυκτικά. Οι υδροχόοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα μάτια και το κυκλοφορικό, είναι άτομα εκτεθειμένα στα τραύματα. Πολλές φορές αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα δόντια και τα νεύρα, ενώ το στρες είναι ο καλύτερος τους φίλος.

Στον Υδροχόο αντιστοιχεί ο μύθος του Γανυμήδη, γιου τον Τρώα και της Καλλιρρόης.
Οι Υδροχόοι είναι οι πιο σύνθετοι ζωδιακοί χαρακτήρες, με άκρως περίεργη συμπεριφορά, που αποτελεί αίνιγμα για τους γύρω τους. Το σύμβολο τους είναι ένας άνδρας (ή άγγελος), που ρίχνει νερό στη γη, με μια υδρία – αλλά θα μπορούσε να είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Ακόμα και οι στενότεροι συγγενείς τους παραδέχονται ότι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τη λογική τους ούτε να προδικάσουν τη συμπεριφορά τους. Πιστεύουν ότι το μόνο αρνητικό στη συμπεριφορά των Υδροχόων είναι η ασυνέπεια τους.
Και αυτό είναι μόνο ένα από τα πολλά παράδοξα των Υδροχόων, που όχι μόνο είναι πολύ έξυπνοι, αλλά πάντα μπορούν να δικαιολογήσουν το καθετί που κάνουν. Η λογική τους ενισχύεται από τη δύναμη της διαίσθησης και γι’ αυτό μερικοί από τους πιο διαπρεπείς διανοούμενους ανήκουν στο ζώδιο αυτό.

Ο Υδροχόος είναι ζώδιο του αέρα και σαν τέτοιο, έχει να κάνει με την πνευματική επικοινωνία: ο ειδικός ρόλος των Υδροχόων είναι να μεταδώσουν τη γνώση για το καλό της ανθρωπότητας – όχι μόνο το υλικό, αλλά και το πνευματικό – ώστε να μπορέσει ο άνθρωπος να αναχθεί σε ανώτατη σφαίρα ύπαρξης.

Η αρχή των Υδροχόων είναι ο ανθρωπισμός. Γι’ αυτούς, δεν υπάρχουν διακρίσεις λόγω φυλής, χρώματος ή δόγματος και ο τυπικός Υδροχόος πιστεύει ότι όλη η ανθρωπότητα πρέπει να έχει ίσα δικαιώματα. Γι’ αυτό, θα τον βρείτε συχνά να συμμετέχει σε οργανώσεις και κινήματα που αγωνίζονται για το καλό του συνόλου. Μάλιστα, οι ιδρυτές τέτοιων κινημάτων συχνά είναι Υδροχόοι. Οι Υδροχόοι με ταλέντο στις τέχνες τις χρησιμοποιούν συνήθως, σαν ένα μέσο για να μεταδώσουν τις ανθρωπιστικές ιδέες τους. Ένα παράδειγμα είναι ο Τσάρλς Ντίκενς, ο οποίος με τα μυθιστορήματα του επέδρασε στην Βικτοριανή Αγγλία υπέρ των φτωχών, περισσότερο από πολλούς άλλους κοινωνικά ευαισθητοποιημένους ανθρώπους της εποχής του.

Αλλά παρότι ο μέσος Υδροχόος, τρέφει τόσο αγαθά αισθήματα για τους ανθρώπους στο σύνολο τους, έχει μυριάδες γνωστούς και πάρα πολλούς φίλους, προσπαθεί με κάθε τρόπο να μην ταυτιστεί απόλυτα με κανέναν απ’ αυτούς, με τους οποίους σχετίζεται. Αυτό, γιατί, πάνω απ’ όλα, οι Υδροχόοι είναι οι μεγαλύτεροι ατομιστές του ζωδιακού κύκλου αισθάνονται την ανάγκη να διαφυλάξουν την προσωπική τους ταυτότητα και ελευθερία, με οποιοδήποτε κόστος: και είναι αυτή τους η ανάγκη που δημιουργεί ένα αδιόρατο, αλλά αδιαπέραστο τοίχο ανάμεσα σ’ αυτούς και τους ανθρώπους που θα προσπαθήσουν να τους πλησιάσουν.

Ο τοίχος αυτός δημιουργείται λόγω της περίεργης συναισθηματικής φύσης των Υδροχόων: έχουν ευγενική, αλλά όχι ζεστή καρδιά. Είναι αδύνατο για έναν Υδροχόο (εκτός αν υπάρχουν άλλες, πολύ δυνατές επιδράσεις στο ωροσκόπιο του) να αισθανθεί φλογερό αισθήματα, ρομαντική έξαρση ή συναισθηματική εξάρτηση από άλλους ανθρώπους, κάτι που είναι χαρακτηριστικό των ζωδίων του νερού. Ούτε μπορεί να βιώσει τα δυνατά συναισθήματα που βιώνουν τα ζώδια της φωτιάς. Αν σχηματιστεί στενός δεσμός μεταξύ ενός Υδροχόου και κάποιου άλλου ανθρώπου, αυτός θα βασίζεται στην πνευματική επικοινωνία.

