ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ
Αν έχεις τον Κρόνο σου στην Παρθένο, σε χαρακτηρίζει μια ορθολογιστική και πρακτική νοοτροπία. Έχεις τη βούληση και την αντοχή να δουλεύεις σκληρά, μεθοδικά και με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια, σε βαθμό που να αγγίζει την τελειομανία. Είσαι καλός στην έρευνα, την καταγραφή και τον σχεδιασμό στρατηγικής. Έχεις αυτοπειθαρχία και σταθερότητα στην επιδίωξη των στόχων σου. Σχεδιάζεις με προσοχή το μέλλον και γενικά είσαι επιφυλακτικός και προσεκτικός. Είναι κρίμα που όλες αυτές τις ικανότητες εσύ ο ίδιος δεν τις εκτιμάς, έχοντας τάση να υποτιμάς τον εαυτό σου και να τον κρίνεις υπερβολικά αυστηρά. Τα ασήμαντα πράγματα σε αποσυντονίζουν.

Advertisement

Γίνεσαι συχνά υπερβολικά σοβαρός, ντροπαλός και συγκρατημένος. Δεν σου αρέσει να βρίσκεσαι στο προσκήνιο, ούτε αισθάνεσαι άνετα με πολύ κόσμο, ιδίως αγνώστους. Ίσως και να έχεις τάσεις απομόνωσης. Η ρουτίνα και η τάξη αποτελούν σημαντικό παράγοντα στη ζωή σου και μερικές φορές αναπτύσσεις εμμονικές συνήθειες ή φόβους. Παρά την υψηλή νοημοσύνη σου, πιθανόν σε κάποια φάση της ζωής σου να έχεις αντιμετωπίσει μαθησιακές δυσκολίες. Με την τάση σου να αποφεύγεις το ρίσκο, συχνά αποθαρρύνεις τον εαυτό σου και τους άλλους από τα καινούργια πλάνα.

Με τον Κρόνο σου στην Παρθένο, θέλεις να ελέγχεις πάντα το περιβάλλον σου. Αλλά αν ξεπεράσεις τον φόβο σου για το απροσδόκητο, μπορεί να εκφράσεις τη δημιουργικότητα που κρύβεις. Είσαι υπεύθυνο άτομο και σου αρέσει να επιδιορθώνεις πράγματα. Με την ακρίβεια και την εργατικότητά σου μπορείς να έχεις επαγγελματική επιτυχία σε τομείς που απαιτούν λεπτομερειακή εργασία, όπως οι επιστήμες, τα μαθηματικά, η ιατρική, η μηχανική και πολλά άλλα.

Advertisement

Τι καλείσαι να μάθεις στη ζωή: Παρά τα όσα νομίζεις, δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος για να πετυχαίνεις. Το μάθημα που πρέπει να πάρεις είναι η διάκριση: να μπορείς να αξιολογείς σωστά τις προτεραιότητες. Να μην αγχώνεσαι, να μη γίνεσαι εμμονικός με τα μικροπράγματα, να αποβάλλεις τη μανία σου για κριτική και να οξύνεις το χιούμορ σου. Με τη μανία σου να κολλάς στις λεπτομέρειες, χάνεις τη γενική εικόνα, προσπάθησε λοιπόν να αποφασίζεις τι είναι σημαντικό για τον απώτερο στόχο σου και τι όχι. Δες επίσης παρακάτω σε ποιον Οίκο βρίσκεται ο Κρόνος στον γενέθλιο χάρτη σου και τι σημαίνει για το κάρμα σου.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΖΥΓΟ
Αν έχεις τον Κρόνο σου στον Ζυγό, είσαι ευγενής, εκλεπτυσμένος, καλλιεργημένος, δίκαιος και τίμιος. Διαθέτεις ένα φυσικό ταλέντο στη διπλωματία και ξέρεις να συμπεριφέρεσαι με τακτ. Είσαι υπέρ της συνεργασίας μάλλον, παρά του ανταγωνισμού, γι’ αυτό και οι άλλοι θέλουν να δουλεύουν μαζί σου, όπως κι εσύ άλλωστε. Στην ομαδική δουλειά μεγαλουργείς. Παρόλα αυτά, με τις σχέσεις έχεις κάποιο θεματάκι. Δεν τις κάνεις με ευκολία και για να πετύχουν στη μακροπρόθεσμη μορφή τους, όπως π.χ. συμβαίνει με ένα γάμο, απαιτείται προσπάθεια από μέρους σου. Το πρόβλημα δεν το έχεις με τους άλλους, όσο με τον εαυτό σου. Σαν από κάποιο σύμπλεγμα κατωτερότητας, φοβάσαι πως δεν είσαι άξιος να αγαπηθείς. Προτιμάς λοιπόν να κλείνεσαι στον εαυτό σου, να απορρίπτεις τον άλλο ή να φεύγεις πρώτος από τον φόβο της εγκατάλειψης. Ευτυχώς ο Κρόνος έχει και μια σταθεροποιητική επίδραση επάνω σου, κάνοντάς σε πιο αποφασιστικό και σταθερό.

