Το ήξερες ότι κάποιοι άνθρωποι δεν άξιζαν παραπάνω, και γι’ αυτό δέθηκες εξάλλου, διότι πίστευες ότι άξιζες λιγότερο.

Όχι. Αξίζεις κάποιον να σε κάνει να νιώθεις ξεχωριστή. Να σε περιβάλει και να καυλώνεις τη ζωή σου ολόκληρη. Να σου διώχνει κάθε ξενέρα, να σου σβήνει κάθε αμφιβολία και ταυτόχρονα να σε κάνει να αμφιβάλεις αν όντως υπάρχει. Που θα σε κοιτάει και ο εαυτός σου θα σου λέει «Μα δες τον, δες πώς σε κοιτάει. Σε έχει κοιτάξει κανένας άλλος έτσι εκτός από τους γονείς σου;

Advertisement

Σε θέλει, μην τολμήσεις να τον πληγώσεις». Αν τον βρεις, μην τον απογοητεύσεις αλλά προ πάντων μην απογοητεύσεις τον εαυτό σου εσύ η ίδια. Χειρότερο από την απογοήτευση δεν υπάρχει. Χάνεις το γόητρό σου, σταματάς να ελκύεσαι, σου κλέβουν την ελπίδα. «Απογοητευμένος ἦν γοητευμένος».

Θα πεταχτεί από το πουθενά και θα απαιτήσει με τη συμπεριφορά του να μπει στη σου. Θα νιώθεις ότι αποτελείς το επίκεντρο της ζωής του. Και να είσαι σίγουρη ότι είσαι. Έχεις περάσει τόσα. Ο προηγούμενος εν τέλει σου φέρθηκε τόσο άσχημα που αποφασίζεις να μην ξανακάνεις σχέση, μέχρι να φυτρώσει μπροστά σου αυτός.

Ναι, ίσως αποδειχθεί ότι χρειάζεται όλο και περισσότερο την προσοχή σου, ότι διψάει για σένα και καταντήσει πιεστικός.

Μην τον κρίνεις, όσο φυσιολογικό κι αν είναι να χρειάζεσαι και εσύ τον χωρόχρονο σου. Δεν το κάνει από κακία, να είναι μαζί σου θέλει μόνο. Του δίνεις κίνητρο κάθε πρωί να σηκώνεται από το κρεβάτι και κάθε βράδυ να λέει στον εαυτό του το πόσο τυχερός είναι που είσαι στη ζωή του.

Και όταν έρθει η στιγμή που θα πρέπει να φύγεις, που θα πρέπει να τα διαλύσεις όλα, μη βιαστείς. Μείνε λίγο ακόμα κι έπειτα δώσε του την χαριστική. Στους ξεχωριστούς ανθρώπους αξίζει ένα ξεχωριστό τέλος. Το ‘χει αποδείξει και η ιστορία εξάλλου.

Μην του κρατήσεις κακία, δεν ήθελε ποτέ το κακό του, κι αν μετά από όλο αυτό συνεχίζει να σε πρήζει με μηνύματα δείξε κατανόηση.

Προσπάθησε να συνειδητοποιήσεις ότι δεν έχεις τελειώσει για εκείνον, ότι του το έληξες πολύ νωρίς. Μίλα του ψυχρά αν θες, θα καταλάβει δεν είναι χαζός, και όταν συναντηθείτε για να του δώσεις τα πράγματά του από το σπίτι σου, δώσε του και μια αγκαλιά, μια ξεχωριστή αγκαλιά.

Όταν τον βλέπεις στον δρόμο, μην τον αντιμετωπίσεις σαν κάποιο ξένο. Αντιμετώπισέ τον σαν εκείνον που σε έκανε να αμφισβητείς τον κόσμο τόσο καιρό, που σου απέδειξε ότι όντως υπάρχει η αγάπη κάπου εκεί έξω.

Δείτε Επίσης: Αγριεύει με τη μοναξιά ο άνθρωπος και ξεχνά…

Αντιμετώπισέ τον σαν αυτόν που όταν πλάγιαζες δίπλα του όλα τα άλλα ήταν ασήμαντα, αδιάφορα, που δε σε ένοιαζε τίποτα άλλο. Σαν αυτόν που όταν ξυπνούσες δίπλα του ήδη σε κοίταζε, σε θαύμαζε, σαν εκείνον που του έλεγες την πιο ζεστή καλημέρα που έχεις πει σε άνθρωπο, σαν εκείνον που κάποτε μιλούσες στο σκύλο σου για τα πράγματα που τον διέπουν. Αντιμετώπισέ τον σαν εκείνον που η ύπαρξή του δίπλα σου σε μεταμόρφωνε στην πιο όμορφη νεράιδα του κόσμου.

Επιμέλεια Κειμένου Παναγιώτη Μουστάκα: Σοφία Καλπαζίδου

pillowfights.gr

Μην Χάσετε! Ακολουθήστε μας!