Περισσότερο αγαπάει ένας Υδροχόος με το μυαλό του, παρά με την καρδιά του. Από μια άποψη, το γεγονός αυτό μπορεί να είναι πολύ καλό για το σύντροφο του Υδροχόου και τα παιδιά του: δεν τον αφήνει να γίνει κτητικός απέναντι σ’ οποιονδήποτε αγαπάει. Δεν θα υπάρξουν κρίσεις ζηλοτυπίας, ούτε θα γίνουν προσπάθειες να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των κοντινών του ανθρώπων. Μάλιστα, ίσως η γυναίκα και τα παιδιά του αμφιβάλλουν για το κατά πόσο ενδιαφέρεται γι’ αυτούς: αυτό, γιατί, δεν συνηθίζουν να εκφράζουν συναισθήματα στοργής. Σ’ αυτό, μοιάζουν με τον Αιγόκερο.

Υπάρχουν, βέβαια, και εξαιρέσεις – ο Τσαρλς Ντίκενς ήταν μια απ’ αυτές. Ήταν (όπως πολλοί στην εποχή του) μελοδραματικά συναισθηματικός μερικές φορές – και είχε την ατυχή συνήθεια να ερωτεύεται υπερβολικά εύκολα και πολύ συχνά. Αυτό όμως γινόταν, γιατί είχε την επίδραση της Αφροδίτης, στους πολύ ρομαντικούς Ιχθείς.

Για τους περισσότερους Υδροχόους, οι πλατωνικές σχέσεις με το άλλο φύλο είναι προτιμότερες από τις ολοκληρωμένες. Ο άνδρας Υδροχόος εκτιμά τις γυναίκες, κυρίως για την εξυπνάδα τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ευχαριστιέται την παρέα όμορφων γυναικών, αλλά ότι την αλλάζει ευχαρίστως με μια εύστροφη, πνευματώδη γυναίκα που θα μπορεί να σταθεί στο δικό του ύψος σε μια κουβέντα και νικάει, όλες τις «αντίζηλες», ακόμη κι αν το πρόσωπο και το σώμα της υπολείπονται σημαντικά σε προσόντα.
Παρότι δεν είναι, από τη φύση τους ενθουσιώδεις, οι Υδροχόοι είναι σίγουρα πιστοί στους φίλους και συνεργάτες τους και φροντίζουν να το δηλώσουν καθαρά σε όσους σκέφτονται διαφορετικά.

Ο Υδροχόος δεν είναι φίλος μόνο για τις καλές μέρες, που θα εξαφανιστεί όταν βρεθείτε σε δύσκολη θέση. Να ξέρετε ότι ακόμα κι όταν δεν σας συμπαθούν, αν αισθανθούν ότι αδικείστε, σίγουρα θα πάρουν το μέρος σας. Αυτό έχει τις ρίζες του στην αμεροληψία, που χαρακτηρίζει τον Υδροχόο. Φέρονται σε όλους με τον ίδιο τρόπο, κι αυτό συμβαίνει σε κάθε τομέα της ζωής τους. Ο Υδροχόος. όταν ενδιαφερθεί ή στοχέψει σε κάτι, ασχολείται μόνο μ’ αυτό. Η ενεργητικότητα του όμως. λειτουργεί σπασμωδικά – χάνει τεράστιες προσπάθειες που διακόπτονται από ληθαργικές φάσεις. Υπάρχει κι ένα άλλο παράξενο, σχετικά με τους Υδροχόους: Αφού προσπαθήσουν πολύ να πετύχουν ό,τι στοχέψουν και τα καταφέρουν, ο στόχος χάνει κάθε ενδιαφέρον γι’ αυτούς. Πολλοί Υδροχόοι «πέταξαν» την καριέρα τους στα σκουπίδια, ακριβώς τη στιγμή που έφτασαν στην κορυφή της επιτυχίας, για να ριχτούν από την αρχή, σ’ ένα νέο στόχο, γεμάτο κινδύνους: σίγουρα όμως, η νέα τους ζωή. θα τους δώσει την ευκαιρία να δοκιμάσουν καλύτερα τις δυνατότητες τους.

Ο Υδροχόος είναι, απ’ ότι φαίνεται, σε μόνιμη κατάσταση εξέλιξης – η τελείωση δεν φτάνει ποτέ σ’ ένα τελικό στάδιο, όσο αφορά τους ανθρώπους αυτούς. Έτσι, αν θέλετε να διατηρήσετε άσβεστο το ενδιαφέρον ενός Υδροχόου, θα πρέπει κι εσείς να του παρουσιάζεστε με διαφορές πτυχές της προσωπικότητας σας, και να του επιδεικνύετε συνέχεια καινούργιες αποδείξεις των δυνατοτήτων σας. Οι Υδροχόοι δεν έχουν καιρό για όσους μπαίνουν στο «λούκι» – είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σ’ έναν άνθρωπο, όπως πιστεύουν.