Όταν πάντως βρίσκεις την ισορροπία σου, είσαι ευχάριστος, γεμάτος ενδιαφέρον για τους άλλους, επινοητικός και ακούραστος στο να κάνεις πράγματα για να περνάνε καλά. Έχεις καλλιτεχνικά χαρίσματα και όποιος είναι κοντά σου, σίγουρα μπορεί να γίνει καλύτερος άνθρωπος. Αλλά από την άλλη, ενώ αναζητάς μια σοβαρή σχέση, πιθανό να παραβιάζεις εσύ ο ίδιος τους κανόνες που βάζεις στον εαυτό σου και να δημιουργείς προβλήματα. Υπάρχει περίπτωση ακόμα και να χρησιμοποιείς μια σχέση μόνο για το θεαθήναι.

Τι καλείσαι να μάθεις στη ζωή: Για να πετύχεις πρέπει να μάθεις πώς να σχετίζεσαι ουσιαστικά με τους άλλους και σε προσωπικό και σε κοινωνικό επίπεδο. Κατάλαβε ότι εξαρτάται από σένα αν μια σχέση που δημιουργείς θα οδηγήσει και τους δυο σας στην εξέλιξη ή στον πόνο. Με το να είσαι δεκτικός, οργανωμένος και ευγενικός, μπορείς να κερδίσεις έρωτα, κοινωνική αποδοχή και πλούτο. Χρειάζεται να βρεις μια ισορροπία ανάμεσα στην αγάπη και την αυτοπειθαρχία και να δίνεις κάτι από τον εαυτό σου. Η ευελιξία, η υπομονή και η επιμονή θα είναι σύμμαχοί σου. Δες επίσης παρακάτω σε ποιον Οίκο βρίσκεται ο Κρόνος στον γενέθλιο χάρτη σου και τι σημαίνει για το κάρμα σου.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΣΚΟΡΠΙΟ
Αν έχεις τον Κρόνο σου στον Σκορπιό, διαθέτεις απίστευτη θέληση και ενεργητικότητα και είσαι απόλυτα αποφασισμένος να επιτύχεις τους στόχους σου. Έχεις θάρρος, επιμονή, αποφασιστικότητα, αλλά και ψυχρό ορθολογισμό, απαιτητικό εγωισμό και δυσπιστία. Δεν ησυχάζεις αν δεν πραγματοποιήσεις αυτό που έβαλες στο μυαλό σου, ενώ συχνά διακατέχεσαι από μια ανυπομονησία. Αυτό δεν σημαίνει ότι σου λείπει ο αυτοέλεγχος και η υπευθυνότητα. Αντίθετα απαιτείς πολλά από τον εαυτό σου, αλλά και από τους άλλους. Γι’ αυτό και μπορεί η παρουσία σου να είναι κουραστική για τους γύρω σου.

Η θέση αυτή του Κρόνου μπορεί να εντείνει τη μυστικοπάθεια του Σκορπιού. Συχνά επιδιώκεις τη δύναμη με συγκαλυμμένα μέσα. Ίσως να σε ελκύει το απόκρυφο, το σκοτεινό, το παρασκηνιακό. Καταστρώνεις τα πλάνα σου υπολογιστικά και με ακρίβεια. Στις κάθε είδους διαπραγματεύσεις παίρνεις συνήθως το πάνω χέρι. Ζεις μέσα στο πάθος και την ένταση, αλλά ταυτόχρονα προσπαθείς με επιμέλεια να επιτύχεις τον αυτοέλεγχο. Αν σε πληγώσουν, γίνεσαι αμείλικτος, ιδίως αν αισθάνεσαι αδικημένος ή εξαπατημένος. Συχνά περνάς σε μια κατάσταση συναισθηματικής άρνησης. Μπορεί ακόμα να γίνεσαι πανούργος, μνησίκακος, ζηλιάρης ή κτητικός. Πάντως με τίποτα δεν χαρακτηρίζεσαι εύκολος άνθρωπος.

Παρά τη σιγουριά που δείχνεις, φοβάσαι την απόρριψη. Γι’ αυτό και προσπαθείς να βρίσκεσαι πάντα ένα βήμα μπροστά, προβλέποντας διαθέσεις και προθέσεις των άλλων. Ή τους απορρίπτεις για να μην προλάβουν να σε απορρίψουν αυτοί. Εξετάζοντας όμως τα πραγματικά σου κίνητρα, μπορεί να καταφέρεις να ξεπεράσεις αυτούς τους φόβους και να σπάσεις τον φαύλο κύκλο.

Τι καλείσαι να μάθεις στη ζωή: Μπορείς να κάνεις τη ζωή όσων σε ενδιαφέρουν συναρπαστική, όταν δεν γίνεσαι εκδικητικός ή αποσύρεσαι συναισθηματικά. Μάθε να βλέπεις τα αρνητικά συναισθήματα που αρνείσαι και στον ίδιο τον εαυτό σου ότι τα έχεις. Η συνειδητοποίηση και η αποδοχή είναι το πρώτο βήμα για να αντιμετωπίσεις τις δυσκολίες σου. Ο αρνητισμός αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο για την επιτυχία σου. Χρειάζεται ακόμη να αντιμετωπίζεις με μεγαλύτερη υπευθυνότητα τα αποκτήματα των άλλων αλλά και τον συναισθηματικό τους κόσμο. Δες επίσης παρακάτω σε ποιον Οίκο βρίσκεται ο Κρόνος στον γενέθλιο χάρτη σου και τι σημαίνει για το κάρμα σου.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ
Αν ο Κρόνος σου βρίσκεται στον Τοξότη, η συμπεριφορά σου χαρακτηρίζεται από αμεσότητα, ειλικρίνεια και καθαρότητα. Βάζεις ψηλά τις ηθικές σου αρχές, βάσει των οποίων το άτομο πετυχαίνει πράγματα μέσα από σκληρή δουλειά και η υπόληψη είναι σημαντική για σένα. Θεωρείς τη θρησκεία, τη φιλοσοφία, τις πνευματικές διδασκαλίες και τη μόρφωση πολύ σοβαρά ζητήματα. Ακόμα κι αν δεν πήρες τη μόρφωση που θα ήθελες, είσαι αυτοδίδακτος σε μεγάλο βαθμό. Επίσης σε ελκύουν οι κουλτούρες άλλων τόπων και χρονικών περιόδων. Λατρεύεις τα ταξίδια. Ο πλούτος του νου είναι σημαντικός για σένα, αλλά θέλεις πάντα οι θεωρίες που αποδέχεσαι να σου δίνουν επαρκείς αποδείξεις.

Ο Κρόνος στον Τοξότη σε κάνει συντηρητικό και ενδεχομένως στενόμυαλο ως προς τα φιλοσοφικά ή θρησκευτικά ζητήματα. Δύσκολα αλλάζεις άποψη για κάτι που πιστεύεις. Ωστόσο σου αρέσει να μαθαίνεις καινούργια πράγματα και το μυαλό σου είναι αρκετά επικεντρωμένο για να σε βοηθήσει. Πιθανόν να σε τραβάνε τα τυχερά παιχνίδια, καθώς απολαμβάνεις την περιπέτεια και την έξαψη. Είσαι μάλλον ορθολογιστής και δεν παρασύρεσαι από ρομαντισμούς. Πιθανόν φοβάσαι ότι αν ξεφύγεις από την πεπατημένη, θα υποστείς δυσάρεστες συνέπειες, σαν κάποιο είδος τιμωρίας. Αν όμως αφήσεις τον φόβο να καθορίζει τις αποφάσεις και τις πράξεις σου, ενδεχομένως θα γίνεις επικριτικός, κυνικός και απομονωμένος.

Μια άλλη εκδοχή της επιρροής του Κρόνου στον Τοξότη είναι να απαλλαγείς από τις ψευδαισθήσεις σου ως προς το τι σημαίνει εξουσία και να αποζητήσεις την προσωπική σου ελευθερία. Εγκαταλείποντας τον φόβο, μπορεί να εξελιχθείς σε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Πιο ελεύθερη, αλλά στο πλαίσιο κάποιων ηθικών κανόνων.

Τι καλείσαι να μάθεις στη ζωή: Με τον Κρόνο σου στον Τοξότη, πρέπει να μάθεις να εμπιστεύεσαι. Να ανοίγεσαι, διαφορετικά θα εξακολουθείς να βασανίζεσαι. Μπορεί να χρειάζεται να γίνεις πιο προσεκτικός στις κρίσεις σου ή να μάθεις τι είναι πρέπον και τι όχι. Αν δουλέψεις με αυτά τα ζητήματά σου, θα βελτιωθείς και θα έχεις μια ξεχωριστή αναγνώριση, επηρεάζοντας και άλλους ανθρώπους με τις πεποιθήσεις σου. Δες επίσης παρακάτω σε ποιον Οίκο βρίσκεται ο Κρόνος στον γενέθλιο χάρτη σου και τι σημαίνει για το κάρμα σου.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ
Ο Κρόνος στον Αιγόκερω παίζει… στην έδρα του, κάνοντάς σε φιλόδοξο και ικανό να διεκπεραιώνεις με επιτυχία τις πιο απαιτητικές δουλειές, χάρη και στην ιδιαίτερη αυτοπειθαρχία σου. Διψάς για εξουσία και είσαι επικεντρωμένος στην καριέρα σου. Είσαι προικισμένος με κοφτερό μυαλό, ταλέντο στην οργάνωση και τον σχεδιασμό, υπευθυνότητα και αξιοπιστία. Δυσκολεύεσαι όμως να αναθέσεις πράγματα σε άλλους, καθώς δεν πιστεύεις πως μπορούν να σταθούν στο ύψος των απαιτήσεών σου, και συχνά καταλήγεις να τα κάνεις όλα μόνος σου. Ταιριαστοί επαγγελματικοί χώροι για σένα είναι οι επιχειρήσεις ή η πολιτική.