Οι «δύσκολες» καριέρες είναι αυτές που έλκουν τους Υδροχόους, όσες δίνουν περιθώρια για δημιουργική σκέψη, τεχνολογική εξειδίκευση και ειδικά προσόντα. Οι θετικές επιστήμες τους έλκουν ιδιαίτερα, μια και από τη φύση τους, είναι συστηματικοί παρατηρητές της φύσης – και του ανθρώπου. Αλλά θα τους συναντήσετε σ’ όλους τους τομείς της τέχνης. Οι Υδροχόοι δεν είναι φτιαγμένοι για έμποροι. ίσως όμως συναντήσουμε αρκετούς στη βιομηχανία – όχι σε τομείς που χρειάζονται τόσο οικονομικές συναλλαγές, όσο και σε τεχνικούς τομείς που αφορούν τη βελτίωση ενός προϊόντος των υπηρεσιών που προσφέρονται.
Σχετικά με τη διαχείριση των οικονομικών τους, οι Υδροχόοι συμπεριφέρονται ακραία.

Περιορίζονται εύκολα στα απαραίτητα, αλλά είναι ικανοί να κάνουν και έξοδα, αν επιθυμήσουν κάτι, που θα φανούν πολύ παράλογα. Και είναι Υδροχόοι συνήθως, αυτοί που αφήνουν την περιουσία τους σε φιλανθρωπικά ιδρύματα (πολύ συχνά μάλιστα, σε συλλόγους προστασίας ζώων, μια και αγαπούν πολύ τα ζώα και μάχονται ενεργά κατά της άσκησης βίας σ’ αυτά). Τους συγγενείς του ένας Υδροχόος, σπάνια θα τους θυμηθεί στη διαθήκη του.

Το λυπηρό είναι ότι πολύ συχνά, οι Υδροχόοι απομακρύνονται από τους συγγενείς τους, ακόμα και χωρίς να μαλώσουν μαζί τους. Οι Υδροχόοι, δεν μαλώνουν συνήθως: απλά, σε βγάζουν εντελώς από τη ζωή τους, έτσι και κάνεις κάτι που θα τους προσβάλλει βαθιά, χωρίς να σου δώσουν ποτέ την ευκαιρία να καταλάβεις γιατί το έκαναν.
Οι Υδροχόοι έχουν γερή σωματική κράση – ανήκουν στα ζώδια που ζουν πάνω από το μέσο όρο ζωής. Στη συμπεριφορά τους, φαίνονται πολύ ήρεμοι – δεν κλονίζονται, ακόμα και σε δύσκολες φάσεις – αλλά, εξαιτίας των παραπάνω, έχουν ένα πολύ ευαίσθητο νευρικό σύστημα. Παρ’ όλα αυτά, η ιδιαίτερη συναισθηματική φύση τους, τους προστατεύει από νευρικές διαταραχές. Παρουσιάζουν κάποια αστάθεια του κυκλοφοριακού τους συστήματος – και μπορεί να μπερδέψουν τους γιατρούς τους, μια και παρουσιάζουν εναλλαγή των κλινικών τους ευρημάτων. Οργανικά, η καρδιά των Υδροχόων δουλεύει ρολόι. Η αρτηριοσκλήρωση, οι κιρσοί και τα πρησμένα πόδια – όλα σημάδια κυκλοφοριακών προβλημάτων, εμφανίζονται συνήθως, όταν περνούν τα χρόνια. Έχουν, όμως, την τύχη να διατηρούν ανέπαφη την ευστροφία τους, μέχρι τα βαθιά τους γεράματα.

Οι Υδροχόοι είναι υπέροχοι στα νιάτα τους και εξακολουθούν να είναι γοητευτικοί, σαν μεσήλικες – αργότερα, όμως, μπορεί να γίνουν ιδιότροποι και ιδιόρρυθμοι. Στην πραγματικότητα, η εκκεντρικότητα τους αυτή υπήρχε από παλιά, αλλά τότε ήταν χαριτωμένη ή και γοητευτική για τους άλλους. Ένας Υδροχόος διασκεδάζει πολύ να συγχύζει άλλους ανθρώπους (κυρίως τους υπερβολικά συντηρητικούς), λέγοντας ή κάνοντας πράγματα, που τους εξοργίζουν: υπάρχει κάτι το διαβολεμένα παιδικό στους Υδροχόους.
Μέχρι τώρα, ίσως έχετε σχηματίσει μια ιδέα για τον τυπικό Υδροχόο, δεν είναι, όμως, καθόλου πλήρης.