Αισθάνεσαι πιο άνετα σε ένα περιβάλλον χωρίς πολλούς συναισθηματισμούς, αρκετά απρόσωπο και οργανωμένο. Ανεβαίνεις την ιεραρχία με σταθερό, έστω και αργό ρυθμό. Σου αρέσουν οι κανόνες, είσαι επιφυλακτικός και προσέχεις τις λεπτομέρειες. Πιστεύεις ότι η ζωή δεν είναι παρά ένας διαρκής αγώνας. Ο μεγάλος σου φόβος είναι να μην αναγνωριστούν οι προσπάθειές σου.

Όταν θέλεις να πετύχεις κάτι, μπορεί να είσαι πολύ γοητευτικός ή επίμονος. Έχεις το χάρισμα της πειθούς και γίνεσαι καλός ομιλητής. Χαρακτηρίζεσαι από αμεροληψία και δικαιοσύνη, ενώ έχεις την ικανότητα να βλέπεις μακριά. Σε ενδιαφέρει το γόητρό σου, ωστόσο πολλές φορές βρίσκεις την προσωπική σου ολοκλήρωση κάνοντας πράγματα για το καλό των άλλων. Παρόλα αυτά, βάζοντας πάνω απ’ όλα το καθήκον, χάνεις τη χαρά σε ό,τι κάνεις.

Τι καλείσαι να μάθεις στη ζωή: Η πρόκληση που αντιμετωπίζεις είναι να διαχειρίζεσαι αποτελεσματικά την εξουσία και τη δύναμη. Η βάση της επιτυχίας σου είναι η αίσθηση της αυτάρκειας. Έχεις μια ισχυρή ανάγκη να ελέγχεις το περιβάλλον σου, επειδή φοβάσαι ότι διαφορετικά θα σε ελέγχει εκείνο, ωστόσο εδώ θα πρέπει να βρεις μια ισορροπία. Αν το ψάξεις, ίσως να ανακαλύψεις ότι και η αφοσίωσή σου στη δουλειά σε κάποιο βαθμό είναι κομμάτι της ανάγκης σου για έλεγχο. Αλλά μην τα δίνεις όλα εκεί, χαλάρωσε, βρες την απόλαυση σε όσα δημιουργείς και προπαντός δώσε χώρο στην προσωπική σου ζωή και κυρίως στην οικογένειά σου. Δες επίσης παρακάτω σε ποιον Οίκο βρίσκεται ο Κρόνος στον γενέθλιο χάρτη σου και τι σημαίνει για το κάρμα σου.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ
Ο Κρόνος στον Υδροχόο σου δίνει ένα χαρακτήρα διανοούμενου και ατόμου με ανοιχτές αντιλήψεις, έτοιμου να αγκαλιάσει τις τεχνολογικές καινοτομίες και οτιδήποτε βελτιώνει την καθημερινότητα. Έχεις μια αξιοθαύμαστη ικανότητα να συγκεντρώνεσαι και διαθέτεις ένα επιστημονικό μυαλό. Είσαι ιδιαίτερα επινοητικός, παρόλο που μπορεί συχνά να συμπεριφέρεσαι συντηρητικά. Έχεις ταλέντο στην οργάνωση και θέλεις να δουλέψεις για να βελτιώσεις την κοινωνία.

Παράλληλα, ο Κρόνος σου σε κάνει καλό φίλο, υπεύθυνο, αφοσιωμένο και αμερόληπτο. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δημιουργείς εύκολα σχέσεις. Αντίθετα, είναι πιθανό να αφήνεις μόνο λίγους και εκλεκτούς να περάσουν στα ενδότερα της ζωής σου και να σε πλησιάσουν περισσότερο. Από την άλλη, παρά τη ροπή σου στη μοναξιά, θέλεις να ανήκεις σε κάποια ομάδα. Πλην όμως, μερικές φορές δεν είσαι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτος πάντα, εξαιτίας μιας αίσθησης ανωτερότητας που εκπέμπεις, αποξενώνοντας τους άλλους. Πραγματικά, δεν αποκλείεται ο Κρόνος στον Υδροχόο να σου δίνει το στιλ του απόμακρου επιστήμονα, που εξετάζει τα πάντα με μια ψυχρά ορθολογιστική ματιά και μένει απρόσωπος και απρόσιτος. Μπορείς όμως κι εσύ ο ίδιος να επιλέγεις να μένεις μακριά από το πλήθος, παριστάνοντας τον «άνετο» και αδιάφορο παρατηρητή, γιατί κατά βάθος φοβάσαι πως διαφορετικά σε περιμένουν απογοητεύσεις. Άλλωστε σε ενοχλεί όταν σου λένε πράγματα που δεν ήθελες να ακούσεις.

Πέρα από αυτά, έχεις την ανάγκη να μοιράζεσαι τις ιδέες σου ακόμα κι αν στερούνται πρακτικότητας ή σοβαρότητας. Επίσης χρειάζεσαι κάποια οργάνωση στη ζωή σου, ακόμα κι αν αυτή είναι εντελώς αντισυμβατική.

Τι καλείσαι να μάθεις στη ζωή: Για να πετύχεις, πρέπει να υιοθετήσεις μια ανεκτική και αμερόληπτη στάση απέναντι στους άλλους. Ανάπτυξε τη διαίσθησή σου και την αυθεντικότητα της σκέψης σου. Αν αξιοποιήσεις πρακτικά τις ιδέες σου, αυτό θα βοηθήσει στην ευτυχία σου. Συνειδητοποίησε ότι ο μοναδικός τρόπος που βλέπεις τα πράγματα μπορεί να βοηθήσει και άλλους ανθρώπους και μοιράσου τις απόψεις σου. Επίσης, μάθε να παραδέχεσαι πότε είσαι αληθινά δυστυχισμένος για κάτι, αντί να το παίζεις άνετος και απόμακρος, και κάνε κάτι για να το αποτρέψεις. Δες επίσης παρακάτω σε ποιον Οίκο βρίσκεται ο Κρόνος στον γενέθλιο χάρτη σου και τι σημαίνει για το κάρμα σου.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΕΙΣ
Όταν ο Κρόνος βρίσκεται στους Ιχθείς, ο ορθολογισμός και η επίμονη δύναμή του μετριάζονται από την υπερευαισθησία αυτού του ζωδίου. Το αποτέλεσμα είναι, με αυτή τη θέση στο γενέθλιο ωροσκόπιό σου, να χρησιμοποιείς την τρωτότητα, τη δειλία και την αναποφασιστικότητά σου, για να μην κάνεις όσα υποτίθεται πως είχες βάλει στόχο. Άλλωστε πώς θα μπορούσες, αφού νιώθεις τόσο ανυπεράσπιστος;

Μερικές φορές η τάση σου να βλέπεις περισσότερο την αρνητική πλευρά, αγγίζει την παράνοια. Ίσως και να αισθάνεσαι θύμα ή μάρτυρας. Παρόλα αυτά, υπάρχει και η θετική πλευρά του Κρόνου στους Ιχθείς, που είναι ότι μπορείς να δείχνεις απεριόριστη συμπόνια στους άλλους και να μπαίνεις στη θέση τους. Αισθάνεσαι σχεδόν υποχρεωμένος να βοηθήσεις όσους στάθηκαν λιγότερο τυχεροί από σένα. Ακόμα, έχεις συχνά καλλιτεχνικές τάσεις ή μια ροπή προς την πνευματικότητα ή τη μεταφυσική. Ενδεχομένως και η θρησκεία να σου προσφέρει μια αίσθηση ασφάλειας. Ακόμα όμως κι αν φαίνεσαι να ονειροβατείς, κάποιες φορές δείχνεις έναν απροσδόκητο ρεαλισμό.

Με τον Κρόνο στους Ιχθείς δείχνεις καρτερικότητα και τάση να θυσιάζεσαι για τους άλλους. Ταυτίζεσαι όμως με τα προβλήματά τους, σε βαθμό που να καταλήγει φθοροποιό για σένα. Από την άλλη, ενώ εκδηλώνεις τόση αγάπη, μερικές φορές πηγαίνεις στο αντίθετο άκρο, την αποστασιοποίηση. Πάντως και από επαγγελματική πλευρά η κλίση σου εντοπίζεται στους τομείς της κοινωνικής εργασίας, της ιατρικής φροντίδας, της διδασκαλίας και των τεχνών γενικά, σε ό,τι δηλαδή έχει να κάνει με ανθρωπισμό και καλλιτεχνία.

Τι καλείσαι να μάθεις στη ζωή: Χρειάζεται να ωριμάσεις όσον αφορά την κατανόηση, την ταπεινότητα και τη συμπόνια. Θα πρέπει να μάθεις να ξεπερνάς τα αρνητικά σου συναισθήματα, τους φόβους, καθώς και τραύματά σου από το παρελθόν. Ιδίως από αυτό το τελευταίο πρέπει να απαγκιστρωθείς και να στραφείς στο παρόν. Ακόμα φρόντισε να βάλεις κάποια όρια στην αχαλίνωτη φαντασία σου. Σου χρειάζεται ακόμα να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου για να αποκτήσεις εμπιστοσύνη στις δυνατότητές σου. Τέλος, να θυμάσαι ότι η διαίσθησή σου μπορεί να αποδειχθεί ένας πολύ καλός σύμβουλος. Δες επίσης παρακάτω σε ποιον Οίκο βρίσκεται ο Κρόνος στον γενέθλιο χάρτη σου και τι σημαίνει για το κάρμα σου.