Κανένας αστρολόγος δε θα μπορούσε να περιγράψει ικανοποιητικά όλες τις λεπτομέρειες που συνθέτουν το χαρακτήρα και την προσωπικότητα του. Καθώς για την πορεία της ζωής του, σχεδόν πάντα έχει περίεργες κατευθύνσεις και ακολουθεί μια σειρά από ασύνδετες, μεταξύ τους, φάσεις. Του αρέσει όμως να ταξιδεύει, συχνά τα ταξίδια αποτελούν χαρακτηριστικό της ζωής του. Οι περισσότεροι Υδροχόοι προτιμούν την εξοχή, παρά τον αστικό τρόπο ζωής. Συχνά θα φανεί ότι «ριζώνουν» κάπου, αλλά εξίσου συχνά, θα αλλάξουν εντελώς πορεία.

Ο γάμος είναι ένα τυχερό παιχνίδι: παρότι δεν έχουν ροπή προς την απιστία, είναι τέτοιος ο χαρακτήρας τους που η συζυγική ζωή γι’ αυτούς, είναι δύσκολη δουλειά, θα έχει περισσότερες πιθανότητες να διαρκέσει η σχέση, αν ο Υδροχόος μπορεί κατά περιόδους να βρίσκεται για κάποιο χρόνο μακριά από το σπίτι: είτε για δουλειές, είτε να μένει για λίγο μόνος του, σ’ ένα ήσυχο καταφύγιο. Όταν υπήρχε αυστηρότερη κριτική εναντίον όσων συμβίωναν, χωρίς την επίσημη ευλογία της Εκκλησίας, οι Υδροχόοι ήταν οι πρώτοι που αρνιόντουσαν να συμβιβαστούν – και οι «παράνομοι» δεσμοί τους πήγαιναν καλά. Τώρα, που οι σχέσεις είναι ελεύθερες, βλέπουμε ότι επισφραγίζουν τις σχέσεις τους, αν όχι στην εκκλησία, τότε στο δημαρχείο: αυτό το κάνουν, μια και τυχαίνει να είναι, πια, η πιο επαναστατική εναλλακτική λύση.

Σωματικά, οι Υδροχόοι ανήκουν στα «ωραία» ζώδια: καλή σωματική διάπλαση, κλασικά χαρακτηριστικά και δυνατός σκελετός, αν και μπορεί να είναι λίγο βαρυκόκαλοι. Τα μάτια τους έχουν κάποια ιδιαιτερότητα, μια και λάμπουν με μια εσωτερική φλόγα. Είναι συνήθως αμυγδαλωτά και ζεστά. Μερικές φορές, οι Υδροχόοι έχουν ονειροπόλο βλέμμα, ενώ άλλοτε, φαίνεται να διασκεδάζουν ιδιαίτερα με ό,τι βλέπουν: ποτέ δεν έχουν αντιπαθητικό βλέμμα, ακόμα κι όταν έχουν απογοητευθεί από κάτι. Το δέρμα τους είναι διαφανές, τα μαλλιά τους συνήθως λεπτά και κατσαρά. Τα χέρια τους είναι πολύ κομψά, με όμορφα δάχτυλα και νύχια. Ένα περίεργο, σχετικά με τον τρόπο που συζητούν οι Υδροχόοι, είναι ότι συχνά διαχέονται, από άσχετα θέματα.

Είναι δύσκολο να «εξημερώσεις» έναν Υδροχόο: αν τους αφήσετε να οργανώσουν μόνοι τους το νοικοκυριό τους, θα το μειώσουν στο ελάχιστο. Κάτι όμως, που θα έχει πλουσιοπάροχα το σπίτι τους, είναι οι ηλεκτρικές μικροσυσκευές. Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης που σχετίζεται με τον ηλεκτρισμό και πολλοί Υδροχόοι (συμπεριλαμβανομένων και των γυναικών) ενδιαφέρονται για την ηλεκτρονική – συχνά ασχολούνται επαγγελματικά μ’ αυτή. Είναι, επίσης, ταλαντούχοι εφευρέτες – συχνά, όμως, δεν φροντίζουν να κατοχυρώσουν τις ιδέες τους και έτσι χάνουν τις οικονομικές απολαβές που θα μπορούσαν να είχαν απ’ αυτές. Οι Υδροχόοι έχουν μανία με τη σωστή διατροφή – αυτό είναι μάλιστα το μόνο κοινό τους σημείο με τους Παρθένους, με τους οποίους θα μπορούσαν να συζητούν αιώνια για φυσικές και υγιεινές τροφές.

Η γυναίκα έχει διαίσθηση είναι ευαίσθητη και αξιαγάπητη και λογική. Επιδιώκει τις μεταρρυθμίσεις και έχει προοδευτικές ιδέες. Είναι αρκετές οι δραστηριότητες που έχει για στόχο τη βελτίωση της ζωής του κόσμου και την εξύψωση της ανθρωπότητας. Έχει ισχυρή επιθυμία να βοηθά τους άλλους. Έχει ειλικρίνεια και πίστη και παλεύει για μια ιδέα. Αποκτά έντονες συμπάθειες και αντιπάθειες, και είναι πολύ κοινωνική. Μπορεί να γίνει κοινωνική λειτουργός, νοσοκόμα, κοινωνιολόγος. Καλή για δασκάλα αγαπά την μάθηση και τα βιβλία. Μπορεί κάλλιστα να γίνει μία ποιήτρια και συγγραφέας.

Ο άνδρας Υδροχόος είναι κοινωνικός, ονειροπόλος , αποφασιστικός ανθρωπιστής, καλός ομιλητής , ειλικρινής, και καλός φίλος. Έχει αρκετή φιλοδοξία και φαντασία. Αντιμετωπίζει τη ζωή του με τρόπο πρωτότυπο. Φημίζεται για την ευρύτητα του πνεύματος , εξυπνάδα μεγάλη δημιουργική ικανότητα., προοδευτικότητα. Εξαιρετικά ευαίσθητος, συμπονετικός για τις ανάγκές και τα προβλήματα των συνανθρώπων του. Θα πολεμήσει για τα ιδανικά και τους σκοπούς του μέχρι να πραγματοποιηθούν. Έχει αρκετό πείσμα και δεν οπισθοχωρεί. Ο Υδροχόος μπορεί να γίνει συγγραφέας, επιστήμονας, θαυμάσιος γιατρός πιλότος και καλός ηγέτης.

ΙΧΘΕΙΣ

20 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου
Ιδιότητα: Μεταβλητό
Στοιχείο: Νερό
Αρχή: Παθητικό
Κυρίαρχος πλανήτης: Ποσειδώνας

Αντιπροσωπεύει την ευαισθησία, την διαίσθηση, την καλοσύνη, την τρυφερότητα.
Αγαπά την αρμονία κι έχει μεταφυσικές ικανότητες.
Στους Ιχθείς αντιστοιχεί ο μύθος της Αφροδίτης και του Έρωτα.

Μήν χάσετε:

Οι Ιχθείς είναι αδύνατο να ζήσουν με έναν όπλο, αλλά καλά οργανωμένο τρόπο. Μπλέκονται σε περίεργες καταστάσεις, για τις οποίες δεν ευθύνονται παρά μόνο οι ίδιοι και είναι συνήθως οι καλές τους προθέσεις, που προκαλούν τα μπερδέματα αυτά.
Είναι ευγενικοί, πονάνε τους ανθρώπους γύρω τους και είναι ικανοί για αυτοθυσία, όχι μόνο από καθήκον, αλλά γιατί διακατέχονται από συναισθήματα αγάπης για την ανθρωπότητα. Οι

Ιχθείς είναι επίσης τόσο επιεικείς με τον εαυτό τους, που για να ικανοποιήσουν μια παρόρμηση της στιγμής, μπορεί να αγνοήσουν εντελώς τις υποχρεώσεις τους. Αργότερα, θα υποφέρουν από βασανιστικές τύψεις γι’ αυτό, όμως θα τους είναι αδύνατο να το ξεπεράσουν, εκτός αν δεχτούν αποτελεσματική ψυχική υποστήριξη από ανθρώπους του στενού τους περιβάλλοντος που μπορούν να τους επηρεάσουν.
Περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ζώδιο, οι Ιχθείς εξαρτώνται από τη βοήθεια των άλλων, για να εκφράσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Εντυπωσιάζονται όμως πολύ εύκολα και υποτάσσονται άνευ όρων στους άλλους, οπότε γρήγορα δέχονται επιρροές ανθρώπων, που τους παρασύρουν μακριά από το «σωστό» δρόμο. Μάλιστα, όσο πιο κακή είναι η επιρροή, τόσο πιο εύκολα τους δελεάζει.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι Ιχθείς είναι αδύνατο να σκεφτούν κακό για οποιονδήποτε, καθώς γνωρίζουν τη δική τους αγνή φύση.