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΥΣ 12 ΟΙΚΟΥΣ

Εξίσου σημαντική είναι και η θέση του γενέθλιου Κρόνου σου σε κάποιον από τους 12 οίκους. Ο οίκος του Κρόνου σου δίνει μια ξεκάθαρη ένδειξη για τον τομέα της ζωής σου όπου θα χρειαστεί να κοπιάσεις, θα καταφέρεις τους στόχους σου με τη μεγαλύτερη προσπάθεια, θα συναντήσεις πιθανόν περισσότερες ατυχίες και θα πρέπει να έχεις μια πιο υπεύθυνη και οργανωμένη στάση.

Από την άλλη, όμως, ο Κρόνος δεν είναι πάντα αρνητικός, όπως αδίκως έχει θεωρηθεί, γιατί φέρνει μαζί του πολλά θετικά χαρακτηριστικά, όπως την υπομονή, την οργανωτικότητα, τη σταθερότητα, την επιμονή σε ό,τι καταπιάνεσαι και την αντοχή στην κούραση. Κι ακόμα ανταμείβει τις προσπάθειες. Αν έχεις τον Κρόνο σου σε κάποιον οίκο και ασχολείσαι πολύ με τα ζητήματα που σχετίζονται με αυτόν, θα έχεις ένα θετικό αποτέλεσμα. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι «τα καλά κόποις κτώνται», και αυτό είναι το σύνθημα του Κρόνου.