Αυτό που περισσότερο επιθυμεί στη ζωή του ο τυπικός Ιχθύς είναι να τη χαρεί, όσο περισσότερο γίνεται. Οι μικρές χαρές της ζωής μπορούν να τους κάνουν άπειρα ευτυχισμένους. Όσο θα χαρούν μια βόλτα με το λεωφορείο μέσα στην πόλη ή μέχρι την εξοχή, τόσο θα χαρούν και το γύρο του κόσμου. Μπορεί να τους αρέσει η σαμπάνια, αλλά κι ένα ποτήρι κρασί τους ικανοποιεί εξίσου. Μπορούν να χαρούν τη ζωή τους είτε είναι απένταροι, είτε έχουν όλα τα καλά του κόσμου. Βέβαια, σπάνια οι Ιχθείς έχουν πρόβλημα με τα οικονομικά τους: είναι συνήθως τυχεροί σε θέματα χρημάτων – και πάντα υπάρχει κάποιος διαθέσιμος να τους βοηθήσει, σε δύσκολες στιγμές. Το πιο ωραίο, σε σχέση μ’ αυτούς, είναι ότι θα μοιραστούν όσα έχουν μαζί σας, ή και θα σας τα προσφέρουν όλα για να σας δώσουν χαρά. Η φύση του Ιχθύς είναι τόσο ευμετάβλητη, που οι άλλοι άνθρωποι μπερδεύονται στην κρίση τους γι’ αυτόν. Στην πραγματικότητα ο Ιχθύς, υποσυνείδητα, μιμείται τη συμπεριφορά και της συνήθειες αυτού με τον οποίο, την εποχή εκείνη, κάνει στενή παρέα.

Το σύμβολο του ζωδίου είναι δύο ψάρια, που προσπαθούν να κολυμπήσουν σε αντίθετες κατευθύνσεις, αλλά δεν τα καταφέρνουν, γιατί είναι ενωμένα μεταξύ τους. Στην πραγματικότητα, η φύση του Ιχθύς δεν είναι διπλή, αλλά ευμετάβλητη. Γι’ αυτό, ένας άνδρας Ιχθύς μπορεί να μοιάζει στο χαρακτήρα, με οποιοδήποτε άλλο τύπο άνδρα κι αυτό βέβαια, όχι σταθερά και για πάντα.

Λέγεται ότι οι πιο εξελιγμένοι ψυχικά Ιχθείς, έχουν ανεπτυγμένη διαίσθηση και ότι οι περισσότεροι απ’ αυτούς έχουν μεταφυσικά ενδιαφέροντα. Είναι σαν να είναι μοιρασμένοι σε δύο κόσμους, μια και αισθάνονται διαισθητικά την ύπαρξη υπερφυσικών δυνάμεων για τις οποίες, όμως, δεν μπορούν να δώσουν λογική εξήγηση, οι Ιχθείς είναι το σύμβολο του μυστικισμού και όσο αφορά οργανωμένες θρησκείες, το σύμβολο του Χριστιανισμού (οι πρώτοι Χριστιανοί το χρησιμοποιούσαν για να αναγνωρίζονται μεταξύ τους, όταν τους καταδίωκαν οι Ρωμαίοι).

Από την άλλη μεριά, όσο μυστικιστικές τάσεις και να έχει ένας Ιχθύς, τόσο του αρέσει και η καλοζωία. Είναι κάποιος που ή θα τον βρείτε σε κλαμπ και ντισκοτέκ, ή σε χώρους θρησκευτικής απομόνωσης, για πνευματικό συλλογισμό. Κάτι που αποφεύγουν οι Ιχθείς, με κάθε θυσία, είναι η αγάπη της εξουσίας: δεν τους αρέσει να εξουσιάζουν άλλους. Και παρότι πείθονται εύκολα, αν αυτό γίνει ευγενικά, καταφέρνουν και ξεφεύγουν από όποιον θελήσει να τους επιβάλλει κυριαρχικά την άποψη του. Πως το κατορθώνουν αυτό άραγε; Ακόμα και το πιο γλιστερό ψάρι δεν μπορεί να ξεφύγει από το δίχτυ που πιάστηκε, ή το δόλωμα, που κατάπιε.

Οι Ιχθείς επιτυγχάνουν το θαύμα αυτό, γιατί καταφέρνουν, στα κρυφά, ό,τι δεν κάνουν φανερά. Όπως είναι ντροπαλοί από την φύση τους, οι Ιχθείς εκφράζουν τις επαναστατικές τους αντιδράσεις καταφεύγοντας σε λεπτές, μυστικές τεχνικές. Η μυστικιστική τους τάση είναι κάτι που μοιράζονται με τα άλλα ζώδια του νερού. Έτσι, μην καυχηθείτε ποτέ ότι ξέρετε σε βάθος έναν Ιχθύς – υπάρχει πάντα ένα κομμάτι του εαυτού του που ποθεί να σας μείνει για πάντα άγνωστο. Διαίσθηση, φαντασία και ευκινησία είναι τα βασικά προτερήματα των Ιχθύων – και τα τρία βρίσκουν δημιουργική διέξοδο στα ενδιαφέροντα και τις ενέργειες τους. Τα ιδανικά επαγγέλματα για τους ανθρώπους αυτούς, είναι αυτά που τους δίνουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις αναλυτικές και συνθετικές ικανότητες και τις καλλιτεχνικές τάσεις τους, θα τους συναντήσουμε σ’ όλους τους τομείς της τέχνης. Ιδιαίτερα διακρίνονται σαν ηθοποιοί.

«Ζουν» το ρόλο τους, και τα καταφέρνουν σε κάθε χαρακτήρα που – σαν ηθοποιοί – θα κληθούν να παραστήσουν – παρότι δεν τους αρέσουν ιδιαίτερα, οι ρόλοι των «κακών». Οι Ιχθείς τα καταφέρνουν εξίσου καλά σαν επιστήμονες, αλλά και στον κόσμο του εμπορίου και της βιομηχανίας, γιατί, όσο απρόσεκτοι και αν είναι με τα οικονομικά τους, αρκετοί απ’ αυτούς έχουν εμπορικό πνεύμα. Αλλά παρότι συχνά φτάνουν σε υψηλές θέσεις, σπάνια γίνονται διευθυντές σε εταιρείες: δεν τους αρέσει η υπευθυνότητα της εξουσίας και επίσης η μετριοφροσύνη τους δεν τους αφήνει να εκθέτουν τα προσόντα τους σε κοινή θέα. Υπάρχει παρόλα αυτά, ένα συγκεκριμένο είδος επαγγέλματος, που όχι μόνο δίνει τη δυνατότητα στους Ιχθείς να χρησιμοποιήσουν την εξυπνάδα τους και τις γνώσεις τους, αλλά τους δίνει και την ευκαιρία να τελειωθούν σαν ανθρώπινα όντα: Σαν γιατροί, νοσοκόμες, κοινωνικοί λειτουργοί – και, αν ακολουθήσουν τις έντονες θρησκευτικές τους τάσεις, σαν ιεραπόστολοι – γίνονται οι πιο αφοσιωμένοι εργάτες στην υπηρεσία της ανθρωπότητας. Πιο πολύ απ’ οτιδήποτε άλλο, μια ανθρωπιστική αποστολή μπορεί να βοηθήσει τους Ιχθείς, ώστε να αποκτήσουν τη δύναμη χαρακτήρα που τους λείπει.

Όπως ανήκουν στα ζώδια του νερού, είναι φυσικό να διαλέξουν κάποια ναυτικά, ή σχετιζόμενα με τη ναυτιλία, επαγγέλματα. Αλλά ενδίδουν εύκολα και δεν αποκλείεται να παρασυρθούν σε τυχερά παιχνίδια. Ο κόσμος της διαφήμισης, που επίμονα ωθεί το κοινό να αγοράσει πράγματα, που ούτε χρειάζεται, ούτε μπορεί εύκολα να πλήρωσα, χρειάζεται τη βοήθεια ανθρώπων που μπορούν να δίνουν αίγλη στα προϊόντα και οι Ιχθείς είναι ιδιαίτερα καλοί, όταν διευθύνουν, επιτυχημένα, μεγάλες διαφημιστικές εκστρατείες.
Η προσωπική τους ζωή μπορεί να προσφέρει πολλές ιδέες για ρομαντικά μυθιστορήματα – ο αγαπημένος τους τρόπος, για να περνούν την ώρα τους, είναι να ερωτεύονται ξανά και ξανά.

 

Οι Ιχθείς μένουν πιστοί στην ιδέα του μεγάλου έρωτα: και, όσο κι αν τους απογοητεύσει ο δεσμός τους, τόσο ελπίζουν ότι η επόμενη ερωτική τους ιστορία θα είναι η τελευταία, φέρνοντας τους την ποθητή ευτυχία. Χαρίζουν αδιάκριτα τα συναισθήματα τους και, συχνά, ζουν περισσότερες από μία ρομαντικές ιστορίες, ταυτόχρονα. Δεν τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα ο γάμος, παρότι όταν παντρευτούν κάνουν κάθε θυσία γι’ αυτόν. Κατά κανόνα, βέβαια, είναι ο σύντροφος τους που παίρνει τον όγκο των ευθυνών, απολαμβάνοντας ίσως, κάποια οικονομική ασφάλεια, που θα του προσφέρει ο Ιχθύς – ο οποίος εύκολα αφήνει στον άλλον την οικονομική διαχείριση, τη λήψη αποφάσεων και την οργάνωση που χρειάζεται ένα σπίτι.

Παρότι οι Ιχθείς είναι επιρρεπείς σε ερωτικές «τρέλες», μένουν συνήθως απόλυτα πιστοί στους ή τις συντρόφους τους, όσο μεταξύ, τους υπάρχει συναισθηματικός δεσμός. Αν χαθεί η στενή επαφή μεταξύ των δύο, αρχίζουν οι απιστίες. Γίνονται όμως πάντα με μεγάλη διακριτικότητα, κυρίως γιατί οι καλότυχοι Ιχθείς δεν θέλουν να πληγώσουν τον ή τη σύντροφο τους. Ακόμα και τώρα, στην εποχή του προσεκτικού οικογενειακού προγραμματισμού, οι Ιχθείς προτιμούν να κάνουν μεγάλες οικογένειες. Όσο πιο πολλοί υπάρχουν γύρω τους για να αγαπούν και ν’ αγαπιούνται απ’ αυτούς, τόσο πιο ευτυχισμένοι είναι.