Συμβουλεύσου τον ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΧΑΡΤΗ , για να μάθεις τη θέση του γενέθλιου Κρόνου σου στους 12 οίκους.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ 1ο ΟΙΚΟ
Με τον Κρόνο σου στον 1ο Οίκο, αυτόν του ωροσκόπου σου, δεν είσαι και το πιο κεφάτο άτομο, αλλά τουλάχιστον κερδίζεις σε σύνεση, σοφή χρήση του νου και ωριμότητα από αρκετά νεαρή ηλικία. Θα μπορούσες να γίνεις εξαίρετος επιστήμονας και να ζήσεις πολλά χρόνια, παρόλο που πιθανόν να μη σου λείψουν τα προβλήματα υγείας. Η σοβαρότητά του συμβαδίζει και μια κάποια ντροπαλότητα, αν δεν την ανατρέπουν άλλοι παράγοντες στο γενέθλιο ωροσκόπιο. Είσαι ιδιαίτερα εργατικός και παίρνεις πολύ σοβαρά τις ευθύνες σου. Ενδεχομένως να χρειάστηκε να μεγαλώσεις πρόωρα, αναλαμβάνοντας ευθύνες από μικρή ηλικία. Ευτυχώς ο Κρόνος στον 1ο Οίκο σου έχει δώσει επιμονή, εγκαρτέρηση και αυτοπειθαρχία.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ 2ο ΟΙΚΟ
Τα ζητήματα της ζωής σου περιστρέφονται γύρω από το χρήμα, τα υλικά αποκτήματα, τα οικονομικά. Το ευτύχημα είναι ότι δύσκολα κάνεις λάθος επιλογές σε αυτά τα θέματα, καθώς ο Κρόνος σου δίνει σωστή κρίση στον εν λόγω τομέα. Είναι βέβαια πιθανό να χρειαστεί να κοπιάσεις για να αποκτήσεις οικονομική σιγουριά, να ξέρεις όμως ότι πολλοί εκατομμυριούχοι έχουν τον Κρόνο τους στον 2ο Οίκο. Και αν καταφέρεις να πλουτίσεις, τίποτα δεν θα σε απειλήσει, μια και έχεις ταλέντο στην οικονομική διαχείριση και αποφεύγεις τις σπατάλες. Από την άλλη, το χρήμα είναι δεμένο γερά με την αυτοεκτίμησή σου. Για σένα, η φτώχεια είναι το μεγαλύτερο κακό που μπορεί να σε βρει.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ 3ο ΟΙΚΟ
Η παρουσία του Κρόνου στον 3ο Οίκο σου συνδέεται με προβλήματα σχετικά με τις σπουδές, όπως δυσκολία να τις προχωρήσεις ή ανάγκη να μελετάς περισσότερο από άλλους. Ακόμα και να έχεις μαθησιακές δυσκολίες ή εσύ να αισθάνεσαι πως δεν είσαι ιδιαίτερα έξυπνος ή δεν μπορείς να εκφραστείς με σαφήνεια, προφορικά ή γραπτά. Πιθανόν να έχεις και κάποια θέματα ως προς τις μετακινήσεις με μηχανοκίνητα μέσα, πρόσεχε λοιπόν. Ένας άλλος τομέας που χρειάζεται προσοχή είναι οι σχέσεις με στενούς συγγενείς, ιδίως τα αδέλφια. Μπορεί κάποιο να έχει πιο προνομιακή μεταχείριση από την οικογένεια σε σύγκριση με εσένα ή να σε εκμεταλλεύεται και να σε κακομεταχειρίζεται, οπότε να επέλθει ρήξη μεταξύ σας.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ 4ο ΟΙΚΟ
Με τον Κρόνο στον 4ο Οίκο μπορεί να βιώσεις μια πρόωρη απώλεια γονιού, να χωρίσουν οι δικοί σου ή να μεγαλώσεις σε ένα περιβάλλον με τσακωμούς. Ή ίσως να αισθανόσουν τη μητέρα σου αδιάφορη και απόμακρη. Και γενικά να ένιωθες ότι οι συναισθηματικές σου ανάγκες δεν καλύπτονταν. Αυτό πιθανόν να σου έχει προκαλέσει φόβο η απροθυμία απέναντι στο ενδεχόμενο να δημιουργήσεις τη δική σου οικογένεια. Να αισθάνεσαι ότι δεν σε αγαπούν και να θέλεις συνεχείς επιβεβαιώσεις για το αντίθετο. Μια άλλη πιθανότητα είναι οι οικογενειακές υποχρεώσεις να μη σε αφήνουν να προχωρήσεις στη δική σου ζωή και εξέλιξη. Ή να μην μπορείς να απαγκιστρωθείς από οδυνηρές οικογενειακές αναμνήσεις.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ 5ο ΟΙΚΟ
Αν έχεις τον Κρόνο σου στον 5ο Οίκο, μάλλον δεν σου αρέσουν οι διασκεδάσεις, η κοσμική ζωή, οι έξοδοι, τα γλέντια. Μπορεί να παραείσαι σοβαρός και να μην αφήνεις τον εαυτό σου να εκδηλωθεί ελεύθερα. Κι ακόμα να σκέφτεσαι πάντα με «κουτάκια», χωρίς να έχεις καμιά έμπνευση ή δημιουργικότητα. Οι σχέσεις με τα παιδιά που θα αποκτήσεις, αποτελεί ένα ζήτημα με τον Κρόνο σε αυτό τον οίκο, καθώς είναι πιθανό να είσαι υπερβολικά αυστηρός και απόμακρος μαζί τους. Επίσης υπάρχει πιθανότητα να μην αποκτήσεις καθόλου παιδιά ή να σου παρουσιαστεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα με ένα παιδί σου, το οποίο να σε φορτώσει με μια τεράστια ευθύνη.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ 6ο ΟΙΚΟ
Με αυτή τη θέση του Κρόνου είναι πιθανό να έχεις μια εύθραυστη υγεία. Ενδεχομένως να αντιμετωπίζεις χρόνια προβλήματα, ιδιαίτερα με τα οστά και τους τένοντες. Και τα ζητήματα της υγείας σου μπορεί να σε εμποδίζουν να ζήσεις όπως θα ήθελες. Ένα άλλο θέμα που σε απασχολεί είναι η εργασία. Μπορεί η δουλειά σου να είναι άχαρη, καταπιεστική, κακοπληρωμένη, ανάξια των δυνατοτήτων σου. Να μη σου αφήνει χρόνο για να ζήσεις. Ή να απασχολείσαι σε μια οικογενειακή επιχείρηση, μόνο από υποχρέωση. Πιθανό να έχεις κακή σχέση με τους συναδέλφους σου και γενικά να προτιμάς να δουλεύεις μόνος. Επίσης μπορεί να αντιμετωπίζεις μεγάλα διαστήματα ανεργίας ή υποαπασχόλησης.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ 7ο ΟΙΚΟ