Σαν γονείς, δεν προσπαθούν να επιβάλλουν την τάξη στα παιδιά τους. Αυτά, βέβαια, συμπεριφέρονται συνήθως καλά: όποιος παίρνει αγάπη, δίνει και αγάπη. Οι Ιχθείς δεν έχουν ιδιαίτερα γερή σωματική κράση. Εύκολα παθαίνουν λοιμώξεις και γι’ αυτό πρέπει να προσέχουν όταν έρχονται σ’ επαφή με ανθρώπους που πάσχουν από λοιμώδη νοσήματα.
Αυτό είναι το μόνο πράγμα, που πρέπει να προσέξουν όσοι θ’ ασχοληθούν με επαγγέλματα υγείας: θα πρέπει να αποφύγουν να δουλέψουν σε κλινικές λοιμωδών νοσημάτων. Τους αρέσει το καλό φαγητό και κατεξοχήν το οινόπνευμα. Παίρνουν εύκολα βάρος και έχουν συκώτι ευαίσθητο στις υπερβολές. Δεν τους αρέσει ιδιαίτερα η γυμναστική και θα πρέπει ν’ ασκούνται περισσότερο, αν θέλουν να είναι σε φόρμα. Συχνά επίσης, παθαίνουν ορμονικές διαταραχές. Στους Ιχθείς αρέσουν ιδιαίτερα τα οστρακοειδή, αλλά πρέπει να προσέχουν τις τροφικές δηλητηριάσεις – στην πραγματικότητα, είναι οι πιο επιρρεπείς, απ’ όλους τους ζωδιακούς τύπους, σε κάτι τέτοιο.

Η σωματική εμφάνιση εξαρτάται, φυσικά, από πολλούς παράγοντες που επηρεάζουν ένα ατομικό ωροσκόπιο (και βέβαια, την κληρονομικότητα). Όμως, ο τυπικός Ιχθύς είναι μετρίου αναστήματος ή και κοντός, με άκρα δυσανάλογα μικρά, σε σχέση με το σώμα του. Έχει μεγάλο μέτωπο, τεράστια εκφραστικά μάτια (που γίνονται ακόμα πιο εκφραστικά, όταν ο Ιχθύς μας είναι μελαγχολικός) στρογγυλά μάγουλα, ωραίο στόμα και μαλακό, ανοιχτόχρωμο δέρμα.

Παρότι συχνά, είναι χαρισματικοί χορευτές, το περπάτημα τους είναι λιγότερο εντυπωσιακό (θυμίζει κάτι από πιγκουΐνο). Υπάρχει κάτι ψαρόμορφο στα χαρακτηριστικά τον Ιχθύς. Το μέρος του σώματος που αντιστοιχεί στο ζώδιο αυτό είναι τα πόδια και συχνά ταλαιπωρούν τους Ιχθείς: κάθε φορά που θα πρέπει να «στρώσουν» τα καινούργια τους παπούτσια, τους πιάνει σωστή αγωνία. Γι’ αυτό, αν τους δείτε με παλιά, λιωμένα παπούτσια, μη νομίσετε ότι χρεοκόπησαν.

Τους αρέσουν ιδιαίτερα τα θαλασσινά ταξίδια. Αν μπορούσαν, θα έμεναν σε βάρκα, ή θα διάλεγαν ένα σπίτι κοντά στη θάλασσα. Τους αρέσει επίσης, το κολύμπι και οι καταδύσεις: θα ανεχτούν, άνετα, την κλειστοφοβική ατμόσφαιρα ενός υποβρυχίου, χωρίς κανένα πρόβλημα. Είναι παράδοξο όμως το ότι δεν ανέχονται τα υγρά κλίματα: κρυώνουν εύκολα και αν συνεχίσουν να ζουν μέσα σε υγρή ατμόσφαιρα, κινδυνεύουν από πιο σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, όπως η χρόνια βρογχίτιδα, θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα τα φάρμακα που παίρνουν, γιατί όλοι τους αναπτύσσουν γρήγορα εξάρτηση από αυτά. Παρόμοια, καλό είναι να αποφεύγεται – όσο είναι δυνατό – η χρήση αναισθητικών από τους γιατρούς των Ιχθύων: «χάνουν» εύκολα τις αισθήσεις τους, αλλά δύσκολα τις ανακτούν, κάτι που μπορεί να προκαλέσει αρκετή ανησυχία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

stofostonasterion.blogspot.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!