Με τον Κρόνο σου στον 7ο Οίκο, το πεδίο των δυσκολιών σου αφορά τις σχέσεις με τους ανθρώπους, τον έρωτα, τον γάμο και τις συνεργασίες. Ως προς τις ερωτικές σχέσεις, είναι πιθανό να έχεις μεγάλα διαστήματα μοναξιάς, αργοπορημένο γάμο μετά από δυσκολίες ή να μην παντρευτείς ποτέ. Στην περίπτωση ενός γάμου, ενδεχομένως ο σύντροφός σου να είναι αρκετά μεγαλύτερος ή να έχει εκείνος το «πάνω χέρι» στο σπιτικό σας. Ενδεχομένως να υφίστασαι καταπίεση ή κακομεταχείριση. Ή να υπάρχει μεταξύ σας ψυχρότητα και έλλειψη συναισθηματικής υποστήριξης. Χρειάζεται επίσης ιδιαίτερη επιφύλαξη στους επαγγελματικούς συνεταιρισμούς που κάνεις και στις συμφωνίες που υπογράφεις. Προσοχή και στα μπερδέματα με τη Δικαιοσύνη.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ 8ο ΟΙΚΟ
Με τον Κρόνο στον 8ο Οίκο είναι πιθανό να αντιμετωπίζεις οικονομικά προβλήματα σε όλη σου τη ζωή. Να υπάρχουν δυσκολίες με κληρονομιές, μερίσματα, συντάξεις και γενικά με χρήματα που σου αναλογούν ή να είσαι διαρκώς χρεωμένος και να μην μπορείς να τα ξεπληρώσεις. Και από την άλλη, να μη θες να ζητήσεις βοήθεια από πουθενά. Ο 8ος Οίκος συνδέεται επίσης με τη σεξουαλικότητα. Πιθανό να εναλλάσσονται στη ζωή σου περίοδοι έντονου ερωτισμού και απόλυτης αγαμίας. Ή να υπάρχουν προβλήματα σεξουαλικής λειτουργίας. Ενδεχομένως να επιθυμείς μια σχέση με περισσότερο συναίσθημα παρά σεξ, αλλά να μην τη βρίσκεις. Τέλος, ένα άλλο (καλό!) χαρακτηριστικό του Κρόνου στον 8ο Οίκο είναι η εγγυημένη μακροζωία.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ 9ο ΟΙΚΟ
Με τον Κρόνο σου στον 9ο Οίκο μπορεί να μην καταφέρεις να ολοκληρώσεις τις σπουδές σου και είναι καλύτερα να επιλέξεις έναν κλάδο όχι και τόσο απαιτητικό. Επίσης είναι πιθανό να συναντήσεις προβλήματα σχετικά με ταξίδια στο εξωτερικό (ή απλώς να μη σου αρέσουν καθόλου), να έχεις συγκρούσεις με άτομα με διαφορετική φυλετική ή πολιτισμική ταυτότητα ή ακόμα να περάσεις από έντονες κρίσεις υπαρξιακο-φιλοσοφικού περιεχομένου. Ενδεχομένως να έχεις εσύ μια στενή, δογματική νοοτροπία. Ή να είσαι πολύ επιφυλακτικός και να χάνεις ευκαιρίες από καθυστερημένη αντίδραση, εκτός αν υπάρχουν άλλα στοιχεία στο ωροσκόπιό σου που να το ανατρέπουν. Με σκληρή δουλειά μπορείς να διαπρέψεις σε χώρους ανωτάτων σπουδών.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ 10ο ΟΙΚΟ
Αν έχεις τον Κρόνο σου στον 10ο, τον οίκο της καριέρας, είσαι πολύ φιλόδοξος αλλά και γεννημένος για ηγετικές θέσεις. Διαθέτεις ισχυρή θέληση και υπευθυνότητα, ταλέντο στο μάνατζμεντ και στις επιχειρήσεις και ακάματη εργατικότητα. Το τελευταίο θα σου φανεί πολύ χρήσιμο, γιατί θα γνωρίσεις μεν την επιτυχία, αλλά μετά από σκληρή προσπάθεια. Το καλό είναι ότι από τη στιγμή που θα την κατακτήσεις, η επιτυχία δεν θα σε εγκαταλείψει ποτέ. Με αυτό τον οίκο μπορεί να έχεις αντιμετωπίσει και ζητήματα με τον πατέρα σου, ο οποίος ίσως ήταν υπερβολικά αυστηρός, ψυχρός και σκληρός. Και γενικά να έχεις προβλήματα υποτέλειας ή εξέγερσης με άτομα σε θέσεις εξουσίας ή ιεραρχικά ανώτερους.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ 11ο ΟΙΚΟ
Με τον Κρόνο σου στον 11ο Οίκο, πιθανόν να έχεις μόνο λίγους στενούς φίλους και η φιλία γενικά να είναι ένα ζήτημα που να σου δημιουργεί πολλές απογοητεύσεις. Είσαι επιφυλακτικός, ορθολογιστής και όχι ιδιαίτερα εγκάρδιος. Δεν συγχρωτίζεσαι με κόσμο «για την πλάκα». Προτιμάς να επιλέγεις για φίλους άτομα που να είναι μεγαλύτερα ή ωριμότερα από σένα, σοβαρά και λογικά (όπως κι εσύ άλλωστε) ή να βρίσκονται σε μια ανώτερη θέση. Απασχολείσαι πολύ με ομάδες ή συλλόγους, μέσα στους οποίους αναλαμβάνεις ευθύνες συχνά βαριές. Μπορεί να αφοσιώνεσαι τόσο σε αυτά, ώστε να καταλήγεις να μην έχεις χρόνο για σένα ή να γίνεσαι αντικείμενο εκμετάλλευσης.

ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ 12ο ΟΙΚΟ
Ο Κρόνος στον 12ο Οίκο σου δημιουργεί την ανάγκη να κλείνεσαι και να απομονώνεσαι. Αν υποστηρίζεται και από άλλες δυσμενείς θέσεις στο ωροσκόπιο, μπορεί να σηματοδοτεί βαριές δοκιμασίες που πρέπει να ξεπεραστούν στη διάρκεια της ζωής. Συχνά αισθάνεσαι πως τα δικά σου προβλήματα, που αποφεύγεις και να τα μοιράζεσαι, είναι σοβαρότερα από όλων των υπολοίπων. Επίσης μπορεί να έχεις μια ροπή προς την κατάθλιψη, τους παράλογους φόβους και τις υπερβολικές φαντασιώσεις. Ο οίκος αυτός σχετίζεται και με διάφορους χώρους σχετικούς με τον περιορισμό, όπως κλινικές, ιδρύματα, φυλακές. Πιθανόν η σχέση σου με αυτά να έχει να κάνει κυρίως με την εργασία σου, καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Πατήστε εδώ για το Α’ μέρος

Advertisement

myastro.gr